2011 lider mot sitt slut

Åh jisses vad det här året har gott snabbt. Det känns som att det nyss var 2010. Under det här året har saker verkligen förändrats. Saker har gått åt en annan riktning än vad som var tänkt men visade sig istället bli till något bättre. Jag har utvecklats otroligt mycket som fotograf och hittat vänner jag vill känna livet ut. Jag har insett vad som är viktigt i livet och vad man bör lägga tid på. I stort sett allt har gått till det bättre.

Jag avslutar det här inlägget med tre citat som ligger mig varmt om hjärtat. De ska jag försöka leva efter nästa år. För gud så grymt det kommer bli.


"Life is too short to wake up in the morning with regrets.
So, love the people that treat you right, forget the ones that don't and believe that everything happens for a reason.
If you get a chance , take it. If it changes your life, then let it.
Nobody said it'd be easy, they just promised it would be worth it."

"If you expect the worst, the worst will happen. You are your own stress, your own anger, your own sadness and frustration. If you let things bother you, they will so don't let them. Just be happy. Nothing in life is easy, so make the best of all of it. Don't dwell on the negatives. Optimism is key."


"Det minsta man är skyldig sina drömmar är att tro på de"

Kanske slänger upp några nyhetslöften eller följer förra årets tradition och lägger upp årets bästa bilder med stay tuned.

Twitter


Ni glömmer väll inte att jag har twitter? Jag försöker uppdatera dagligen med allt från funderingar och svammel till citat och helt onödig fakta. Ifall ni vill kolla in den eller följa den heter jag SofiaHjort och ni hittar mig här.

Som ni kanske ser på twitteruppdateringen så hann jag med att slinga och klippa mig igår. Jag ska försöka fixa upp en bild på hur det blev men tillsvidare hittar ni en webbcambild här.

Julklappar

Jag tänkte visa er några utav de julklappar jag fick. Min tanke var egentligen att de skulle komma upp i förrgår men tyvärr kom dagmar och tog våran ström så därför kommer ilägget idag istället.


Klicka på bilderna för att ses stora.





En kameraväska. Lowepro Nova 180AW för er som är intresserade, precis lagom stor.





En låda som ser ut som en bok med londin motiv på.








På den andra bilden ser ni lite msycken jag har lagt i.








En kokbok, Pernillas jul.







En England inspirerad kudde







Presentkort på marieberg och rut m.fl







En helmysig morgonrock



Ett jättefint halsband

Escada parfym, luktar väldigt gott.

Utöver det här fick jag pengar, lite kläder och några smycken. Det kom dock inte med på bild. Väldigt nöjd över allt!

Juldagen

Bjussat på en utav mina favoritjullåtar!

Min julafton var verkligen helmysig. Ni vet sådär som en julafton ska vara. Proppmätt på god mat och bara umgås med släkt och familj. Imorgon tänkte jag försöka hinna med och plåta det jag fick i julklapp med tanke på att jag inte hann med det idag. Jag fick jättemycket fint!

Jag har spenderat dagen efter julafton som jag brukar. Att bara göra precis vad man känner för. Först tog jag sovmorgon innan jag fastnade framför harry potter som gick på tv och där spenderade jag hela förmidagen i soffan innan jag fick lite extra energi och började fixa och dona med mitt rum istället. Jag fick lite fina inredningsprylar igår så jag har gjort iordning det. Kvällens planer blir att träffa Elsa, helmysigt!

Vi hörs ikväll eller imorgon!

God Jul


Godmorgon! Idag är det julafton alltså. Wihoo, som vi har längat.
Jag kommer spendera min dag med mina nära och kära, helmysigt. Mitt tips till er är att njuta av dagen till fullo och inte glömma att uppskatta personerna du har i din närhet. Det ska jag göra.

Ett stort god jul från lilla mig till er alla!

Dan före dopparedan



Oj vad jag har fixat idag. Bakat, städat, pyntat, klätt granen och allt sådant där som måste fixas innan det är julafton. Nu ligger i alla fall paketen under granen och det som måste göras i ordning idag är klart. Dags att ta kväller för min del alltså. Glögg och film låter som en utmärkt kombo.

En liten jul lista

Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ge - Få
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst


Hur och med vilka ska du fira jul i år?

I år ska jag fira med släkt och familj, pappas närmaste släkt rättare sagt. Det ska även hinnas med en julpromenad/fika med systrarna Englund som har blivit lite utav en tradition.

Vad önskar du dig i julklapp?
Jag önskar mig inte något jätte specifikt men en kameraväska, presentkort, pengar, smink och lite inredningsgrejor. Ja ni vet det där vanliga.


Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?

Haha, det kan jag ju inte välja. Finns många favoriter.

Brukar dina julaftonar leva upp till dina förväntningar?

Ja, för jag sätter inte upp några jättekrav på hur det ska vara. Med ett gott sällskap och god mat kan det inte bli dåligt!

Har du firat jul utomlands någon gång?
Nej faktiskt inte, på vintern är det Sverige som gäller för min del.

Vilket jullåt är den bästa?
Last Christmas ligger i toppen men det finns så otorligt många bra låtar. Checka in min jullspelista vettja.

Vilken julfilm är den bästa?
Åh, jag är otorligt stort fan utav julfilmer på julen. Det brukar alltid vara en garanti för att få den rätta julstämningen. Love Actully är väldigt bra, men sen finns alla ensamma hemma filmerna och alla dessa klassiker filmer som går på tv. Tyvärr minns jag aldrig namnet på de utan det gäller att spana på tvn.

Har du varit Lucia någongång?
Ja faktiskt, i sexan var jag lucia två gånger. Den ena gick jättebra och dne andra var jag nära på att svimma haha.

Berätta om ett julminne som betyder mycket för dig:
Ett? Ojoj jag har massor med julminnen. Jag plockar väll ett sånt där klassiskt från när jag var liten. En vanlig juldag då var att först fira med pappas sida på morgonen, grötfrukost och morgonmys. Därefter var det att åka hem en vända innan vi åkte till mammas sida lagom till musse pigg. Där var det sånt sär klassiskt och det gick alltid till på samma sätt varenda år. Samma ordning och samma väntan på julklapparna innan tomten kom. Det var tider det!



Start på lovet

Lovet vi fick idag (wiihooo) firades in med lunch på jensen med några i min klass. Härlig början på ett lov. Därefter åkte jag hem och slängde mig bokstavligen i soffan haha. Där låg jag några timmar tittandes på lite olika program innan jag nu slutligen sitter här. Lite senare ska jag förhoppningsvis hem till Elsa där resten utav tjejerna i min klass kommer vara. Där blir det troligen julkalender tittande och julmys för fulla muggar. En skön start på ett förhoppningsvis väldigt bra lov.


Betyg

De som känner mig väldigt bra vet att jag är väldigt målinriktad och lägger i stort sett alltid ner hela min själ när jag gör någonting. Att jag i stort sett alltid ger 100 %. Det leder till att jag sätter upp onödigt höga krav på mig själv och i stort sett alltid siktar mot toppen. Pågrund utav det kan jag ibland ha svårt för att bli nöjd med mig själv utan ser alltid efter vad som hade kunnat bli bättre. Till min stora glädje har jag börjat lära mig att vara nöjd med det presterar och vara nöjd med det jag gör.

Så då till det jag tänkte på, betygen. Efter en höst med otroligt mycket plugg som tagit massvis med energi och tid har vi slutligen fått den här terminens betyg. Idag är jag så otroligt nöjd, nöjd över att jag har lyckats få de betyg jag har idag och för att jag kan vara just nöjd över det.

För de som är intresserade fick jag 5 MVG, 8 VG och 1 G. De blev i stort sett som jag hade förväntat mig innan förutom ett MVG i NO:n som jag inte hade någon aning om. Snacka om positiv överraskning haha.


Canon VS Nikon


Det här är kamerahumor på riktigt! Canon eller Nikon, vem vinner? Själv är jag en trogen Canon användare, så GO CANON!

Jul


Jullov, ja det ordet smakar rätt bra i munnen just nu. Jag har gett järnet i skolan hela hösten så lovet kommer mer än lämpligt nu. Det är bara hålla ut en skoldag till så är det äntligen avslutning i alla fall. Än har jag inte samma julstämningen som jag brukar men jag antar att det kommer.

Hur beskrivs dagen då?
En helt vanlig skoldag i stort sett, fick veta att jag och mina två kompisar lyckades få MVG på ett teknikprojekt och påvägen hem halkade jag ett x antal gånger så jag tappade räkningen. Dagens suprise måste nog gå till er läsare som wiips har hittat hit, kanonkul! Nu ska jag försöka få igång lite inlägg här på bloggen så stay tuned.

Tandproblem och filmdag


Dagens konstaterande: Uppskatta era munnar, de är väldigt underskattade tro mig! Hälsningar från en rätt hungrig tjej.

