Trött

Det ni hör ifrån är en väldigt trött Sofia. Jag var på friidrottsträning nu ikväll, det blev ett mödarpass med massa intervaller. Så jag orkar inte skriva särskilt mycket ikväll.

Imorgon efter skolan ska jag ta en fika på stan med Malin, sen ska jag hinna slinga håret och så också. Därför hörs vi imorgon kväll!

Kram på er :)


Glöm inte...

  • Att följa mig på bloglovin. Ett enkelt och smart sätt att följa min blogg. Om det låter som något som passar dig, klicka här.
  • Ställa frågor i bloggsvar. Är det något du undrar över är det bara att skriva en fråga. Du kommer till bloggsvar här.
  • Att kommentera. Att få feedback på mina bilder är något jag verkligen uppskattar. Konstruktiv kritik gillas starkt! Ni kommenterar med knappen kommentera under varja inlägg, vilket är ganska logiskt!

Veronica Maggio - Jag kommer


Jag bjuder på en utav mina favoriter för tillfället. Höj volymen och njut!


Sommarinspration


Sommar, det är sjukligt vad jag längtar alltså. Jag behöver sol, värme och jordgubbar för att må riktigt bra haha. Inte ordagrant kanske, men i storhet ja! Det är faktiskt så att jag mår som bäst på sommaren. Det är bara då jag känner att jag verkligen lever.

Back to the reality...Har hunnit med både lite plugg igår och idag vilket känns väldigt bra. Dom kommande dagarna är nämligen inplanerade med träning, slingning, firande av min kusin, en planerad fika på stan med en kompis, en sleepover med några från klassen och listan slutar inte riktigt där. Det betyder att jag inte kommer ha tid för plugg och så. Fullspäckat schema alltså, det är så det ska vara!

Min favorit ring


Inte för att det här är någon modeblogg. Men ett stil inspererat inlägg får ni stå ut med haha.

Ringen ni ser på bilden är något av vad jag skulle kalla min favorit. Snygg, enkel och snygg haha. Ni vet nog inte det men jag har blivit lite utav en ringsamlare den senaste tiden. Man ser ringar på mina fingrar nästan varenda dag. Den ni ser ovan är iallafall lite utav ett fynd. Den kostar bara en 50 lapp. Jag beställde den på H&M. Den fanns i butik här i Örebro i några dagar sen var alla borta.

28 Mars


Canon 50D + Canon 85mm
@ 85mm - ISO 100 - f/4.0 - 1/1000s

Första dagen i skolan efter praon idag då. Dagen rullade på ganska snabbt, skolbio, ett mvg på ett ganska svårt spanska prov, lite matte och sen var dagen slut. Så nu sitter jag här. Hälften av dagen klagades igenom av oss tjejer i klassen, nästan alla vill tillbaka till sin prao igen haha.

Nu blir det iallafall plugg, lite mer säkerhetskopiering, kolla klart skönhetsretuschvideon och lite sånt där bara. Funderar även på att ta mig ut på en springtur. 

Jag har lite olika typer av photoshop tips, fototips jag vill få upp här så småningom. Jag väntar bara att jag ska få CS5 så jag kan redigera lite lättare. Håll ut, det kommer!

Elin Petterson


Canon 50D + Canon 50mm 1.8 II + Vit reflexskärm
@ 50mm - ISO 100 - f/4.0 - 1/640

Tips: Skönhetsretusch video



Större delen av igåreftermiddag och idag har jag kollat på skönhetsretuchen ovan. Jag fick låna en skiva utan av utav fotograferna jag praoa hos.

Om man gillar eller vill lära sig att retuschera bättre är den skivan väldigt bra faktiskt. Man får lära sig använda många olika typer av verktyg och tekniker som är användbara för att redigera sina egna bilder med sen. Jag rekomenderar starkt iallafall! :)

För att komma till moderskeppet och skönhetsretschen klicka här.

