Just nu

Foto: Stephanie Strandberg
 
De senaste dagarna har spenderats med mina vänner i solen. De har kollats fotboll, käkat glass, jordgubbar och mycket annat gott man kan tänka sig i matväg. Jag vaknade jag upp brevid mina fina brudar imorse innan jag jobbade resten utav dagen. Nu ska jag krypa upp i soffan med glass och lite avsnitt av mina favoritserier. Det ska jobbas hela helgen så bloggningen kan bli lite ostabil, i sådant fall ska jag försöka gott göra det senare!

Steph

 
Jag fotograferade lite med Steph i eftermiddags. En riktigt kul plåtning som kanske till och med spårade lite i slutet... Roliga bilder har jag nu i alla fall. Här är ett smakprov på hur de blev! Förutom det hann vi med att ta en glass och umgås med en kille i min klass, eller ja min förra klass. En bra dag helt enkelt. Nu ska jag kika lite på bilderna innan jag bäddar ner mig framför lite Revenge.
 
 

När allt går som man vill

Mitt liv rullar på precis som jag vill just nu. Jag jobbar lite grann, spenderar en del kvällar med en bok i hand eller framför någon av mina favoritserier. Mina nära och kära omkring mig umgås jag också med för fullt och jag har nästan ständigt ett leende på läpparna. Det är så otroligt skönt med sommarlov, att äntligen bara kunna vara!
 
Jag lät inte det dåliga vädret som var idag sänka mitt humör utan jag spenderade dagen med mina favoritbrudar Elsa och Steph. När vädret inte är på topp får man njuta utav andra fördelar som faktiskt finns, i det här fallet passa på att ha en mysdag. Vi tittade på film nästan hela dagen och käkade glass, inga fel det heller.
 

Studenten 2012 - Champangefrukost

Canon 5D Mark II + Canon 50mm 1.4

Snabb sommar fotografering

Canon 5D Mark II + Canon 50mm 1.4
Foto: Torbjörn Claesson
 
Jag har länge haft en idé på att ha en riktig sommar plåtning, ni vet blommor, en modell med söt klänning och en mijö som bara skriker sommar. Igår, när de väl var midsommar tänkte jag att man kunde passa på så jag gjorde en krans med lite hjälp av min kära mamma och drog på mig den sötaste klänning jag kunde hitta i garderoben. Pappa fick agera fotograf och så hann vi med en liten snabb plåtning i förmiddagsolen. Jag tycker han fick en del väldigt fina och somriga bilder faktiskt!

Trevlig midsommar!

Foto: Torbjörn Claesson
 
Nu ska jag iväg och fira midsommar med mina älskade vänner. Jag önskar er alla en trevlig midsommar!

Wedding details

Canon 5D Mark II + Canon 70-200mm 2.8/50mm 1.4
 
Egentligen vill jag inte visa så mycket bilder här på bloggen från bröllopet innan själva brudparet fått se bilderna, men eftersom jag inte har jättemycket kvar på de smygvisar jag två stycken detaljbilder.
 
Har suttit en stund och kollat in olika fotografers bröllopsbilder. Det finns så otroligt många duktiga! Mina favoriter måste endå vara Smallpigart och Erika Gerdemark. De både fotograferar med mycket naturligt ljus, kreativitet och känslor i bilderna, precis som jag tycker de ska vara. Två fotografer att inspireras utav.

Sommar baby

Jag startade upp min dag rätt mysigt med en god frukost i morgon solen. Nu vankas det lite bröllopsredigering innan jag tar en springtur, käkar och slutligen drar iväg och badar med Elsa. Ingen dålig dag alltså!
 
Börjar för övrigt äntligen få lite sommarfeeling. Men annat vore egentligen konstigt när jordgubbar, glass och skjorts är en del utav ens vardag.

Träffa Ida

Snart ska jag upp på stan och träffa min älskade Ida. Hon är en utav mina närmsta vänner och vi har känt varandra i flera år. Det spelar inte någon roll om vi inte ses på månader, vi vet var vi har varandra och jag vet att jag alltid kan räkna med henne. Lite som en syster! Det blir garanterat en stor dos prat över en fika, som alltid det vill säga.

Dagens citat

Det här måste vara ett utav mina favorit citat!
 
Det menar väl egentligen att du ska ha ett leende på läpparna och att ingenting ska kunna ändra på det. Ens egen inställningen inför saker påverkar en väldigt mycket mer än vad man tror. Antingen så väljer man att se det fina i saker, allt bra vi faktiskt har och inte lägger energi på fel saker eller så fokuserar man på allt det negativa, allt man saknar och ja helt enkelt låter världen ändra på ditt leende.
 