Ingreppet imorse gick förvånansvärt bra. Efter 7 sprutor kändes det i stort sett inte alls. Det jobbiga kom väll mer när jag kom hem inte kunde äta förrens runt två och det med nöde och neppe.  Jag kan ju nämna att jag bara käkade en macka imorse... Blödde gjorde det en hel del också men det gick över runt eftermiddagen.

Haha nog om mina tandproblem, i stort sett hela dagen från klockan 10 när jag kom hem till nu klockan 6 har jag tittat film. Det är allt jag har orkat med att göra men det posetiva är att jag börjar få lite julfeeling efter att ha tittat massvis med julfimer så något bra fick jag ju ut ur det i alla fall.

7 December


En rätt vanlig skoldag ändå, ett svenskaprov som tog energin ur mig och en syster med nytaget körkort som hämtade mig vid bussen. Det följdes utav lite syskonfirande med fika, gott te och baksmällan 2. Grattis Ellen, du är grym!

Nu börjar jag oroa mig lite över imorgon som jag egentligen inte vill tänka på... Jag har ett litet tandproblem och det måste fixas genom att göra ett litet ingrepp och jag är otorligt känslig när det gäller sånt där. Sprutor, blod och allt som har med operationer att göra är det värsta jag vet. Ja, ja det brukar ju alltid lösa sig och jag får leva på att jag har klarat av att sytt i mitt knä utan en bedövning som hjälpte förra hösten så då ska jag väll klara av det här med.


Tips på julkalendrar

I år hade jag tanken att knepa ihop en julkalender till er men jag kom tyvärr på det lite för sent och har inte haft tiden jag velat för att göra i ordningen en. Väldigt tråkigt det vill säga, just därför tänkte jag länka 4 bloggare som vardera har en julkalender på deras blogg. Som lite kompesation det vill säga.

Bilderna är länkar.










Teknikprojekt


Jag har ju lovat er att skriva om hur kameran fungerar, hur inställningarna ska vara inställda och ge fotograferingstips. Tyvärr har jag ju haft rätt dålig tid med det men i vår kommer vi ha ett projektarbete på tekniken och då har jag valt att göra en hemsida om kamera och fotografering.

Den kommer innehålla massor i kamera väg, hur man lär sig inställningar, vad som skiljer objektiv från varandra och allt möjligt i kameraväg. Jag har tänkt att sätta igång på jullovet och förhoppningsvis kommer ni kunna få vara med och se hur det går under tidens gång. Hemsidan kommer få namnet www.fotostyle.se och just nu har jag inte gjort någonting på den, vilket förklarar hur den ser ut. Då vet ni i alla fall vad som väntar.


Julkalender



Jag är ett stort fan utav många gamla julkalendrar och en utav de största favoriterna måste nog vara Sunes Jul. Sådär lagom rolig, lagom klassisk och precis som en julkalender ska vara.

Självklart gillar jag deras sida på facebook och häromdagen såg jag att de laddar upp avsnitten dag för dag som en liten julkalender. Ett väldigt smidigt sätt att följa den om man som mig är ett stort fan och gärna ser ett avsnitt varje dag. Här hittar ni i alla fall länken till facebooksidan.

På tal om julkalendrar är årets julkalender faktiskt ganska bra, de senaste åren har julkalendrarna enligt mig inte nått upp till den här nivån de borde och det var några år sedan jag verkligen följde en julkalender. I år så var den i alla fall mycket bättre än den brukar. Så stort tummen upp på det!


Walk your on way, always!


Bjussar på en snygging bild på min syster i svartivit.


Grattis Mamma!


Grattis på födelsedagen mamma! Jag hoppas du har haft en bra dag för det förtjänar du verkligen. Jag älskar dig!

Jag blir alltid lika glad när jag tittar in här och ser att ni fortsätter följa mig, att ni kikar in nästan varje dag även om jag inte alltid uppdaterar regelbundet. Jag har tyvärr haft mycket annat att tänka på och inte riktigt hunnit med bloggen. Men jag vill bara säga tack, tack för att ni fortsätter följa mig och inte tappar hoppet om att jag ska uppdatera. För det kommer jag, jag har inga planer på att lägga ner den här bloggen utan vill bara sparka igång den ordentligt, men jag finner inte riktigt den tiden just nu.

Snart är det jullov och då ska jag försöka ge järnet. Så tack igen, ni är grymma.
Snart är det dags att slå sig ner i tv soffan framför Mattis Klum (fotograf för er som inte vet), jag tror det var en dokumentär om hans resor och expedtioner. Underbara bilder! Jaja, vi hörs!

Ordlös


Jag finner inga ord... Se bara klippet.

RSS 2.0