Bra helg


Bruden ni ser på bilden spenderade jag gårdagens eftermiddag, kväll, natt och förmiddagen idag med. Du är grym Ida! Det blev som jag redan kunde förutspå bio på kvällen. Vi kollade på "Hur många lingon finns det i världen?" Otroligt go är meningen som beskriver den filmen bra, ganska annorlunda mot många andra filmer.

Efter jag varit med Ida plockade mamma upp mig hos henne och vi åkte till Marieberg.Därifrån kom jag hem med ett par jeans och två överdelar. Jag kanske visar imorgon, vi får se.



Dom här två veckorna



Idag fotades det hela dagen i studion.
Det var näst sista dagen efter dom här snart två veckor jag varit där. Det har gått otroligt fort måste jag säga. De här veckorna har varit väldigt roliga och lärorika. Jag måste säga att det känns som att jag har utvecklats som en fotograf. Jag har för det första snappat upp massor av tips os.v. men också fått mer tid utanför än jag får när jag går i skolan att fotografera.

Så det kommer bli med blandande känslor jag lämnar praon bakom mig. Jag vill på ett sätt fortsätta i den fotovärld jag befunnit mig i de senaste två veckorna men endå komma tillbaka till skolan och träffa alla kompisar jag inte träffat på jätte länge.

Jag tror inte jag lagt upp det förut. Men här har ni länken till fotografen Christers hemsida.

Idag och imorgon i korthet


Blir mest lite vardagliga inlägg och så idag tyvärr. Har inte haft så mycket tid över till datorn.


När jag kom hem vi eftermiddags tog jag en springrunda, säkerhetskopierade lite bilder till nya hårdisken pappa köpte igår, tränade lite på min redovisning jag ska hålla på onsdag och annat sånt där som egentligen är onödigt för er att veta. Så varför berättar jag det haha??

Imorgon ska jag träffa Ida efter praon. Det blir såpass klassikt som fika, shopping och det vanliga babblet om våra liv. Sen får vi se hur det blir. Jag och Ida brukar alltid lyckas vara spontana och hitta på något... Bio finns med i tankarna också så ja vi får se. Med det vill jag säga att jag inte vet hur mycket uppdatering jag lyckas få upp imorgon, så ni vet!

Mini tävling, Bloggsvar inbjudan!


Vill du ha en inbjudan till bloggsvar?
Länka bara min blogg på din blogg. t.ex. Fotostyle/Sofia har en lottning om att vinna en bloggsvar inbjudan. Klicka här för att komma dit.

Kopiera sen bara adressen till inlägget du länka mig i och skicka i en kommentar till det här inlägget. Jag kommer tävla ut 2 bloggsvar men är det fler än 10 som anmält sig på onsdag. Lottar jag ut alla tre.

Anmäl senast onsdagen 30/3. Är det inte fler än 3 som anmält sig lottar jag bara ut en inbjudan.

Mina den fina


Canon 50D + Canon 50mm + Silvrig reflexskärm
@ 50mm - f/4.0 och f.5.0

Mina har nyss åkt härifrån. Båda var lediga från praon så vi fotade lite hemma hos mig. Vi fick några bra bilder som ni ser, trots att det blåste något sjukligt haha.

Ansiktsretusch

Före till vänster och efter till höger.


Jag har fixat tänderna, fixat till hyn, ögonvitor os.v. kanske inte så stor skillnad i dom här små formaten men i photoshop är det sjukt stor skillnad.

Suck...

Jag fick över väldigt mycket tid nu på förmiddagen. Då filmade jag in ett utrustningsinlägg. Vart lite småfail på flera ställen dock hehe. Men nu när jag ska lägga in filmen på datorn så är sladden borta. Suck... Jag hinner inte leta mera nu iallafall utan jag försöker få in videon ikväll eller imorgon.

In streetstyle


Canon EOS 50D + Canon 50mm f/1.8 II
@ 50mm - ISO 200 - 1/400 - f/4.0

Jag hade tänkt att göra något roligt inlägg. Kanske ett photoshoptips eller fototips eller något sådant. Självklart är mitt huvud helt tomt på inspration och jag har inte heller riktigt tid för att sitta och göra något stort projekt. Så det får bli någon annan dag.