 

Ellen Magazine

Det är så kul att se vilket idée mode jag kommer in i ibland. Jag har så mycket projekt och saker jag vill dra igång och göra. Frågan är mer vilket man ska börja med och prioritera. Ett utav de är ju självklart bloggen som verkligen förtjänar lite uppdatering haha!
 
Vad ska jag säga om idag? Jag träffade upp Steph på stan för lite shopping och fyndade lite utav varje. När jag kom hem redigerade jag bröllopsbilder. Jag har även hunnit med att stalka pressbyrån, varit inne på tre stycken olika sammanlagt 5 gånger innan de slutligen fick in min favorit tidning Egoboost Magazine haha. Påtal om tidning, på bilden ovan ser ni min nyskapade tidning, Ellen Magazine. Min studentpresent till min syster, ett sådant där Sofia projekt som jag fick iden om förra sommaren. Den blev precis som jag tänkt mig så jag är jättenöjd med den!
 
 

Just nu


Egentligen är mobilbilder på den här bloggen verkligen emot mina principer och är nästan förbjudna haha, men jag kan inte undgå att vilja lägga upp de här bilderna. Båda bilderna får mig att må så bra för jag vet att jag var så glad och lycklig när vi tog de. Ena bilden är från balen och andra från skolavslutningen när vi precis hade fått betygen.

Det blev en lite shoppingtur med Elin igår på stan och en myskväll med godis, film och framförallt Elsa efter det. Jag har varit på ett tidigt tandläkarbesök nu på morgonen och nu ska jag upp på stan med bruden på bilderna ovan. Det blir nog jättebra, måste kila, vi hörs senare!AvslutningenJag har faktiskt rätt mycket bilder och sådant som kommer dyka upp här framöver. Bland annat studentbilder, bröllopsbilder och lite avslutningsbilder. Så stay tuned!

Om jag inte minns helt fel har jag inte haft tid att prata så mycket om min avslutning. Inte för att det finns jätte mycket att prata om egentligen. Det börjades med tårtätning och lite tid med klassen innan det var dags för tårkanalen då jag grät i kapp med min lärare. Efter det var det den klassiska avslutningen, rektorns tal och betygsutdelning. Jag sjöng faktiskt låten som ni ser i några inlägg längre ner vid brasan på skolavslutningen.
En konstig dag med många blandade känslor, skrattade och grät om vart annat.

Efter avslutningen blev det avslutningslunch med Steph och mina föräldrar innan jag lite senare drog hem till en tjej i min klass där klassen var samlad. Poolbadande, skratt och godisätande förklarar kvällen och natten bra. En bra avslutning med klassen helt enkelt.

En förändring

Jag kommer förändra bloggen lite grann. Inte så att ni kommer märka någon jättestor skillnad kanske, men en del.
En sak som är viktig för mig med bloggen är att den ska stå för mig. Den ska visa vem jag är och det gör den om jag bloggar om det jag tycker om. Det kommer bli mer åsikter och tankar. Den ska vara personlig med endå inte alltför privat. Det ska vara bilder och fotograferinng. Det ska vara min vardag.
Det ska vara en mix utav allt. En Sofia mix.

Nu har jag äntligen fått sommarlov och kommer ha mer tid jag kan kontrollera över själv. Så jag ska lägga mycket mer fokus på fotostyle än jag gjort förut. Det ska vara inlägg med kvalité och tanken är att det ska vara daglig uppdatering. Något utav en nystart kanske man skulle kunna säga!
År av kämpande


Jag har alltid brytt mig väldigt mycket om skolan och de här tre åren på lillån är inget undantag. Det har inte alltid varit lätt och inte alltid gått som en dans, men jag har kämpat och alltid gjort mitt yttersta. Därför är min glädje över betygen vi fick igår väldigt stor. Jag överträffade mig själv och fick bättre en vad jag hade vågats hoppa på. Jag kan ärligt säga att jag är så otroligt nöjd över mig själv. Att jag orkade, orkade kämpa och orkade ligga i enda till slutet.

Det fina med olikheter

Jag och en utav mina närmsta vänner Steph är olika på många sätt. Vi har olika sätt att se på saker och vi har olika livsmål i livet. Men olikheterna gör att vi kompletterar varandra, hon bidrar med det jag inte har och jag det hon inte har. Något utav en perfect match helt enkelt haha. Det gäller att uppskatta olikheterna.

Om det är någonting jag tycker vi borde bli bättre på så är det att börja vara nöjda med oss själva. Jag vet egentligen inte riktigt vad det är som stoppar oss från att inte vara det. En utav orsakerna skulle kanske kunna vara att vi ständigt jämför oss med varandra och hela tiden har en bild utav hur saker ska vara. Över hur vi ska vara. En bild utav hur vi ska bete oss, hur vi ska klä oss och hela tiden lägger tid och energi på vad vi tror andra ska tycka om oss.

