"The happiest people don't have the best of everything, they just make the best of everything"


Två efterättsbilder från mors dag.

Oj, nu var det allt för längesedan jag tittade in här
. Sedan jag bloggade sist har jag pysslat med lite av varje, bland annat jobbat en del och kämpat på med de sista skolarbeterna. Det har även varit mors dag så jag och min syster lagade trerätters och en utav mina bästa vänner Steph har fyllt år. Livet rullar på rätt bra helt enkelt. Jag har mycket kul framför mig och det gäller att njuta utav den här sista tiden i 9:an.

Avslutar detta inlägg med ett fint citat värt som jag tycker är värt att ta till sig utav.

"The happiest people don't have the best of everything, they just make the best of everything."






Spexfoto


Här har ni min klass spexfoto. Jag tycker det blev jättefränt faktiskt! Ni hittar mig till vänster utav skylten.

Solen skiner och jag försöker ta vara på så mycket jag bara kan utav den! Vilket närmare bestämt förklarar min inte alltid tipp topp bloggning. Åh andra sidan hoppas jag faktiskt ni följer mitt exempel och är ute istället, det ska tydligen ligga runt 10 grader en vecka framöver. Wiiihoo!

Avkoppling


Canon 5D Mark II + Canon 50mm
@50mm - f/4,0 - 1/125s - ISO 100

Jag har rätt mycket plugg som ska in nu i det sista och mycket saker att som ska göras. Så efter att jag nu kan bocka av träning, redigering och pluggning från dagens to-do list ska jag nu slå mig ner och belöna mig själv med lite jordgubbspaj framför gossip girl. Jag tror verkligen på att man måste ta pauser och verkligen koppla av när man är inne i perioder när man har mycket att göra för att orka hänga med. Även om man gärna har en förmåga att stressa upp sig för allt och vill göra det på en gång för att bli av med det. Annars kör man bara slut på sig så lätt.

Bildredigering och lite sånt där


En bild på mig plåtad utav Steph. Jag måste säga att jag tycker om den. Framförallt den i svart, där gjorde den sig verkligen.

I förmiddags tog jag tag i mycket utav bildredigeringen när det gäller mina senaste bilder och jag blev faktiskt nästan klar med det mesta. Vilket känns jättebra! Nu var planen att det skulle bli filmkväll men efter lite ändringar blir det girl night med några kompisar istället, inga fel det heller!

Welcome to the 50ths


Bal 2012


Jag fotograferade på min systers bal lite tidigare ikväll och åh vad fin hon var. Ni ser ju själva!

Härliga dagar och härlig musik


Det var några dagar sen sist. Jag har bland annat gjort klart alla nationella prov och både idag och igår umgåtts med min underbara vän Steph. Vi har plåtat bilder med 50-tals inspiration till en bild sak i skolan vilket jag tänkte visa ikväll. Jättefräna bilder och en väldigt kul plåtning faktiskt. Sen har det blivit mycket god mat, vampire diaries marathon och nyligen en lång powerwalk ute i det fina vädret. Lite senare idag ska jag plåta min syrras bal vilket också ska bli jättekul.

Jag bjuder även på denna härliga låt tills vidare. Glöm inte att njuta av det fina vädret, livet är ju ändå så otorligt fint!

BTS - Förra helgen


Här har ni lite behind the scenes bilder från förra helgen som Mina tog på mig.

Vardag och nagellackstips


Efter en skoldag, en synundersökning och en liten tripp på stan så sitter jag här. Ikväll blir det lite enkelt kvällspyssel bara, har lite plugg som ska göras och lite bilder redigeras, en vanlig vardag helt enkelt.

 

Jag måste bara tipsa om nagellacken på bilden, det sitter bra, finns i massor med fina sommarfärger och det bästa är att de just nu bara kostar 39kr på h&m. Det mintfärgade köpte jag häromdagen vilket också pryder mina naglar just nu och det rosa kunde jag inte låta bli att köpa när jag var där idag. Färgglada naglar är något som brukar göra mig lite sådär småglad i vardagen och nu till sommaren vill jag ha massa härliga färger att växla mellan. Ett litet tips till alla nagellacks fantaster därute!


Bröllopsplaner



Här kommer två favoriter i repris.
Tidigare idag var jag på ett såkallat bröllopsmöte med ett par som gifter sig i början utav juni och jag ska fotografera deras bröllop. Det ska verkligen bli jätteroligt, de har ett roligt "koncept" och helheltsbild på bröllopet så jag tror det kan bli jättefina bilder. Supertaggad är vad jag är!

Nu vankas det god mat med familjen och imorgon kommer det en fotograf till vår skola och pratar om bilder. Det är rätt intresant för en fotonörd som mig så jag klagar ju inte haha.


If you wanna fly you got to give up the shit that weighs you down


En nyredigerad bild fotograferad tidigare i våras.

Idag kommer datorn ta det mesta utav min tid. Det är bildredigeringar och lite datorpyssel av olika slag. En studentpresent till min syster ska bland annat fixas, jag kan tyvärr inte berätta mer nu då jag är osäker på om hon läser min blogg eller inte men bra kommer det nog bli i alla fall. Ikväll blir det sedan pizza och träff med tjejerna i klassen,  jättemysigt!

