Stress, mycket att göra och lite tid

Jag förstår inte hur jag kan gå från att ha det ganska lungt till att jag har massor med uppgifter, läxor och prov som ska in. Utvöver det har jag ett väldigt fullt schema och bröllopsbilder som ska bli klara. För mycket saker för, för lite tid. Om jag ska tänka på en sak till vet jag inte hur jag ska hinna med allt det här. Därför hamnar blogen i sista hand för stunden. Ni kan ju kika in här mot början utav nästa vecka. Det är då jag satsar att köra på som vanligt igen.

Hoppas ni förstår. Vill ni verkligen veta vad jag sysslar med finns jag på twitter där jag heter Sofiahjoort.
Tack på förhand!

Grunder och kamerainställningar


I framtiden har jag tänkt att att försöka gå igenom en hel del grunder i fotografering. Det var något som många ville att jag skulle göra enligt undersökningen. Och er åsikt är min lag. Okej inte riktigt, men något i den stilen.

Jag är dock lite osäker på hur jag ska lägga upp det här men jag har lite idéer på hur jag ska kunna förklara det i alla fall. Det jag hade tänkt att försöka förklara är hur bländaren, slutartiden och isot hänger ihop, baskunskaper kring objektiv, utrustning och förkortningar, vad vitbalans är för någonting, brännvidder och hur de fungerar, vad man bör tänka på när man fotograferar olika saker och vid olika tillfällen.

Är det något du skulle vilja att jag förklarar eller berättar om inom kameravärlden är det bara att lämna en kommentar.

Dagens sanning...


...är att jag förbrukar otoligt mycket bloggar. Jag vet knappt själv hur många bloggar jag följer.

De flesta är såklart fotobloggar men det finns även en del modebloggar och hälsobloggar. Även en hel del när jag känner eller vet vem personen är i verkligheten. Många utav bloggarna läser jag i stort sett varje dag också. Här gjorde jag i alla fall ett försök att rada upp så många bloggar jag kunde minnas. Enjoy haha!

blondinbella.se, fannystaaf.se, febbs.se, tinkerbella.blogg.se, michaelaa.webblogg.se, linafoto.blogg.se, emelieohlsson.blogg.se, ptfia.se, vickanss.blogg.se, dewide.se, femton.devote.se, fannyalmen.blogg.se, byellen.se, alexandros.se, kenzas.se, juliawrotethis.devote.se, fnylen.blogg.se, karinfredrika.blogg.se, megapixlar.blogg.se, nevnarien.se, lindellottilia.se, elinivemo.com, photographer.blogg.se, andreaa.devote.se, alvalindhagen.devote.se, biancakasemi.devote.se

Lite vardagsbabbel


Idag har jag spenderat min tid med att gå under namnet "fröken". Jag hjälpte nämligen min syster när hon tränade små barn i friidrott. Lite småkul faktiskt.

Igår var jag på stan med Elin och jag hittade inte någonting. Dock fanns det en hel del gobitar som jag vill pröva när jag har mer pengar. Runt 4 tiden träffade vi Gustav och vi blev sittandes ute och snackade i flera timmar. När jag väl kom hem runt 9 var jag trött och inte alls taggad för att blogga. Vilket förklarar tomheten här på bloggen.

Nu ska jag trycka in Afrikas huvustäder och Asiens länder i mitt huvud. Efter det blir det lite annat plugg innan jag tar tag och fortsätter med bröllopsbilderna. Har även tänkt att få upp ett inlägg såå kika in här om några timmar!

Inspration


Stickad tröja Weekday - Silverring H&M - Boats Vagabond/Scorett - Svarta Jeans Weekday
Enkelt, höstigt och stilrent. Det är helt okej att ge mig några hundra så jag kan köpa den stickade tröjan haha!

Idol Parodi


Lite smårolig parodi på idol.

Vilket jag också ska kolla på nu. Den seriösa versionen det vill säga!

