Halloween, mina vänner!

Jag skulle vilja passa på att önska er en trevlig halloween med den här bilden.

 Ebba är fotografen och jag har stått för redigeringen. För två år sedan tog jag en liknande bild och gjorde huggtänder på men den här blev både bättre och läskigare. Det bjöds på en hel del skratt när den här bilden togs haha.
 
För övrigt i livet då? Jag har nyligen fått lov vilket är sjukt skönt. Det kommer bli en del jobb, tid med mina nära kära och träning. Prio ett för min del är att samla på mig lite extra energi, ta hand om sig själv lite och varva ner, man behöver energin i vardagen mer än vad man tror.
 
Inspirationen och motivationen går upp och ner som vanligt under hösten, roliga idéer och projekt drar upp den medan den försvinner bort i vardagstressen, men jag kämpar på. Det känns äntligen som jag kommit in i rutinerna i alla fall. Oavsett hur förberedd man känner sig efter sommaren och tänker "i höst ska jag ha balans och ordning i min vardag" blir man alltid lika chockad när den kommer och vardagsstressen sätts igång. Nu börjar jag äntligen känna att jag har kontrolloch hittat en hyfsat bra balans mellan allt.
 
 

19 oktober

Som vanligt hamnar den här bloggen lite i glömska när jag har fullt upp. Det blir lätt så ibland. Om ni däremot ger det lite tid så kommer det ske en förändring. Jag har spånat på en grej med Ebba och om jag inte är helt ute och cyklar kommer det bli bra, riktigt bra! Men håll ut kära ni, det kommer inom en framtid!
 
För mig inleds den här helgen med en klassträff med folk ur min gamla klass, 9F. Det blir förhoppningsvis väldigt trevligt. Imorgon ska jag sedan jobba och på söndag ska det pluggas för fullt. Min helg i stora drag alltså.
Men tills vidare får ni ha det bra, så hörs vi när vi hörs! ♥

Våga utmana

I helgen la min kompis Ebba upp ett väldigt tankvärt inlägg om att våga satsa och utmana sig själv. Det var något som satte lite krut i mig såhär i vardagen och jag rekommenderar verkligen att ni ska läsa det! Ni hittar det här.
 
När man väl snackar om att utmana sig själv lite, jag och Ebba hade faktiskt bara haft twitter kontakt från och till i  innan vi bestämde oss för att träffas och fotografera. Ingen jättestor grej att träffa någon man inte pratat med i verkligheten kanske, men jag vet att många skulle ha svårt för det. Det slutade faktiskt med att vi pratade i mun på varandra i några timmar och visade sig vara rääätt så lika haha. Jag tror faktiskt det är viktigt att utmana sig själv ibland, även om det bara är små saker i vardagen.

Apologize, släktkalas och idéer

Lite tidigare i veckan fick jag något ryck en kväll och lärde mig lite enkla ackord till apoligize. Så, här ovan bjuder jag på en väldigt enkel och lite långsammare version utav den låten.
 
I förmiddags pluggade jag för fullt innan en stor del utav släkten kom hit. Det blev ett lite försent firande utav min syster. Släktkalas innebär alltid massor med god mat som försätter mig i någon slags matkoma så här i efterhand haha. Det var trevligt som vanligt.
 
För övrigt så rullar livet på, roliga idéer dyker upp. Nya utmaningar som ger mig lite nytändning i alla rutiner. Om det går som jag vill kan jag berätta mer om det inom en framtid. Vi får se vad det kan bli av det!Nu är det ju söndagkväll alltså, solsidan och en kopp te. Det är en sådan där rutin jag tycker väldigt mycket om.

Inspirerande människor

 

De finns där omkring oss. En del går sin egen väg, någon gör en god gärning och andra del står för bra tankar. Alla har vi de i vår närhet. Människor som inspirerar. Jag älskar verkligen att inspireras utav människor och listan på människor som gör just detta kan verkligen göras lång. Här nedan är tre stycken i bloggvärlden som jag tycker borde uppskattas lite extra.

 

Den första jag skulle vilja rekommendera är Viktor Frisk, en 16 år väldigt modeintresserad kille från Eskilstuna. En kille som verkligen visar hur viktigt det är att gå sina egna vägar och stå upp för den man är. Han vågar kämpa efter sina drömmar och peppar andra att göra detsamma. Jag rekommenderar verkligen att ni läser inläggen som finns i kategorin läsvärt här.

 

Hampus Bergqvist är den andra jag vill tipsa om. En relativt nystartad blogg och lite speciell då han endast gör ett inlägg varje måndag. Han skriver om personlig framgång och hur man når dit. Att man t.ex. måste tro på sin egna förmåga och att lära sig uppskatta sina misslyckanden. Alla hans inlägg är av hög kvalité och det är en blogg som blivit en stor favorit hos mig då han alltid tar upp väldigt bra ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Ni hittar bloggen här.

 

Den sista jag tänker rekommendera är Elaine Eksvärd. En retorikkonsulent som ligger bakom retorikbyrån snacka snyggt. Den här tjejen inspirerar mig verkligen på många olika sätt, allt ifrån träning och mål till att man ska följa sina drömmar och vad man ska prioritera i livet. En otroligt positiv peppande tjej med massor av bra åsikter och inlägg. Mycket utav hennes åsikter hittar man i kategorin "dagens tanke och andra tankar", kolla in den här.

 


Att träna av rätt anledning

Jag har sedan jag skaffade mitt gymkort i augusti tränat rätt så regelbundet. Alltså nästan tränat minst två gånger i veckan sedan dess. För mig har det aldrig varit jobbigt att ta mig iväg till gymmet för att träna, det har liksom aldrig varit den svåra biten. Jag älskar att träna, den där känslan av att köra slut på mig totalt och känna kroppen verkligen jobba. Det har blivit lite som en egentid för mig själv, något jag gör för att jag mår bra utav det.

 

En utav anledningarna till att jag fortfarande går till gymmet med glädje tror jag är för att jag tränar med rätt inställning. På senaste tiden har jag hört många som tränar för att få den så kallade "kroppen". Man vill få bort "fettet" på sidorna utav magen, få bort hängfettet under armarna och få smalare ben. Träningen ligger helt enkelt i att man ska bli snyggare, det ytliga. Är det, det man vill uppnå med träningen tror jag problemet ligger i något annat. I synsättet till sig själv och sitt egenvärde t.ex. att man ska lära sig se allt man har istället, du är speciell precis som du är. Vi har alla olika typer utav kroppar, hur ska alla kunna passa in i ett ideal? Var nöjd med den du är!

 

När det kommer till träning ska du inte lägga fokuset på det ytliga, jag tror verkligen inte det är något som gör dig motiverad till träningen och sannolikheten till att du kommer orka hålla i är inte så stor om man tränar av den anledningen.

 

Se din träning för egentid, något du gör för dig själv som får dig att må bra. Jag tränar för att det ger mig energi, för att jag vill bli starkare och kunna njuta utav livet. Både idag och om 10 år. Det är en slags utmaning mot mig själv som får mig att må bra. Mitt mål när jag började gymma var att bygga muskler, att bli lika stark fysiskt som jag är psykiskt, inte i att få en snygg kropp. Jag tror inställningen till sin träning kommer påvverka än mer än vad man tror, så jag säger det igen. Träna av rätt anledning.

 

RSS 2.0