Iväg och plåta


En till bild på Elin.

Kameraväskan är packad och jag iordninggjord. Snart bär det upp till stan där jag ska träffa min syster och hennes kompis. De behöver hjälp med lite bilder till deras projektarbete, och turligt nog för Ellen har hon en syster som gillar att fotografera.

Vad jag ska fotografera kan ni få veta senare men bilderna ska i alla fall dyka upp här.

Photoshoot Elin #2



Jag gjorde nyss en asfrän bild halloween bild på Elin som jag var jättenöjd med, självklart råkar jag trycka bort den. Riktig otur asså haha. Jaja, ni får nöja er med bilderna ovan. Nu ska jag börja pyssla på ett inlägg om att lära sig ta bättre bilder. Fick ju rätt mycket önskemål om det och någon gång ska man ju börja :)

En såndär lista

Slänger upp en sånhär onödig och egentligen ganska tråkig lista eftersom jag inte har så mycket för mig haha. Det kan ju alltid roa någon.

BRUKAR DU KOMMA I TID:
Jaaa haha, jag är ofta lite väl bra i tid.

HAR DU BRA KONDITION:

Jaaduu, det beror väll på vem man jämför med. Jag gillar att springa och springer endå rätt ofta så den är
nog ganska bra.

HUR KÄNNER DU DIG NU:
Rastlös men endå rätt glad.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:
Jag är rätt tråkig när det kommer till färger på kläder haha. Jag älskar svart och vitt och när jag väl har färg brukar det inte vara någon skrikig.

KAN DU LAGA MAT:
Joodå haha, frågan är mer hur bra jag är på det.

VAD PLUGGAR DU:

Jag går på högstadiet, sen på gymnasiet kommer jag förmodligen gå sam, med inriktning på media.

BLIR DU BRA PÅ KORT:

Beror på men jag föredrar att vara bakom kameran.

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:

Ett tag sedan, väljer att hålla det utanför bloggen.

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:

Nejdå haha.

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:

Jaaa, massa mys med Steph i början utav kvällen sen filmmys med familjen.

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
Beror på vad jag känner för. Ibland är det mjölk, andra gånger te eller juice.

ÄR DU NYTTIG:
Joddåå, rätt nyttig endå. Inte alltid men för det mesta i alla fall.

HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB:
Yesss i doo, småjobbat lite hos en fotograf jag praode hos.

ÄR DU BLYG:
Nej det skulle jag nog inte säga att jag är. Är en rätt framåt och social tjej. Jag står för den jag är och kör mitt eget race.

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:
Jag vaknade 9 gick upp halv 10.

JAG SOVER:

på vänstersida intill väggen, alltid haha. Blir alltid helknas om väggen inte är till vänster om jag sover någon annanstans.

VAD SA DU SENAST?
Något till pappa, vad minns jag inte haha.

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?
Njaaa, var lite på yeah men jag vet inte om det räknas.

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:

Elin eller Steph.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:
Något att göra, raaastlööss.

HAR DU SNYGGA SKOR:
Joddå, hyffsat. Finns en del skor jag skulle vilja utöka min skosamling med men det tilllåter inte riktigt min plånbok haha.

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:

Borde man komma ihåg det haha? Men förmodligen godmorgon till någon i min familj.

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:
Japp det har jag.

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:
Neej, helt alone.

HAR DU KÖRKORT:
Bara på symaskin haha, men jag antar bilkörkort är det som menas så nej.

ÄR DU ENSAM NU:
Neej, sitter i vardagsrummet så min moder är i samma rum.

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?
Ser fram emot att ha ett underbart lov, men en filmkväll nästa helg ska bli roligt.

Dagen idag


Idag har jag verkligen tagit det helt lungt. Vilket var precis vad jag behövde, en dag då jag kan ta det lungt och syssla med vad jag känner för. Nu känner jag mig starakre och piggare än jag gjorde tidigare idag så det känns jättebra. Det jag hunnit med är bland annat att baka min farmors kakor, kollat film och pluggat liiite.