Tankar kring gymnasieval


Igår fick vi den här boken med alla program och gymnasieskolor här i Örebro län. Det är ju faktiskt inte så långt kvar tills vi ska välja gymnasie. Jag är endå ganska säker på vad jag tror jag kommer vilja gå. Samhällsvetenskap. Då med inriktning media, information och kommunikation. Dock vill jag inte gå inriktning fotografering. Jag har hört många som inte har lärt sig så mycket nytt när de går det och det känns rätt onödigt att läsa nått man redan kan.

Utöver det har jag funderat rätt mycket på ekonomi också. Jag tycker det med företag och entreprenörskap verkar rätt kul. Men vi får väll se. Det är mina tankar och åsikter om gymnasiet just nu och de kanske kommer se helt annorlunda ut imorgon. På tisdag är det i alla fall gymnasiemässa så jag får kolla upp alla skolar och program lite mer då.

Men åter till boken, det är ganska kul att alla skolor verkligen försöker sälja in sig själva och får det att låta som rena "paradiset". Det kan bli lite svårt att läsa om man vill ha en verklighetsbild utav skolan men det får man väll ta reda utav folk som går där haha.

Tack till er!


Ett stort tack till alla som svarade på undersökningen
. Jag har fått en hel del tips och idéer och har fått lite mer koll på vad ni vill läsa om. I framtiden ska jag försöka uppdatera en eller två gånger om dagen och låta inriktningen på bloggen vara fotografering och min vardag. Alltså ungefär som förut, fast ännu mer fotografering. Många vill ha fototips så det är också något som jag ska försöka få lite inlägg om.

Jag har haft en väldigt bra dag med 3 lyckade glosförhör, en härlig eftermiddag med min kompis Steph och en rolig men också väldigt snurrig filmkväll på skolan med tjejerna i klassen. Allting löste sig ju i alla fall och det blev en hel del skratt haha. Nu ska jag slänga mig på soffan och kolla film. Studiedag imorgon, livet!

Kan ni vara världens gulligaste?

Jag har nyss suttit och knepat ihop en liten kort undersökning till er så jag lätt kan få reda på vad ni vill se här på bloggen. Så jag hoppas ni kan vara supergulliga och klicka på länken här Det tar bara någon minut och det hjälper verkligen mig. Tack på förhand! :)

Gott och blandat


Min syster som brunett. Snygg tjej det där!

Idag har jag redigerat bröllopsbilder i stort sett hela dagen. Det blev jättemånga fina bilder som jag egentligen vill lägga upp här men jag vill faktiskt att bröllopsparet ska få se bilderna före någon annan så det är bara att vänta för eran del.

Gårdagen spenderades jag med att städa innan våran familj fick besök utav ett par gamla kompisar. Det var kul för det var länge sedan vi sågs. Om ni vill veta mer om vad jag sysslar med om dagarna hittar ni mig på twitter där jag försöker uppdatera dagligen. Jag heter SofiaHjort och det är bara att börja följa mig!

Jag har förresten wordfead så om någon vill ta en omgång heter jag SofiaHjoort. Började igår kväll så jag är på nybörjarstadiet haha.

För mycket att göra, för lite tid


En bild på la baugetts nya macka som förmodligen kommer dyka upp på la baugette framöver. Jag lyckas ju då alltid få in fotograferingen i allt haha.

Satan i gatan vad jag har mycket att göra nu asså. En prao uppsats som ska skrivas, svenskaböcker som ska läsas, glosor av olika slag, musikprov, matte formler och massor av andra typer utav skolarbeten som ska vara klara nästa vecka. Behöver jag nämna att jag knappt har börjat på något utav det? Känns sådäär asså.

Utöver det ska bröllopsbilderna redigeras och så ska jag designa en projektarbetsblogg till min syster och hennes kompis. Pricken över i:t är att jag inte alls har tillräckligt med tid för att hinna med allt det här.

Jag har egentligen ingen aning om vad jag ska prioritera. Problemet är att allt är viktigt!

Hoppas ni har förståelse att jag kommer ta bloggen i sista hand ett tag framöver. Det är så det får bli.

