Livet, balans och att skriva

Två instagram bilder på mig den senaste tiden. Jag heter sofiahjort där, följ mig gärna!
 
Oj, ni människor som kikar in här varje dag, trots att min bloggning inte är på topp. Massor med kärlek till er! ♥
 
Tanken på bloggen finns faktiskt, jag vill blogga. Det finns mycket saker som snurrar runt i tankarna från och till i min vardag. Saker jag gärna skulle skriva om, saker jag mer än gärna tar upp. Däremot så krockar det ofta med min vardag, en vardag med skola, läxor, jobb, träning, fotografering, nära och kära och allt annat som har en del i mitt liv. Jag tycker om rutninerna man börjar få när man kommer in i hösten. Med rutinerna kommer däremot mitt stora ofta återkommande problem, att hitta en balans. Att inte låta något ta över för mycket och att låta allt få en lagom stor del.
 
Jag är en person som vill väldigt mycket, tyvärr mer än jag ibland har kraft och energi till. Den här bloggen är ett bra exempel på det. Mitt i allt ska man ju också ha tid till sig själv, vilket är otroligt viktigt att inte prioritera bort.
 
Den här bloggen är ju främst en blogg med inriktning på fotografering och det kommer den fortsätta vara. Det jag däremot kommer fokusera mer på ett tag framöver är att skriva. Jag känner ofta att jag har ett behov utav det och
det är nog ett bra sätt att hålla igång den här bloggen mer i vardagen. Bloggen följer ju faktiskt lite utav mitt liv och eftersom det är det jag känner för just nu är det också det jag borde göra.
 
Så lite tillfälligt ett tag framöver, kommer det bli mer text, mer inspiration och mer åsikter. Man skulle nog till och med kunna säga att det blir lite mer mig.
 
 

25 September

 
I fredags hade jag en hel mysig och härlig kväll med några fina tjejer i min gamla klass. Det blev bland annat mycket hälsosnack och prat om ekologiska produkter. Jag tror inte vi förstår hur mycket konstigt det finns i alla våra "skönhets" produkter, det kommer helt klart bli mer ekologiska produkter för mig i framtiden. Vi fick även prova en jättecool ansiktsmask som blev typ som gummi och om någon vecka ska jag göra en helt egen behandling vilket ska bli jättekul!
 
Efter skolan idag träffade jag Elsa lite spontant över en fika. Ibland behöver man bara snacka av sig lite grann och idag var precis en sådan dag. Jag måste även säga att det är lite konstigt att inte träffa henne lika ofta som jag gjorde förut. Hon är verkligen en sådan där "barndomsvän" som jag kännt så länge jag kan minnas. Vi blev så kallade bästisar på dagis och har sedan dess alltid hållt ihop och gått i samma klass, tills nu det vill säga. Hon är en sådan person som verkligen påverkat mitt liv på många sätt och jag är övertygad om att jag skulle vara en helt annan person utan henne. Nästan som hon skulle vara en syster.

Chrille II


Chrille

Nu ikväll är det tjejkväll för min del. Jag ska träffa några av tjejerna i min gamla klass och det ska bland annat bli lite ansiktsbehandlingar och liknanade. Det blir förmodligen jättemysigt!

Mitt i livet

 
Ibland faller saker bara på plats. Saker känns bara så rätt.
 
Det finns så mycket underbara människor i min omgivning. Jag skrattar så jag får ont i magen med härliga människor i skolan varvat med betydligt djupare samtal om livet med en nära vän över en fika. Det finns människor i min omgivning jag seriöst inte skulle veta vad jag skulle göra utan, människor som ofta får mig att undra "Av alla människor som finns på jorden, vad har jag gjort för att förtjäna några så fina som de?"
 
Träningen har kommit och blivit något jag behöver i mitt liv, en egentid. Något jag gör för mig och för att jag mår bra utav det. Den har medfört både glädje och energi i min vardag. Jag har börjat älska att pressa mig själv över gränserna, att köra slut på mig själv och inse att man klarar mer än vad man tror.
 
Idag kan jag faktiskt säga att jag är nöjd över mig själv. Nöjd över att ha passerat flera hinder på vägen och kommit tillbaka, lite starkare än förut. Jag är så glad över mitt liv, över alla människor som förgyller det. Exakt vad jag vill säga med det här snacket vet jag inte, kanske att jag är tacksam och att jag tycker alla borde stanna upp i sin tillvaro och fråga sig själv hur man mår. Mår du bra? Vad roligt var tacksam och uppskatta sakerna omkring dig. Lite sämre? Fråga dig själv varför och gör något åt det som känns jobbigt. Vi lever bara en gång, så det gäller att uppskatta varje dag och göra något åt det som inte känns rätt.
 
Dagens bästa måste vara att jag har fått biljetter till Chris Brown 19 november! Jag ska dit tillsammans med min fina Steph och jag är så taggad. Med tanke på det bjuder jag på en gammal goding utav honom.

