Vardagsbabbel


Pluggat effektivt sedan runt 5 så jag är helt slutkörd i huvudet nu. Därför tänker jag släppa allt skolarbete för resten utav kvällen och ta det lungt helt enkelt. Jag tror man behöver det ibland.

Just nu kollar jag runt på lite låtar, har på något sätt lyckats övertala mig själv till att kaaanske sjunga på skolavslutning och isåfall behöver jag någon bra låt. Dock så är jag i någon form utav torka när det kommer till låtar jag skulle kunna sjunga och så måste den ju vara glad också. Tyvärr är ju alla fina så tragiska haha.. Vi får se hur det här här asså.

Livets fina

Fin låt och fint O.C moment.

1.Chailatte, kärlek i form utav dryck <33<3
2. Skratta så du får ont i magen
3. Jeans som sitter sådär otroligt bra
4. Äkta vänner som ibland känner dig själv bättre än vad du gör
5. Kramar, i massor
6. Känslan efter att ha läst en riktigt bra bok
7. Att inte kunna sluta le
8. Levis skjorts
9. O.C, Gossip Girl, The Vampire Diaries och alla andra asgrymma serier
10. Att alla är unika och att ingen någonsin kommer kunna bli som dig
11. Ben and Jerry glass
12. Underverken man kan göra med en kamera
13. Musik som förmedlar känslor
14. Drömmar
15. Alla underbara människor som finns runt om oss.


"If you wanna fly, you got to give up the shit that weighs you down"

Jag gillar verkligen det här citat. Det stämmer så bra! Om du vill flyga, vara glad och lycklig måste du ge upp och ta bort saker som tynger ner dig, det vill säga saker som får dig att inte må bra. Jag tror mycket handlar om att lägga energi på rätt saker. Antingen väljer du att ta livet i dina egna händer, gör saker som du mår bra utav och ser postivit på dig själv eller så lägger du din energi på att klaga över saker du inte gillar och se det negativa istället för att faktiskt göra någonting åt det.

Om det är någonting som tynger dig och får dig att må dåligt, försök gör någoting åt det. Skulle du t.ex. må dåligt över att du är stressad över skolan, försök planera och boka in tid då du har tid att göra ingenting eller om du går runt och bara ser nackdelar med dig själv, försök inse ditt eget värde och lär dig älska dig själv. Jobba för att få bort de så kallade "energitjuvarna" i vardagen och lägg din energi på rätt saker. Att klaga och bli sur för att bussen är sen är ju rätt onödigt eftersom du ändå inte kan göra någonting åt det och det tar bara massor med energi från dig. Var observant och tänk efter om du lägger energi på väldigt mycket onödigt i vardagen och börja "give up the shit that weighs you down".

Målmedveten


Canon 5D Mark II + Canon 50mm

Jag måste säga att jag gillar den svart vita bilden ovan jag fotograferade förut. Den får liksom fram min vilja och målmedvetenhet. Det är lite sån jag är, om jag bestämmer mig för något är det inget som kan hindra mig utan jag går all in för det och ger mig inte. Jag ser så stabil ut på något vis, som om inget kan stoppa mig. Som om det är kameran och jag mot allt.

Nu har jag pluggat i flera timmar och redigerat det sista på la baguetts interiör bilder som jag ska lämna imorgon. Börjar bli riktigt slut efter att ha varit effektiv rätt länge nu. Det är lite kul, jag har verkligen en on och off knapp när det kommer till att vara effektiv och koncentrera sig. Nu ska i alla fall off knappen på för kvällen så ni får ha det så bra så hörs vi imorgon.

She believed she could so she did
Stop saying "I Wish" Start saying "I Will"


Kvällen igår var mycket bra med alla tjejer, ni är så otroligt bra allihoppa! Idag ska jag ta tag i lite SO plugg men först tänkte jag ha en lite mini photoshoot med mig själv. Behöver lite nya bilder och vi har köpt en ny självutlösare med tanke på att den andra krånglat i massor, så det är dags att testa den alltså.

Brännvidd och cropfaktor

 

En bild jag plåtade runt 4 på morgonen en sommardag.

Jag vaknade rätt tidigt imorse så jag tog en promenad innan frukosten. Det var helt underbart faktiskt! Att bara gå och fundera över allt och inget helt enkelt. Solen och våren gör mig så glad hela tiden, åh vad jag älskar det. Idag ska jag ta och redigera bilderna jag plåtade i tisdags och ikväll vankas det tjejkväll med tjejerna i klassen. Inga fel alls alltså.

Jag har även uppdaterat lite grann på fotostyle.se. Jag har bland annat skrivit och försökt förklara cropfaktor och brännvidd. Ta en titt vettja!