Trött men väldigt glad


Nu tog jag bara en bild så ni skulle få ett smakprov på hur det blev. Det är Elsa som rider.

Praoen idag var jätterolig. Oftast mycket och göra och högt tempo, vilket jag gillar haha. Nackdelen är att man blir ganska trött. Men det får man ta. Nu ska jag duscha, käka och plugga innan det blir idol för min del. Efter det hade jag tänkt försöka hinna med lite bröllopsredigering. Ja, det är min kväll det.


11 September


I eftermiddags var jag lite spontan och följde med och fotograferade när Elsa red. Så nu har jag några minneskort med hästbilder på lager. Är dock lite osäker på hur bilderna blev för ljuset var inte optimalt och jag har inte tagit mig tid att kolla det än. Alla bröllopsbilder tar min data tid för tillfället.

Imorgon blir det prao på la baugette för min del. Vilket känns mycket bra. Jag var tvungen att byta på grund utav att jag kände av damm på mitt gamla praoställe. Men ja, det blir ju bra nu i alla fall.
Nu blir det fix för imorgon, jag börjar 10. Livet!

Bröllops smakprov


Canon 50D + 50mm 1.8
@50mm - f/4,5 - ISO 320 - 1/320s

Här kommer ett smakprov på en utav bilderna jag fotade igår. Bröllopet hölls borgligt i stadsparken och det var verkligen jättefint! Det jag sysslar med just nu är att kolla igenom alla bilder, därefter ska jag plocka ut de bästa och redigera de. Men det får bli senare. Nu behöver jag en data paus.

11/9 ♥


10 år sedan idag.

10 September

Nu är jag hemma från bröllopsfotograferingen och en middag på efosos med familjen. Det jag tänker syssla med nu är att ladda in alla bilder på datorn. Därefter kommer systrarna Englund in och sällskapar.

Imorgon tar jag tag med bröllopsbilderna som jag förövrigt tror blev väldigt bra. Ni kan förhoppningsvis få se det imorgon. Nu kom Elsa. Tjooo!

Lånat objektiv och bröllopsfotograf


Canon 50D+ Canon 17-40mm 4.0

Igår var jag inne och lånade Canons 17-40mms objektiv utav en fotograf jag har jobbat lite åt. Jag behövde en zoom nu när jag ska plåta bröllopet och med tanke på att mitt kitobjektiv har gått sönder (vilket jag kanske inte nämnt?) så fick jag låna det. Alltså är bilderna ni ser ovan plåtade med det. Inte några speciella alls utan mest för att "känna på" objektivet lite. Bilden underst plåtade pappa på mig. Hej bra hårdag haha...

I eftermiddag åker jag som sagt och fotograferar mitt första bröllop. Och förhoppningsvis inte det sista. Det ska i alla fall bli väldigt roligt. Nu ska jag göra i ordning min utrustning och fixa allt sånt där. Vi hörs senare idag eller imorgon. Vi får se!

Lite snurr och sådär


En bild från förra lördagen då jag var där och provfotograferade lite.

Äntligen börjar allt ordna till sig haha. Jag haft ett ganska snurrigt dygn med praktikrångel hit och dit. Var lite väl snurrig där ett tag. Nu är det i alla fall löst och jag är lättad. Haha, jaja livet kan ju inte alltid gå som en dans.

Imorgon efter praon ska jag iväg och träffa brudparet jag ska fotografera på lördag. Åh, det ska bli så sjukt roligt alltså! Jag kan ju även nämna att bröllopet hålls i en jättefin park jag har fotograferat en hel del i förut och det finns massor med fina fotoställen.

Bilder ljuger


Jag har förminskat min redan otroligt fina systers haka och näsa medans jag förstorade hennes ögon och hår. Så ni skulle få se ett exempel. Och det här la jag inte ner mer än 5 minuter på, så om det desutom är ett proffs ja då kan man få det att se riktigt verkligt ut.