Tränings motivation

Efter skolan idag drog jag iväg till gymmet igen. Det är så otorligt underbart att träna alltså. Att verkligen ge allt man har och pressa sig över gränserna. Inte blir det sämre när man börjar överträffa sig själv och klarar mer än vad man tror. Min nya favoritövning har blivit plankan som jag tidigare hatade haha. Jag kör tre omgångar då jag står så länge jag orkar och sedan med ca 30 sekunders vila emellan. Först raka vanliga och sedan åt båda sidorna. Om du verkligen gör ditt bästa och håller ut så länge du kan, kan jag nästan garantera dig träningsvärk dagen därpå.
 
Jag har precis käkat lite och jag ska snart ta en snabb dusch innan jag ska plugga i några timmar. Förutom bilderna ovan (jag har inte tagit de själv, utan finns på weheartit i denna mapp) bjuder jag på ett till citat som har med träning att göra. Det måste vara en utav mina favoriter haha!
 
"If you still look cute at the end of your workout you didn't train hard enough"
 
 

Life is like a camera

Jag fixade ihop den här bilden nyss. Fotografen till bilden är Steph och redigeringen är min. Det är ifrån i lördags då jag fotograferade Chrille.
 
Efter skolan idag drog jag iväg till gymmet med Jenny, det känns alltid lika bra såhär i efterhand. Dessutom börjar jag känna mig starkare, att jag faktiskt gör framsteg och blir bättre. En otorligt skön känsla faktiskt. Annars lyckades jag glömma min jacka på gymmet (ingen hann ta den!!) och så har jag pluggat lite spanska framför x-factor.
 
Det ligger bilder uppe från fotograferingen i lördags på min facebooksida, både porträtt på Chrille och BTS-bilder på mig. Bilderna dyker upp här någon gång under veckan men tills vidare finns de där. Om ni väl kikar in och gillar mina bilder får ni er än gärna gilla min sida också. Det gör mig gladare än vad ni tror! ♥
 

Chrille

Igår kväll efter fotograferingen kom Elsa över hit på lite film mys och sov sedan över här. Mysigt värre! Jag håller på att ladda in lite bilder från igår nu, är ofta väldigt morgonpigg så jag tänkte passa på nu när jag ändå är vaken och låta Elsa sova. Så här ovan är en utav bilderna från igår. Idag ska jag sedan iväg och jobba.

Photoshoot

Lite senare idag ska jag iväg och fotografera killen brevid mig på bilden ovan. Jag har redan en uttänkt plats och en vision om hur jag vill ha det i huvudet så om det blir som jag tänkt mig kommer det blir riktigt bra. Steph följer också med som en "assistent", någon behöver ju hålla reflexskärmen.
 
Jag hör av mig senare idag med förhoppningsvis lite härliga bilder!
 
 

13 September

Oj vad tiden går fort, jag trodde inte det hade gått så många dagar sen jag bloggade sist.
 
Efter skolan idrag drog jag och Rebecca iväg och gymmade lite innan vi senare körde något som heter dans fuego, typ lite latinodans. Der var väldigt kul faktiskt, däremot rätt så jobbigt med tanke på att jag körde hårt på gymmet igår och redan hade träningsvärk.
 
På lördag har jag faktiskt en fotografering innbokad med en kompis. Exakt vad och hur jag tänkt mig kan jag berätta om någon annan dag. Jag tror i alla fall det kan bli rätt så bra.

Weddingphotos

Idag när jag kom hem från skolan var jag otroligt effektiv och körde igenom en hel del plugg. Det går alltid så mycket snabbare om man bara är koncentrerad och ser till att göra det på en gång istället för att skjuta upp det.
 
Här är några bilder från bröllopet jag var på för någon vecka sedan.
 

"The greatest thing about tomorrow is, I will be better than I am today"

Då är det jobbdags för mig hela helgen.
 
Jag har för övrigt mycket tankar som snurrar runt i mitt huvud. Lite av varje helt enkelt. Det finns så många jag är otroligt tacksam över att ha i mitt liv. Människor jag vet finns där och ställer upp för mig oavsett vad. Kärlek till er ♥

Gymnasiebyte

 
I veckan bytte jag till ett annat gymnasie, risbergska. Klassen jag hamnat i trivs jag jättebra och det känns som det här kommer passa mig mycket bättre. Med tanke på att jag missat ungefär 3 veckor har jag en del att ta igen i pluggväg. Inga mängder som tur är, men en del.
 
Just nu känner jag faktiskt att det ska bli skönt att komma in i vardagen igen. Skapa lite rutiner kring allt och jobba för att hitta den där balansen. Det är när jag håller den jag mår som bäst. Nu ska jag slå mig ner i soffan framför lite OTH eller en bra bok. Jag bjuder på den här härliga låten tillsvidare.