Nationella och interiör fotografering


Canon 5D Mark II + Canon 50mm 1.4
@50mm - ISO 100 - f/2.8 - 1/320 sek

Dagen idag har bestått utav två nationella prov och en interiör fotografering. Nu vankas det bara lite plugg innan jag tar kväll för idag. Jag måste även på peka igen med risk för att verka tjatig vilken otrolig skärpa man får med pappas nya kamera, jag zoommar in i bilderna hela tiden nu och blir alltid lika fascinerad och positivt överaskad över hur skarpa de faktiskt är. Love to you Canon 5D Mark II.

Elin Pettersson


Canon 5D Mark II + Canon 50mm 1.4

Skärpa och fotografering


Canon 5D Mark II + Canon 50mm 1.4

Jag är så otroligt fascinerad över vilken skärpa man kan få med den här kamera. Åh vad jag är taggad på att fotografera massor nu till vår. Det ska även plåtas lite imorgon också, först har jag nationella prov hela dagen sen ska jag till min gamla prao plats la baguette och hjälpa till att ta lite bilder. Kul kul!

Jag vill även be om ursäkt för min dåliga bloggning i helgen och eftersom jag inte orkar dra någon lång förklaring om vad jag sysslat med räcker det med att säga att jag har pysslat med lite av varje och umgåtts med mycket härliga människor. En lyckad helg helt enkelt.

Just nuEfter att ha varit trött i stort sett hela dagen, lagat min hemkunskapsmiddag som jag tror jag lyckats med och blivit positivt överaskade utav omdömen så ser jag mig välförtjänt utav en riktig tadetlungt-kväll. Nu blir det pasta från al forno och senare blir det väl någon film av något slag. En perfekt kväll just nu i mina ögon.

Jag fick även en kommentar där någon frågade var min tröja är köpt, vilket jag glömde nämna haha. Att bli modebloggare är inte något jag ska satsa på alltså ;) Den kommer från Lager 157 och kostade 300.

Ny kamerautrustning


Canon 5D Mark II + 24-70mm 2.8

Igår glömde jag tyvärr bort att jag skulle visa vad som fanns i lådan men jag tänkte att jag kan berätta det idag istället. I lådan fanns lite ny kamerautrustning som pappa beställt, bland annat en ny kamera, en Canon 5D Mark II. Det betyder att jag kommer kunna låna den utav han och ha möjligheten att ta ännu bättre bilder än med min nuvarande 50D. Förutom kameran hade han också beställt lite annat, bland annat två objektiv och batterigrepp.

Jag var ute och testfotograferade lite i eftermiddags och trots dåligt ljus kunde jag ta bilden ovan med ett ISO på 1600. I vanliga fall hade bilden blivit otroligt brusig och inte varit något att ha men i detta fall syns det knappt. Åh vad jag är taggad på att ta mig ut och fotografera nu!


Hemlig låda


Åhh, det här paketet har fått mig att skina upp i ett leende bara av tanken av det i några dagar nu och nu har det äntligen kommit. Det är egentligen min pappas men något som kommer gynna mig väldigt mycket också. Gaah, jag är så otroligt taggad. Jag kan visa er vad det är lite senare ikväll.

Nu ska jag försöka lägga mina tankar på något annat tills vidare, något så kul som engelska. Det är en sak jag skjutit upp lite väl länge och dagens tips blir därför att ni inte ska göra samma misstag som jag. Flytta inte fram skolarbeten, det gör bara att det blir jobbigare att ta tag i än det faktiskt är.

Livsglädje och tröjkärlek


Efter mitt lite mera seriösa inlägg tänker jag bryta upp med något så viktigt som kläder haha. Min syster köpte hem en vit kabelstickad tröja i lördags som jag kollat efter hur länge som helst, jag blev genast kär i den och tvingade därför upp mig själv dagen därpå upp på stan trots superförkylning för att köpa hem den i blått.
Haha vad gör man inte för kärleken liksom! Egentligen ett väldigt klassiskt och enkelt plagg men som är sådär ursnyggt både med och utan en skjorta.

Mår för övrigt riktigt bra just nu. Jag har underbara vänner, många roliga saker att se fram emot och så är ju våren på väg. Det har gått bra på de flesta prov, ibland förvånansvärt bra haha och de mesta går som man vill. Nej, livet är allt fint just nu!

EGOBOOST


Ibland blir jag så förtvivlad. Det finns så otroligt många fina människor härute som inte tror på sig själva. Människor som alltid bryr sig om vad andra tycker och lägger ner massor med energi på kroppskomplex och utseende istället för att faktiskt le och må bra.