Egentligen tycker jag det är rätt sjukt att vi kan ha en slags ram för det. Jag menar hur logiskt är det? Vi är alla individer med olika personligheter och olika åsikter, hur skulle alla vi kunna passa in i den bilden? Varför uppskattar vi inte varandras olikheter istället för att försöka jobba bort de? Måste vi verkligen använda begrepp som lagom och normal? Varför kan vi inte få vara för mycket? Eller kanske för lite?

Jag tror verkligen på att man kommer längst med att gå sin egen väg. Att bara vara sig själv. Vi kommer aldrig vara som någon annan. Var glad över det, du är speciell! Välj att se dina fördelar och allt som är bra med dig istället för nackdelar. Om alla går sina egna vägar och börja respektera varandra för vad vi är tror jag vi skulle leva i ett mer positivt samhälle där vi uppskattar att alla är speciella, ett samhälle där du får vara just du. Ett sådant samhälle skulle i alla fall jag vilja leva i. Allt börjar någonstans och jag börjar här. Jag vill förändra.


9F


Imorgon upphör min klass, klass 9F. Vi har alltid varit en väldigt speciell klass. Aldrig varit riktigt som alla andra klasser utan varit väldigt unika på många sätt och det är också det jag älskar med den. Att vi just varit vi.
Det finns så otroligt många typer utav människor och personligheter, men det har aldrig spelat någon stor roll. Vi har tagit varandra för vad vi är och uppskattat varandra för det. Jag kan faktiskt uppriktigt säga att jag tycker om varenda person i den.

Under de här 3 åren har jag träffat massor med underbara människor. Människor som inspirerar mig, människor som funnits där för mig och människor jag är övertygad att jag kommer hålla kontakten med hela livet. När jag började i 7an var jag en helt annan tjej, jag har verkligen växt under de här 3 åren och jag är glad att det var med just med alla personer i 9F. Sen kan jag inte glömma att nämna mina underbara lärare, de är så otroligt bra och jag kommer sakna de väldigt mycket.

Att säga hejdå imorgon kommer kännas, jag ser ljust på framtiden och är redo att gå vidare men det finns så många underbara människor jag kommer sakna. Det jag egentligen vill säga med det här är att jag är glad, glad över att ha varit en del utav 9F. För vet ni? Ni är så otroligt bra varenda en utav er.
Klassresa


Har spenderat några dagar med min underbara klass i ett ställe som heter Klunkhyttan. Det har badats för fullt, ätits godis i mängder och framförallt umgåtts. Min klass är verkligen speciell och det är det som gör den så braa!
Det börjar faktiskt kännas att det bara är en dag kvar med klassen innan skolavslutningen och 9F upphör för gott...

Här ovan bjuder jag på ett klipp som filmades när jag och min kompis Chrille sjöng och spelade lite framför lägerelden. Enjoy eller något sånt haha!

Grattis Ellen!


Min kära syster tog studenten idag vilket gör att min dag har bestått utav fotografering, tid med släkten och mat och tårta i mängder. En väldigt bra dag helt enkelt.

På söndag drar min klass iväg på en liten klassresa och imorgon ska det jobbas. Nu däremot ska jag bara ta det lungt och börja smälta att alla skolarbeten är slut och det snart är sommarlov. Tiden har inte riktigt funnits där för det än.

Bal


I tisdags hade vi bal på vår skola. En härlig kväll med massvis med underbara människor. Det skrattades, sjöng och dansades så fötterna värkte. Lyckades även kamma hem titeln årets leende, vilket måste bero på att jag inte kan le utan tänderna haha. Ett bra avslut med många fina människor och helt klart en minnesvärd kväll.

Imorgon ska jag fira min systers student, på lördag blir det jobb och på söndag drar jag med min klass till en stuga. Även fått positiva resultat när det kommer till betyg. Sommarlovet är så nära som inom en vecka. Jag har massor med underbara människor runt omkring mig och jag ska verkligen njuta utav den här sista tiden med min klass. Livet är så himla bra egentligen!

Filip och Anna

Här är ett smakprov på bilderna jag tog igår. Bröllopet var jättekul och jag fick mycket bra bilder.

Bröllopsfotografering


Om några timmar smäller det. Jag ska iväg och fotografera mitt andra bröllop. Kameraväskan är packad och utrustningen är dubbelcheckad ett x antal gånger. Det här kommer bli så roligt och jag är jättetaggad!

RSS 2.0