Jag hade tänkt filma när jag visar min fotoutrustning i lördags (vilket jag fått önskemål om). Men självklart hade  min syster tagit med digitalkameran jag tänkt filma med så det får bli någon annan dag. Jag ska försöka göra det så fort jag får någon bra tid.

Ska försöka få upp något mer inlägg nu. Gör jag inte det så hörs vi imorgon efter min träning!



Krångel, krångel


Nu har jag lagt ner flera timmar på försöka skaffa en portfolio här på bloggen. Jag tänkte lägga in dom bästa bilderna på flickr men jag har fortfarande inte lyckats än. Först krånglar det ena, sen när dte löser sig, så krånglar dte andra. Suck haha. Nu ger jag upp för dagen iallafall...

Nu är det dags för solsidan, jag hör kanske av mig senare ikväll eller så hörs vi imorgon :)

Elin Petterson


Canon 50D + Canon 50mm 1.8 II + Vit reflexskärm
ISO 100 - 1/400 - f/4.0




Stan med Elin

Nu far jag på stan upp med Elin. Blir kanon.
Vi hörs i eftermiddag.

Breakeven - The Script


Jag bjuder på en låt såhär på kvällskvisten. Sjukligt bra enligt mig!

1# Ellen


Canon 50D + Canon 50mm 1.8 II
Vit reflexskärm



18 Mars



Två bilder jag tog på Elin igår.

Godmorgon på er! Snart ska jag ut i snökaoset och ta mig till studion. Ja, snöö. Usch för det... Jag trodde verkligen våren var påväg men nej tydligen inte.

Nu ska jag få mig lite brunch. Har inte ätitit än vilket betyder att jag är vrålhungrig.

Det där i detalj


Canon 50D + Canon EF 200mm 2.8 II

Jag fick låna ett objektiv av fotografen och fota lite på stan. Bilderna ovan är några utav dom jag tog. Förutom 200mm objektivet hade jag också en konverter vilket gjorde att jag kom otroligt nära. Ganska kul att fota detaljer på stan faktiskt. Så mycket små saker man inte tänker på.

Fotat, fotat och fotat

Idag har jag verkligen fotat i massor. Så därför sitter jag nu och tömmer mina minneskort och laddar batterierna till kameran. Jag fick låna ett grymt objektiv av fotogarfen så jag tänkte gå ut och fota igen lite senare.

Det här betyder att jag har fått ett litet lager med bilder att ladda upp här så småningom. Så det är ju bra för er. Just nu bloggar jag från syrrans laptop. Det förklarar varför jag inte har någon bild till det här inlägget. Ni får stå ut endå hihi.

Noll inspration

Eftersom min inspration går lite i vågor nuförtiden vore det bra om ni kommer med lite tips.


T.ex. berättar lite om min reflexskärm, visar mina objektiv, fototips, photoshop tips osv.

Helloo


Bilder jag fotade på Ellen och Hanna i eftermiddags.

Dagarna nu rullar på. Skapligt skönt att bara ha foto och redigering i tankarna hela dagarna, ett bra utbyte mot allt skolarbete haha. Lite smått konstigt att inte träffa dom i klassen jämnt som man är van vid dock. Speciellt killarna som jag inte sett på snart 5 veckor haha. Men ja, that's life.

Nu ska jag packa ner lite kamera saker som ska med imorgon. Det var inget speciellt inplanerat imorgon så kameran ska med så jag kan fota lite imorgon. Syster och jag hade tänkt oss att forografera lite på stan innan också. Haha, vi får se hur det blir.

Dagen idag


Jag kan ju börja med att säga att det här är mitt fyrahundronde inlägg på den här bloggen. Inte så dåligt tycker jag.