Om du brukar tänka "Jag skulle vara så lycklig OM jag bara har långt hår" eller "Allt hade varit så bra OM jag var lite smalare". SLUTA! Vad ger det dig egentligen? Det tar bara massor med energi från dig när du egentligen hade kunnat göra något som är kul och får dig att må bra. Sluta sträva efter att vara såkallat perfekt och var nöjd med dig själv. För vet du vad? Du är perfekt precis som du är! Alla är unika på vårat eget sätt och det är något att vara stolt över. Jag menar, vad spelar lite finnar eller en normal mage för roll i längden?

Så snälla nu, sluta sträva efter att vara perfekta. Du kommer aldrig kunna vara snyggast, smartast och mest modemedveten hela tiden. Det kommer alltid finnas någon som "slår" dig och du kommer bara gå under om du försöker "vinna" på alla punkter hela tiden. Sänk kraven på dig själv och sluta jämföra dig med alla andra. Du är du, alltså precis helt underbar på ditt eget sätt. Bara det är en anledning till att tycka om sig själv.

 

Våga vara ego! Ego är inte något fult som många kan tycka och tro. Det innebär inte att du tror du är bättre än andra människor, nej verkligen inte utan snarare att du vågar bry dig om dig själv och kan se ditt egen värde. Personligen tror jag att människor som vet sitt eget värde har lättare att se andra personer, verkligen uppskatta de och vara glada när de lyckas. Jag menar, det är ofta jag får känslan av att folk med lite dåligare självkänsla och självförtroende blir avundsjuka eftersom de inte inser hur bra de själva också är. Den viktigaste personen i varje persons liv är sig själv och varför gå runt och klaga när du kan välja att må bra istället. Inställningen sitter verkligen i huvudet!

 

Jag vill bara passa på att rekommendera alla tjejer att läsa boken egoboost. Den är skriven utav Isabella Löwengrip och handlar just om självkänsla och självförtroende. Hon driver även min favorittidning egoboost(se bild), tipstips!

 FOTOSTYLE.SE


Nu kanske ni tycker att jag har varit på latsidan här och ja, det har jag väl delvis men just idag har jag faktiskt pysslat på ordentligt. Det blev bara inte på den här fotostyle utan på mitt teknikprojekt, fotostyle.se. Det ska bli en hemsida helt och hållet om fotografering. Allt från bilder till utrustningssnack, guider för nybörjare och fototips. Ett enda stort härligt fotosvammel så att säga. Ta er en titt vettja!

Jag har suttit med hemsidan hela eftermiddagen och jag inser hur länge sedan det var sedan jag verkligen satt så länge och tog mig tid för fotograferingen. Lite tragsikt jag har ofta inte tiden men det gör att jag är otroligt taggad nu i alla fall. Det måste vara något med vårvädret, det blir alltid som en nystart för mig!

[FRAMED]


Det finns en internetbaserad show i USA som handlar just om fotografering, framed. Man får följa med olika typer utav fotografer, se de fotografera i action och höras deras tankar och tips. Helt klart väldigt inspirerande och väldigt kul att se olika fotografers olika nischer och sätt fotografera på. Så om du är ett stort fan utav fotografering är den här showen något jag rekommenderar.

Stephanie Strandberg


Den här bjuder jag på haha. Bildkvalién ursäktar jag mig för, den blir inte bra i animationer.

Jag vill bara passa på att uppmärksamma min underbara kompis Stephanie. Det har inte ens gått ett år sedan vi fikade den där gången i våras och klickade totalt med varandra haha. Idag är hon en utav mina närmsta vänner. En sådan där vän som alltid kan få en att le oavsett vad och alltid ställer upp till 100%, en sådan vän som alltid är ärlig mot en även om man inte alltid vill höra svaret. En vän man både kan ligga och asgarva med åt ingenting eller flumma ikapp med men även dela djupa tankar och samtal med. Hon är helt enkelt en sådan vän som alla borde ha.

Så Steph, du ska veta att jag är otroligt glad att jag har dig. Du betyder otroligt mycket för mig och jag undrar ofta hur jag skulle klara mig utan dig. Massor med kärlek till dig!

KärlekIgår fixade jag ju som sagt en grej med mina tänder, typ en liten operation. Det gjorde att jag har haft väldigt ont och svårt att äta både igår och idag. Därför är jag hemma från skolan. Så mitt i all rastlöshet och förtvivlan av att de ska vara så svårt att äta när man är hungrig tänker jag skicka lite kärlek. Det gäller ju att alltid att se posetivt på saker och ting. Istället för att sitta och gnälla över att jag har ont drar jag på just den här listan och ser de fina som finns istället, t.ex. det fina vädret.