Tröttjej och hemmakväll



Min tanke var att jag skulle sitta och redigera bilder ikväll men i själva verket är jag helt slut och har en jobbig huvudvärk som vägrar släppa. Jag tänker jag därför inta soffläge, käka choklad, slå på någon film eller kolla ikapp lite serier. En riktig hemmafredag, vilket passar mig perfekt.

Effektiv


En bild på min syster Ellen i somras, solen och värmen är mer än välkommen just nu.

Har åter igen haft en super effektiv eftermiddag. Först var det plugg och skolarbete som stod på schema och nu har jag lagt ner tid på mycket bildredigering. Eller rättare sagt, enhjulingsbilder i massor. Jag kan visa er några imorgon. Då blir det även en tripp upp på stan med Elin efter skolan. Nej, nu ska jag ta kväller på riktigt... eller ja det som är kvar utav den det vill säga.


Matilda



Canon 5D Mark II + Canon 50mm f/1.4

Här är några bilder på en annan flicka jag fotade lite på igår också, söta Matilda.
Jag har rätt mycket saker igång just nu, framförallt när det gäller skolarbeten så det är vad i stort sett hela min eftermiddag har gått till. Det är rätt mycket projekt och saker som måste bli klara innan jag slutar 9:an och betygen sätts men det är bara att köra på. Förut kom jag i alla fall in i något slags plugg mode och fick mycket gjort på kort tid så jag ska nog spinna vidare på det ett tag till när det ändå går väldigt bra.

Underbara twitter

Jag skulle vilja höja och uppmärksamma twitter lite grann. Om jag inte har helt fel när det kommer till tidsbegrepp så har jag twittrat i några månader nu och åh vad fast man blir i det. Enligt mig slår det facebook med hästlängder. Man följer precis vilka man vill och kan twittra om precis vad som helst, när som helst och det bästa är att du kan inte twittra för mycket.
Så om du nu inte twittrar redan, gör det!

Om ni vill följa mig, heter jag @sofiahjort och ni hittar mig här. Jag uppdaterar flera gånger dagligen med allt ifrån citat, tankar och vardagshändelser. En härlig mix av allt helt enkelt.

Unicycle in action


Canon 5D Mark II + Canon 70-200mm f/2.8 L USM
@70mm - f/4 - ISO 100 - 1/800s

När jag redan var inne och fotograferade i förmiddags kunde jag inte låta bli att fotografera lite enhjulingsåkning idag igen. Den här gången hade jag dessutom 70-200mm's objektivet och 5D med mig så det var jättekul att fotografera. Jag blir alltid lika glad när man zoomar in i bilden och den verkligen är knivskarp.

Dagens favoritbild måste nästan vara den ovan. Med tanke på min beslutsångest blev den i två versioner, ena åt det trashade hållet och den andra mer ljus och färg, alltså lite mer Sofia style över den. Vilken tycker ni blev bäst? Jag kan inte bestämma mig.

Lilla Ida



Canon 5D mark II + Canon 50mm f/1.4

I förmiddags fotograferade jag en söt liten tjej vid namn Ida. Det var jättekul att fotografera barn faktiskt, även om det är svårt att hänga med i svängarna ibland och man behöver krypa runt i sand. Jag antar att det är lite utav charmen med det. Den översta bilden här ovan är en utav mina personliga favoriter och jag tror jag fick rätt många bra bilder också.

Enhjulingscykling


Canon 50D + Canon 17-85mm

Shopping och enhjulings fotografering


På bilden ser ni mina fina flickor Elsa och Mina.

De senaste dagarna har jag verkligen försökt njuta utav det fina vädret som varit, allt ifrån solning med klassen på håltimmar till fika i eftermiddagssolen och kvällsgrillning med vänner. När vädret väl är bra och så otroligt härligt gäller det ju passa på.


Idag blev det en spontan tripp upp på stan med Elsa. Förutom lite shopping träffade vi vår kompis Mina och en massa enhjulings åkare som åkte på ett torg här i Örebro. Vi hängde på och cyklade omkring lite. Jag hade som tur med mig kameran och passade på att plåta lite grann. Några utav bilderna dyker nog upp lite senare idag, så stay tuned.


Igår, idag och imorgon


Det här med att blogga varje dag och berätta vad man gör om dagarna är inte riktigt min grej. Jag tror inte heller det kan vara särskilt intressant att bara läsa om mina vardagar så jag fortsätter nog med den här blandningen av allt möjligt. Bara att jag ska uppdatera lite mer och lite oftare.

Och för att slänga in lite vardagsbabbel:
Igår hade jag en trevlig valborg med bland annat min underbara Steph (bild på oss från igår ovan) och annat härligt folk. Idag har jag spenderat mycket tid i solstolen med gyllene tider i lurarna och faktiskt lyckats skaffa mig en bikinibränna och imorgon är det nationella prov i matte som gäller, inget jag ser fram emot direkt men det ska göras och det är skönt när det är klart. En fika efter skolan med min saknade Ida är också planerat.

Livet rullar helt enkelt på rätt bra just nu och jag ska verkligen försöka njuta utav den här sista tiden med klassen. Det är ju trots allt bara ungefär en månad kvar innan vi slutar 9:an föralltid. Haha oj vad dramatiskt det låter.

RSS 2.0