Höstlov

Efter en otroligt bra eftermiddag med en otorligt bra vän som följdes utav lite filmmys med familjen befinner jag mig nu här framdör datorn. Nu är det alltså höstlov, otroligt efterlängtat även fast jag inte riktigt har hunnit smälta tanken än. Jag antar att det kommer senare, nu ska jag hoppa i säng och ta en lååååång sovmorgon. Det är precis vad jag behöver! Vi hörs imorgon förhoppningsvis med lite roligare uppdatering än vad det varit nu på senare tid!


Dagens 3 sanningar

Jag klarar inte av att se paranomal activity 3 trailern. Först slog jag på trailern med fullskärm och rätt högt ljud, förstår dock efter några sekunder att jag inte skulle klara av att se trailern i fullskärm. Minskar bilden, hinner kolla i 16 sekunder innan jag reagerar lite fint med ett hopp och ett skrik. Slår senare på filmen igen och det slutar med att jag i panik trycker ner sidan. Haha, jag är otroligt lättskrämd även fast jag älskar att kolla skräckfilmer.



Att ta steget att plugga är ofta jobbigare än själva pluggandet. När jag väl kommer igång och pluggar går det ofta väldigt bra och jag blir snabbt klar. Problemet ligger i att ta sig över den lilla tröskeln att faktiskt komma igång och börja istället för att göra någonting annat roligare.

Jag har underbara vänner.
Mina vänner är de bästa som finns och jag älskar er alla till 100. Ni som känner er träffade ta åt er. Utan er skulle jag aldrig klara mig!

Katarina ♥ Oskar



Uppskatta mer

Det finns en grej jag funderat väldigt mycket över den senaste tiden, och det är hur otroligt bra vi människor egentligen har det. Att vi har så mycket saker i livet vi borde uppskatta mer. Att vi alla är omringade utav helt underbara människor som bryr oss, älskar oss och verkligen ser oss för den individ vi är. Om man desutom tänker på alla saker vi har så som gratismat i skolan. Hur låter inte det egentligen? Många i afrika får ingen mat alls och vi får den liksom helt gratis. Vi har mycket kläder, datorer, gratis utbildning och en otrolig lyx många i världens inte ens skulle kunna drömma om.

Hur kommer det sig då att vi tar allting för givet. Att vi aldrig riktigt uppskattar och ser det fina i det vi har. För vi vill alltid ha mer, mer grejer och mer saker. Vi blir egentligen aldrig nöjda med våra liv utan väljer hellre att se det vi inte har, men faktumet är det att vi alltid kommer vilja det vi inte har, vi kommer aldrig bli nöjda. Istället väljer vi att tänka på det vi vill ha men inte har och blir negativa. Vi klagar på saker t.ex. våran dåliga skolmat, att vi inte har råd med den där tröjan som är så snygg, att vi inte har någon pojkvän, våran dåliga lärare eller att bussen är sen. Det är egentligen bara småsaker som inte har någon betydelse alls.

Så snälla ni som läser det här. Uppskatta personerna i din närhet till 100%. Vi vet ju faktiskt aldrig hur länge det kommer vara, vad som händer imorgon. För när det väl är försent då kommer du ångra dig. Livet är otroligt fint och det finns så mycket att glädjas åt och uppskatta fast vi inte ens märker det. Så olika mycket saker, bara faktumet att vi lever i hus och har mat på bordet. Så nästa gång du funderar på att klaga på någon liten småsak,  fundera på om du verkligen har det så dåligt och låt det inte förstöra din dag. Det är inte värt det. Find beuty in everything.


Min inställning till livet har förändrats väldigt mycket på bara ett år. Jag har insett vad som är viktigt i livet och  vad som betyder någotning.


Photoshoot Elin


Här kommer en snygg bild på Elin från våran photoshoot i söndags.

Efter skolan idag hade jag utvecklingssamtal, vilket gick mycket bra. Nu ska jag hoppa i mina träningskläder och köra lite intervaller. Efter jag gjorde det igår blev jag otorligt effektiv och blev snabbt klar med skolarbetet. Hoppas på att det fungerar idag med. Har en hel del bilder att visa er så kika in här om några timmar vettja!

