Musik och bra inlägg

Eftersom bloggningen inte blir på topp idag tänker jag bara slänga in en bra låt och rekommendera er att läsa det här inlägget. Blondinbella är en stor förebild för mig och en tjej med många bra åsikter. Jag tror också på det här med att välja sina egna vägar och att om man verkligen brinner för något klarar man av allt.

Kreativ så det kliar i fingrarna


Jag är på sånt här riktigt kreativt humör och vill göra någon cool och annorlunda fotografering. Vad som helst egentligen. Fota någon med en väldigt annorlunda stil mot en graffitivägg eller varför inte sminka och göra någon cool styling på någons hår. Jag vill prova olika miljöer, vinklar och fotografera massor med olika typer utav teman. Det kliar ända ut i fingertopparna just nu haha.

Men om du nu känner mig eller vet vem jag är privat och har någon rolig idé är det väl bara att klicka iväg ett meddelande på facebook. Det skulle vara jättekul att göra någon riktigt kreativ fotografering och som ni märker är jag väldigt pepp på att komma ut och fotografera.

Shopping shopping
Eftersom de här är en personlig blogg som handlar om lite av varje kan jag inte låta bli att lägga upp några godbitar jag hittade på stan förra veckan.

Den blå kavajen på översta bilden kommer ifrån hm och kostade 299:-, den röda jackan under köpte jag på MQ för 149:-, kostade tidigare 599:-, ett fynd det vill säga. Den blåa blusen längst ner delas med min syster och kostade 249:- på JC. En mycket lyckad shopping kort och gott!

Fynda smycken


Titta vilka godningar jag köpte häromdagen. Båda kommer från MQ och kostade 19kr styck, jaa ni läste rätt. Halsbandet hade gått sönder och en kedja hade ramlat av (vilket inte syndes) och armbandet till höger kostade bara det eftersom det var på rea. Ibland kan man ju inte göra annat än att älska rea.

Nu hade jag egentligen tänkt att lägga upp lite fler bilder på annat jag köpte men jag är så sjukt hungrig så det får komma upp imorgon istället haha. Ha en bra kväll så hörs vi imorgon!


Rymspyssel
Rubriken beskriver min dag rätt så bra faktiskt. Jag har fixat, städat och hållt på rätt så mycket med mitt rum. Bland annat satt upp en ny lampa jag köpte häromdagen, placerat ut en fotoram med några utav mina vänner på och sorterat lite smycken, därav alla bilder.

Det här med rum är rätt underskattat egentligen, man borde nog göra de mer personliga än vad många har de, t.ex. genom att sätta upp bilder på nära och kära, ställa fram saker som har med ett intresse att göra eller något annat kreativt man gillar. Rummet är ju ändå ens eget och då borde ju också synas. Jag menar hur härligt är det inte att kunna få inspiration varenda gång man somnar eller vaknar. Det är i alla fall något jag har börjat försöka med. Man hittar t.ex. pappas analoga kameror på en hylla, min favorittidning egoboost i ett tidningställ, bilder på mina vänner och så ska jag sätta upp något inspirerande ord eller citat.

Melodifestivalen

Jag satte mig framför melodifestivalen klockan 8 trots att jag inte är särskilt förtjust i det, mest för att ge det ännu en chans. Det här med schlager och att de flesta låtar påminner väldigt mycket om varandra är inte riktigt min grej. Det känns som man sett det mesta förut och att de är många låtar som inte håller standarden efter melodifestivalen utan bara fungerar inom den ramen. Så när jag väl sitter där framför tv:n och är på väg att lämna den för att göra något vettigare kommer Axel Algmark in och sjunger kyss mig. En låt som visar sig vara helt i min smak. Lagom annorlunda och inte där klassiska melodifestivalen numret.

Jag kan inte låta bli att fortsätta titta och se om låten går vidare, vilket den sedan förstås inte gör. Lite synd tycker jag faktiskt det är för jag har en känsla av att han Axel Algmark har en hel del potential att kunna göra fler bra låtar. Så därför bör han uppmärksammas lite. Lyssna på låten vettja!

 

 


Fanny Staaf


När det kommer till just kläder och jag behöver fylla på med inspiration är Fanny Staaf det självklara valet. Det har hon varit i flera år nu faktiskt. Därför råder jag er nu att klicka er in på hennes blogg och kolla in hennes många outfits. Hon mixar och matchar på sitt eget vis och lyckas få varje outfit att bli unik. Om någon hade frågat vem jag skulle vilja byta garderob med, hade jag inte ens tvekat när jag svarat Fanny Staaf. Så, tipstipstips!
Ni hittar bloggen här.

Dagens planer


Nu ska jag fara iväg mot stan med mammii och fixa massa ärenden. Senare ikväll blir det pizza och filmkväll med några i klassen. Förhoppningsvis väldigt roligt, men jag har fixat ett tidsinställt så lite uppdatering får ni i alla fall.

Leva i nuet


Sommar och att vara brun, vem vill inte ha det?

Efter jag har kollat igenom lite bilder ifrån i somras kan jag inte undgå att vilja hoppa fram några månader, till juni vid skolavslutningen ungefär. Att stå där och veta att man har 2 månader framför sig då man kommer kunna göra vad man vill och verkligen njuta utav livet.
För visst är det så att man verkligen lever i nuet då. Men egentligen, vad är det som stoppar oss från att leva i nuet i vår vardag nu? Varför lever vi inte i nuet jämnt? Vi har ju kanske inte riktigt samma frihet som på sommaren med jobb, skola och många såkallade måsten i vår vardag men vi kan ju faktiskt kontrollera mycket. Vi har makten att välja att se positivt på vårt liv, att uppskatta saker och människor runt omkring oss, att se möjligheter istället för problem och framförallt att välja att leva i nuet.