Idag började ju då min prao hos fotografen.
Jag var inte där så länge men vi gick igenom lite tider och sånt inför den här veckan och den som kommer. Det kommer bli väldigt roligt att bara syssla med foto i två veckor nu. Ett bra utbyte mot alla skolarbeten som jag tröttnat otroligt mycket på dom senaste veckorna.

Förutom praon han jag även med att luncha på en skola med Elin, sällskapa Bianca på sin prao, chilla på en bänk i solen och ta sällskap med Mina på bussen. Chill dag alltså!

13 Mars


Jag sitter och redigerar lite bilder på syster. Sjukligt fin är vad hon är!

Dagen har spenderats framför Gossip Girl. Damn, den serien är bra alltså haha. Passar otorligt bra med ett sådant maraton med tanke på att jag är jätteförkyld. Som vanligt dårå... Nu tänkte jag iallafall plocka ordning lite bland mina mappar i datorn. Bilderna ligger fortfarande i 2010 mappen trots att det gått tre månader av 2011(Oj, tre månader, en fjärdedel av 2011 redan). Ouupps... Säkerhetskopieras ska det också göra. Varit lite dålig med det på senaste tiden.

Efter det blir det troligtvis lite mer Gossip Girl tittande medans jag laddar upp inför imorgon. Gaah, jag ska ju befinna mig hos en fotograf i 2 veckor från och med imorgon. Nu vart jag lite nervös. Det kommer bli otroligt kul och lärorikt iallafall.

Nej, slut på allt snack om ingenting haha. Vi hörs!

Min fina syster


Canon 50D + Canon 50mm 1.8
ISO 100 - f/4.5


Serier


Min favoritserie måste nog vara O.C. Jag har sett varenda avsnitt och jag tycker verkligen O.C är oslagbart bra. Nästan iallafall. Förutom O.C gillar jag vänner, 2 and half men, despreate housewifes, gossip girl och jag insåg precis att jag inte är lika säker längre. Är verkligen O.C bäst?

Gaaahh, jag kan ju då inte bestämma mig!
I vilket fall som helst tänker jag kolla på Gossip Girl nu. Jag har aldrig riktigt följt den serien men då är dte väll åh andra sidan dags att göra det nu. Men jag måste bara säga, det finns en hel djungel utav serier.

Vilken/vilka serier gillar du?:)

Fotografering


Min otroligt fina syster.

I eftermiddags var jag och Ellen ute och fotade lite bilder. Vart en hel del jättefina bilder faktiskt. Ni får bilden ovan som en liten tjuvkik. Dom andra kommer väll in under kvällen och så, satt håll utikik!


Fotning på g



Nu ska jag ut och fota syster. Great!
Förhoppningsvis massa bilder att ladda upp sen.

Svarar på kommentarerna sen, jätteroligt att det börjar komma lite kommentarer ibland!

Bullshit, eller nått sånt


4 lite, eller ja väldigt ointressanta saker jag har i tankarna för tillfället:
  • Jag är sur över att vårvädret som jag trodde skulle komma försvann när regnet börja ösa ner.
  • Jag längtar otroligt mycket till nästa vecka då jag ska praoa två veckor hos en fotograf. Jag är supernervös!
  • Jag är förvånad över mig själv att jag hanna städa min garderob, mitt rum och plugga klart all spanska på samma kväll. Det är egentligen omöjligt för mig, så jag vet inte hur jag lyckades. Bra Sofia, fortsätt så!
  • Jag har blivit sjukligt trött på min tandställning och vill bara att den ska försvinna. Nu tack...

Godmorgon!


Lägg märke till att jag har mian naturliga lockar (böjar, vågor kalla det vad du vill). Idag var jag otroligt nära att platta ner dom trots att jag lovat mig själv att inte göra det. Måste låta mitt hår vila lite haha.

Nu ska jag iväg till Elsa. Vi får skjuts av hennes mamma till knuffen, ungdomsmottagningen dit vi ska med klassen haha. Sovmorgon var ju inte så dumt iallafall. Solen lyser jättemycket idag, nästan värt att slänga på sig skinnjackan för att få lite vårstämning hihi.