OTH, läsning och balans

Den här boken fick följa med mig hem från stan häromdagen och det är också vad som kommer bli min kvällsunderhållning, lite läsning blandat med lite One Tree Hill, precis som det ska vara när jag har "Sofia-tid". Det är ett utav mina mål i höst, att hitta någon slags balans i vardagen. Imorgon hade jag tänkt att lägga mer fokus på bloggen och fotograferingen medans det i helgen ska jobbas. Balans mina vänner, balans.
 
Äntligen känns det faktiskt som saker och ting börjar falla på plats och bli sådär som jag hoppades på. Jag kan snacka lite mer om det imorgon istället, nu är det ju faktiskt lite tid med mig själv som ska prioriteras.

Träning, tackkort och livet

Igår var jag på en sådan här kurs för att man ska få börja övningsköra, den var tre timmar lång och det blev rätt så segt men jag hade med mig min kompis Chrille så jag hade i alla fall sällskap. Idag fick jag lite tid över så jag körde lite på gymmet. Det blev mestadels armar med tanke på att jag ska på spinnig lite senare idag och jag vill inte veta hur det skulle gå om jag tränat benen innan. Det är en "move your buddy" vecka så min syster får haka på också.
 
Det här kortet kom på posten för någon vecka sedan. Ett tackkort från bröllopsparet jag fotograferade i juni. Jag tycker det är jättekul och se hur min bilder blir när man använder de och skriver ut de, som i det här fallet tackkort eller t.ex. ett fotoalbum.
 
För övrigt i mitt liv då? Saker blir aldrig riktigt som man har tänkt sig och ibland går det lite mer uppför än det brukar och man får kämpa lite mer. Däremot brukar det alltid sluta med att man blir starkare utav det, vilket är något man måste komma ihåg. Saker brukar ju faktiskt lösa sig sålänge man sätter sig själv och sitt välmående i första hand.

Ebba III

Canon 50D + Canon 50mm 1.4
 

Fina Ebba

Här har ni ytterliggare två bilder på Ebba från igår.
 
Jag hann med ett gympass mellan två lektioner idag och efter skolan träffade jag Jenny. Lite fika och mycket snack, precis som vi alltid brukar göra.
 
Idag är det ju måndag och jag har tänkt haka på Elaine Eksvärd's idé om att göra måndagar till "måldagar", Läs mer här. Så det är ungefär vad resten utav min kväll kommer handla om, det ska skrivas lite mål och drickas lite te. Jag har en jobbig huvudvärk som vägrar att försvinna så det måste vara bra för den också.

Ebba Blomdahl

Canon 50D + Canon 50mm 1.4
Jag fotograferade ju lite med Ebba i eftermiddags. Det var jätteroligt att träffa henne igen och jag tror både hon och jag fick många bra bilder. I Karlslund där vi fotograferade fanns det jättemånga fina miljöer, bland annat den på bilden ovan. Dert här är ett ställe där jag garanterat kommer fotografera flera gånger.
 
Efter våran photoshoot tog vi en fika på Bara Vara. Ebba är en sådan här tjej jag verkligen klickar med och känns som jag känt betydligt längre en vad jag faktiskt har gjort, förmodligen för vi är rätt så lika. Om ni vill se fler bilder jag tog på henne idag kan ni alltid kika in på min facebooksida annars dyker fler bilder upp här under nästa vecka. Ebba fotograferade också mig och vill ni se de bilderna dyker de upp på Ebbas blogg.

Wedding

Igår var jag på min kusins bröllop. Det blir det fjärde bröllopet jag har varit på och det andra där jag inte fotograferat, eller ja, jag hade med mig kameran och knäppte lite i alla fall igår men det var bara för min egen del. Något jag har börjat tänka på är hur speciella alla bröllop är, de flesta är väldigt unika och alla har en slags känsla över sig som är speciellt just för det bröllopet.
 
Med tanke på bröllopet kom jag hem rätt sent igår så det har blivit en rätt seg förmiddag. Snart ska jag iväg och träffa Ebba, det ska förmodligen fotograferas om  vädret håller. Vilket jag hoppas starkt på!

Like Fotograf Sofia Hjort

Fotograf Sofia Hjort
 
Nu har jag bestämt mig för att köra igång med min facebooksida ordentligt. Jag har ersatt min gamla "FOTOSTYLE" med min nya "Fotograf Sofia Hjort". Det kommer fungera lite som en portfolio så det kommer dyka upp bilder där regelbundet (ibland även bilder som inte finns här på bloggen) och bilderna kommer ofta finnas där lite tidigare än vad det gör här. Det kommer bli uppdatering som inte finns här och jag funderar även på att börja med lite tävlingar av olika slag om det finns intresse för det?

Så om du vill, skulle det vara jättesnällt om du går in och gillar!

RSS 2.0