En grej jag inte tror så många har koll på är hur överredigerade bilder i reklam och tidningar kan vara. Innan jag redigerade hade jag ingen aning om det. Eller jo det är klart man visste det, men man trodde inte det var sådär överdrivet som det faktiskt kan vara. Det jag vet nu efter att jag har lärt mig photoshop är hur lätt det är att ändra den där bilden. Förändra sanningen.

Hur otroligt lätt det är att plocka bort några finnar, förlänga ögonfransarna, skaffa porslinhy, ja till och med förminska och förstora kroppsdelar.

I median idag redigeras och förskönas bilder konstant. Vilket är något jag i princip tror är omöjligt att stoppa. Vårat samhälle idag är format så. Att alla alltid ska ha de där idealen med smala ben, perfekt hy och långt hår. Vilket inte är svårt att fixa till i photoshop. Med tanke på att samhället ser ut så idag tycker jag att vi borde lära oss fakta. Bilder ljuger. Mer än vad du tror faktiskt.

För nästa gång du ser en bild på den där kändisen med de där vrålsnygga benen. Då ska du istället för att önska att dina liknade hennes, tänka på att bilden förmodligen är ordentligt redigerad. För det är vad det är, en förskönnad verklighet.

Från i lördags


Canon 50D + Canon 50mm 1.8 II
+ 110cm vit/silvrig reflexskärm

Lite bilder från i lördags då jag spanade in stället jag ska fotografera bröllopet på i helgen.

Twitter

Om ni inte glömt bort de så nämnde jag att jag skaffade twitter för inte jätte länge sedan. Jag glömde väll lite smått bort det och sådär men nu tänkte jag ge det en liiten chans igen. Så nu kan ni ju kika in där om ni vill veta vad jag sysslar med om dagarna. Jag heter SofiaHjort och ni hittar mig här.


Bra idéerMina på bilden överst, fotad i våras. Sofia på bilden under, fotad förra sommaren.

Äntligen börjar min kreativitet och fantasi komma tillbaka.
Fick en super idée som jag börjat syssla lite med nu ett tag. Vad det är håller jag jobbigt nog hemligt tills vidare haha.

Har också hunnit med en springtur med maggio i lurarna och snart ska jag käka. Därefter trampar jag hem till Mina och träffar henne och Sofia. Tjejerna på bilderna alltså. Sofia har flyttat till Linköping och jag har inte sett henne på jättelänge så det ska bli väldigt kul.

Gårdagen


Igår var jag och kollade in stället jag ska fotografera bröllopet på nästa helg. Jättemånga fina fotoställen faktiskt! Ni kan få se lite mer bilder senare. Efter vi hade varit där åkte vi iväg och firade min kusin. Därav den dåliga uppdateringen. Nu ska jag svara på massa kommentarer jag inte svarat på på flera veckor. Inte bra Sofia, inte bra.

Dagens

DAGENS VILL HA: Tid för att fotografera.
DAGENS KLÄDSEL: Crocker jeans och min nya favorit skjorta
DAGENS SMINK: Mascara, rouge och ögonbrynspenna
DAGENS FRISYR: Utsläppt, naturligt
DAGENS HÄNDELSE: Alla i klassens härliga ramlingar i gräset när vi hade fotboll på idrotten.
DAGENS LÅT: Someone like you - Adele
DAGENS PLANER: Chilla hela kvällen genom att kolla film och fotboll
DAGENS SAKNAD: En hel del människor. Av lite olika anledningar.
DAGENS DUMMASTE: Dommaren i matchen Ungern mot Sverige....
DAGENS DROG: Vindruvor
DAGENS ROLIGASTE: Jag har faktiskt inte det var något jätteroligt som hände idag. Jag har skrattat många gånger men inte åt något sådär jättespeciellt.
DAGENS KÖP: Inte köpt någonting faktiskt.
DAGENS GODIS: Vindruvor♥
DAGENS HUMÖR: Glad kort och gott

Just nu sitter jag och kollar fotbollen. Kom igeeen Sveerige! Därefter ska jag nog kolla lite film eller vänner. Jag är ganska trött så vi hörs imorgon istället. Byyee!


Den här filmen talar för sig själv.

RSS 2.0