Nej nu börjar jag bli lite stressad satt vi hörs i eftermiddag istället.

8 Mars 2010 såg jag ut såhär


...såg jag och min syster ut såhär. Min syster är på den övre bilden och jag den nedre.

Jag minns fortfarande den fotogarferingen. Jag kommer ihåg hur otroligt nöjd jag var över bilden överst, nu tycker jag den bara är bra. Inte något överdrivet haha.

Semmeldagen idag dårå, har ni fått i er någon semla? Jag och min kompis Mina åkte och köpte en varsin efter skolan. Muumms är ordet! Vi slutade förresten halv 2 idag. Livet.

Smoothies - På enkelt sätt


En sån här smoothie är vad jag skulle säga, världens enklaste att göra! Allt du behöver är Icas smoothie påsar och yoghurt,mjölk eller juice. Sen är det bara att värma frukten och mixa allt i en skål. Att frukten dessutom är uppdelade i små påsar per portion gör det lätt att få rätt mängd.

Det här är något jag tycker passar alldeles utmärkt som mellis och frukost. Enkelt, smidigt och ett bra alternavtiv till oss som är alldeles för slöa för att göra egna smoothies. Jag kan ju också nämna att den var mycket god också haha. Jag körde med yoghurt som ni ser på bilden.

Bloggtips: Megapixlar


Bloggen drivs utav Mikaela och Marcus. Båda är fotointresserade och skriver om allt och ingenting med massor utav humor. Med fina och härliga bilder och snygg design är den lätt att läsa. Jag skulle vilja säga att bloggen faktiskt sticker ut bland alla andra fotobloggar, vilket får den att vara riktigt bra. Att namnet på bloggen dessutom är klockrent gör ju inte saken sämre. Lite små avis på det faktiskt haha...

Så gör som jag, klicka in på den här och läs den.

7 Mars


Bilden kan man väll säga är en otorligt failad bild. Men det blir väll lite behind the scenes effekt på den.

Min förklaring till den otroligt dåliga uppdateringen i helgen är för jag var totalt slut haha. Jag spelade nattlandbandyn i fredags. En sak vi har varje år på vår skola då alla klasser klär ut sig och spelar innebandy(kommer jag ihåg ska jag få upp någon bild på hur jag såg ut haha...). Min dåliga sömn satt själcklart i sig hela helgen.

Dagen idag rullade på ganska snabbt. Slutade vid 20 i 2 och for sedan upp på stan och spände rälsen. Vilket betyder att jag har något otroligt ont i tänderna för tillfället.

Resten av kvällen spenderas med min kära(o)vän spanskaboken. Lagom roligt nivet!

Trött hälsning

För tillfället ligger jag nerbäddad framför datorn och är sjukt trött. Jag har nämligen spelat innebandy hela natten med skolan. Mer än så orkar jag inte förklara för tillfället. Nu ska jag iallafall slå på en film och kolla på(sova till).

Vi hörs senare eller nått!

Håller upp huvudet och blickar framåt


Det krävs mer än att bara hoppas eller tro. Du måste veta att du ska klara det och vägra någonting annat.


Spanska plugg


Tengo que estudiar español ahora. Tengo prueba pronto.


Och för er som inte kan spanska " Jag måste studera spanska nu. Jag har prov snart."
Dubbel suck! Nu blire plugg för fullt innan det är dags att sova.

Har träning efter skolan. Hörs förhoppningsvis då!

Londontips


Efter jag var i London i höstas har det bara ramlat in frågor om hur det var och tips på ställen man borde besöka när man är där. Det kommer fortfarande in sådana frågor ibland så jag tänkte samla allt i ett litet inlägg. Ja, tipsa om vad jag tycker är värt att kolla in när man är i London.

Det kan även hända att jag slänger in lite fototips om vad som gäller när man ska fånga fina resebilder. Så håll utkik!

In old way


Pappas gamla kameror. Ganska fräcka måste jag säga.

RSS 2.0