Självklart är det okej att sakna sommaren det är ju bra att ha något kul att se fram emot men jag tror inte vi får glömma bort att leva där vi är idag och se allt vi har istället för allt vi inte har. Det är ju trots allt rätt bra med kontraster, vi skulle aldrig uppskatta sommaren om vi inte hade upplevt något annat. Fördelar och nackdelar kan man hitta i allt, sen är det upp till dig vilket du vill fokusera på.


5 på en gitarr - Somebody That I Used to Know


Om ni nu skulle ha råkat missa den här fräna videon så måste jag ju ta mitt ansvar och lägga upp den.
Jättefränt är ordet.

Designfix och teknikplugg

Sådärja, nu är designen på plats. Jag har lite små fix kvar men de fixar jag allt eftersom. Det vorre väldigt roligt att få lite feedback på vad ni tycker och om det är något jag kan göra bättre så kommentera gärna en liten kommentar.

Förutom att sitta uppe länge och göra klart den här designen hann jag även med att dricka den godaste kaffen jag druckit i mitt liv, shoppat och skrattat i massor. Allt de här i sällskap utav min underbara vän Steph. En dag på topp så att säga. Den här dagen håller inte riktigt samma standard, jag ska ta tag i lite teknikplugg och annat som måste göras.

Ja, det är sånt här kul som ska in i mitt huvud innan måndag. Wish me luck!
Vinterporträtt


Canon 50D + Canon 50mm
@50mm - f/3.5 - 1/640

NYA FOTOSTYLE


Nu undrar ni säkert om ni läser rätt, kommer det bli en ny fotostyle? Ja, så som jag ser på det i alla fall. Det ni ser ovan är ett smakprov på en ny design jag jobbar på just nu. Bloggen är i stort behov utav ett lyft både utseendemässigt och innehållsmässigt, så därför blir det här lite som en ny start.

När den nya designen kommer upp ska jag köra igång med mer uppdatering och framförallt göra den här bloggen till mer mig. Det kommer bli mer vardag, mer personligt, mer åsikter och framförallt lite mer Sofia. Min motivation och inspiration börjar sakta men säker komma tillbaka och jag är både peppad och taggad på att göra det här till en riktigt bra blogg. Så vad säger ni, nu kör vi!

Kärlek

Jag vill bara passa på att skicka lite kärlek till er. Det är ju endå alla hjärtansdag som ni säkerligen vet och det är ju just vad den här dagen är till för. Att visa uppskattning och tacksamhet för alla i sin närhet, att ge kärlek.

Det har jag gjort på lite olika sätt, bland annat genom att bjuda min kära familjen på mumsiga hembakade brownis och njutit utav mina fina vänners sällskap. Man behöver inte göra det så komplicerat eller stort, bara du ger lite kärlek till de du bryr dig om. Så här har ni, en liten dos kärlek. Från mig till er!

Jag kommer komma tillbaka hit till bloggen jag lovar, jag behöver bara ladda upp lite. Med lite idéer, lite inspiration, energi, motivation och tid.
Men håll ut bara.

Love!Krav och prestationsångest

Jag vill bara passa på att uppmärksamma ett blogginlägg jag läste nyss. En tjej vid namn Anna har skrivit lite om krav och prestationsångest. Jag antar att jag knappt behöver säga att jag känner igen mig väldigt mycket i det hon skriver. Ni hittar inlägget här.

Hon pratar väldigt mycket om att hon alltid måste prestera i allt. Och det gör jag med. Jag har ofta svårt att nöja mig med det jag gör utan letar alltid efter saker att göra bättre. Prestera, prestera och vara på topp jämnt.
Jag har en massvis med krav på att jag alltid ska prestera och hela tiden vara bäst.
Men vet ni vad? Om man ska hålla på så går man under till slut. Man kommer aldrig kunna vara bäst på allt. Det kommer alltid finnas någon som har bättre betyg än dig eller någon som är lite bättre än dig på din hobby.
Acceptera dig själv istället. Sätt inte för höga krav på sig själv på dig själv och var nöjd med det du presterar. Om inte går du runt med onödigt mycket ångest, förmodligen stress och missar det roliga i livet.
Det här är något jag jobbar med dagligen och jag gör framsteg. Jag vill avsluta detta väldigt seriösa inlägg med att säga som Anna, du duger precis som du är. Glöm aldrig det.

Smile because you canJag har en hel del inlägg på gång i mitt huvud men jag vill inte riktigt lägga upp de innan jag fått igång bloggen som jag vill ha den. Just nu jobbar jag lite på ideér till min design och på hur själva uppbyggnaden utav bloggen ska vara. Det är jag fortfarande lite osäker på men det ska jag nog få till förr eller senare.

Ni kan ju vara lite stay tuned här på bloggen för förr eller senare kommer det hända grejer.
Tack för ni fortsätter besöka i alla fall. Hugs, vi hörs!

Fotograf

Kommer snart...

Kontakt

Om du skulle vilja komma i kontakt med mig kan du alltid mejla mig på sofiahjoort@hotmail.com. Du kan även kommentera, jag försöker svara på alla som lämnar adressen till sin blogg/hemsida eller mejl.

Jag finns även på twitter och har en tillhörande facebooksida som man kan skriva på. Om du vill ställa någon fråga som har med mig, fotograferingen eller bloggen att göra ställs den smidigast på blogrespone.RSS 2.0