Jag knepade ihop den här sportifylista häromdagen som fick just namnet kärlek. Det är väl en blandning utav lite av varje men som på något sätt står för kärlek på något vis. Ni hittar den här.

Frågor mellan himmel och jord

Nämn något som gör dig glad just nu: Att jag fått många roliga nyheter och saker att se fram emot

Tre saker du skulle ta med till en öde ö: Mat, ett bra sällskap och en kamera.

Någonting du tycker är fint: Människor som gör sin egen grej och skapar sina egna vägar.

Favoritbloggare? Jag följer många bloggar men Fanny Staaf, Lina Flodins och Emelie Ohlsson är några utav de.

Hur ser du på din framtid? Har du tänkt dig något speciellt? Jag ser väldigt ljust på min framtid och har många drömmar och mål inför framtiden. Jag vill bland annat satsa på min fotografering.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Njaaa, det kan jag inte säga att jag gör. Däremot tror jag man kan klicka med människor väldigt snabbt.

Stökigt eller välstädat? Välstädat haha, jag mår bra när jag har ordning och reda omkring mig.

Vad längtar du mest efter just nu?
Mest? Hmm... just nu är det väl att bli helt frisk, inte vara förkyld eller ha något annat som drar ner min hälsa.

Ser du upp till någon? Ja många, jag är ju rätt kort haha ;) Nej men jag ser upp till många människor. Både vänner och andra personer runt omkring mig men min förebild skulle jag nog säga är Isabella Löwengrip.

Är du kittlig?
Hehe...

Favoritdryck? Det beror helt på tillfälle. Jag älskar både chailatte och kaffe men en iskall cola på sommaren sitter ju aldrig fel liksom.

Vem i din familj liknar du mest? Till utseendet liknar jag nog mest min syster men annars är jag nog rätt lik min pappa. Vi är båda väldigt sociala och delar en del intressen.

Vad gillar du med dig själv? Att jag är så fruktansvärt målmedveten, alltid ger allt och att jag vågar stå upp för mig själv. Jag gillar att jag har ett bra självförtroende och ärligt kan säga att jag är glad att vara just jag.

Beskriv dig själv med 3 ord: Ambitiös, glad och social.

Vilka människor känner dig bäst? Förutom min familj känner mina vänner Stephanie, Elin och Ida mig väldigt bra.

Favoritklädsel? Åh vad svårt, jag som gillar variation haha. Dock är jag svag för skjortor av alla dessa slag och kavajer. Sen får jag inte glömma mina älskade levis skjorts.

Hur tror du andra människor ser på dig? Jag vet faktiskt inte haha. Det beror nog på vem du frågar. Jag skulle dock tippa på att många ser mig som väldigt målmedveten.

Vilka hemsidor besöker du dagligen? Twitter, facebook och alla dessa bloggar.

Är du nöjd med ditt liv? Jag är väldigt nöjd med mitt liv!

Amanda Jenssen

Med risk för att lägga upp lite väl mycket musik här på bloggen just nu så kan jag faktiskt inte låta bli att slänga upp den här videon med Amanda Jenssen. Hon är en utav mina gamla favoritartister och jag fick nyligen höra att hon snart ska släppa en platta. Helt underbart alltså. Det här är en utav låtarna som nyligen har släppts, härlig låt och cool video. Åh vad jag saknat dig Amanda!
Jag vill också be om ursäkt för den dåliga bloggningen, jag har inte riktigt fått tiden till att blogga. I fredags hade vi en nattlandbandy på skolan, vilket var jättekul och anledningen till min dåliga bloggning då. Senare på natten fick jag ett litet blodsockeranfall och det tog lite tid att repa mig från det och orkade inte riktigt lägga ner kraft på att blogga. Men nu mår jag prima igen i alla fall. Förutom faktumet att jag ska till tandläkaren och göra ett litet ingrepp, typ en liten operation i munnen imorgon men de är bara att ta och försöka stå ut. What dosen't kill you makes you stronger som man så fint brukar säga.

Våren genom ett tele
Canon 50D + Canon 70-200mm f/2.8 L USM

Jag kände för att traska ut på en promenad och passade därför på att dra med mig kameran och telet ut för att fotografera lite. Det påminde mig lite om när jag började fotografera, då var blommor och naturen det jag plåtade på jämnt men nuförtiden roar det mig inte riktigt lika mycket. I alla fall inte när man bara fotograferar hemma, då behöver jag miljö ombyten. Dock var det rätt skönt, nästan som terapi för själen på något konstigt vis haha.

RSS 2.0