2½men

Tanken var att uppdatera massor ikväll, hade väldigt mycket idéer och inspration faktiskt. Det jag tyvärr upptäcker nu är att 2½men går på tv och om minns jag inte fel är de nya avsnitt, därför jag samlar på mig all inspiration jag har och får upp lite inlägg imorgon istället. Nu mot soffan med min kopp med te. Myys :)

Vem vet vad som händer på halloween?


This is what I'm made of


Stephanie, en bild från i sommras.

Eftermiddagen, kvällen och förmiddagen blev otroligt bra med mina härliga flickor. Jag, Elsa och Steph gick på hockey, vilket var mycket roligt. Efter matchen följde steph med mig hem och sov här. Massa prat om allt mellan himmel och jord, du är bra tjejen.

Nu ska jag njuta framför en film och verkligen andas ut. Okej, först ska jag plugga politik vilket må vara rätt kul, men en lördagkväll skulle jag helst inte plugga. Jaja, det är livet, och livet är ju endå rätt fint endå.

20 oktober


Jag slänger upp en lite småfrän bild jag knepade ihop nyss.

Imorgon är det fredag, åh så efterlängtat. Skolan kör verkligen slut på mig nuförtiden. Ett skönt avslut på den här veckan blir det i alla fall. Jag ska förmodligen iväg med Steph och Elsa och kolla lite hockey. Inte för jag är någon jätte fantast utav det men det är kul att kolla på i alla fall. Blir garanterat super med mina härliga flickor!

Mot Stockholm


Just nu sitter jag förhoppningsvis på en buss till Stockholm. Jag och min klass ska checka in rådhuset och lite annat + att vi får även lite egen tid på stan. Shopping här kommer jag haha. Jag kommer hem på kvällen så det här är det enda ni kommer få i uppdateringsväg.

Va inte ledsen för det, istället kommer jag försöka uppdatera regelbundet på min twitter som ni hittar här. Ha en bra dag hörrni!

FOTOSTYLE på facebook



Från och med idag finns FOTOSTYLE facebook. Jag tänkte faktiskt göra en sådan start som att de 10 första som gillar sidan och samtidigt driver en blogg kan slänga in en kommentar med sitt namn och sin bloggadress i det här inlägget så länkar jag er i ett inlägg senare.

Ni hittar sidan genom att söka på FOTOSTYLE eller klicka på länken här.

Bröllopsbilder



Att fotografera bröllop är något speciellt. Att fånga så mycket känslor och kärlek på bild.
Jag hoppas jag kommer få göra det fler gånger, för åh så kul det var.


Framtid


Jag må vara annorlunda mot många andra men jag älskar att läsa och diskutera om framtiden. Så som gymnasieval, drömmar och framtidsplaner. Förmodligen är det för att jag vill så mycket här i livet, i min framtid. Det finns så otroligt mycket saker jag vill göra, jag vill jobba med och upptäcka att göra. Stora drömmar som jag faktiskt är säker på att jag ska klara av, för om jag inte trodde det, ja då skulle jag självklart inte göra det. Det är nog den stora skillnaden mellan många människor när det gäller drömmar, en del vågar drömma medans andra inte.

När katalogen som ni ser på bilden dyker upp i min brevlåda är det ganska självklart att jag skjuter åtsidan mitt plugg ett tag och sätter mig ner och läser den här istället. Dock får jag tillbaka för det nu, resten av kvällen ska det pluggas av. Jobbigt men sant, men jag får se det posetivt plugget är ju endå ett steg mot min framtid.

Bordsdukning


Lite snabbt tagna bilder på bordsdukningen. Ha en bra kväll nu, det ska jag ha i alla fall!

Ellen 18 år

Idag ska jag och min släkt fira Ellen. Ja, min syster har gått och blivit 18. Oj vad tiden går fort haha. Egentligen fyllde hon den 2 Oktober men med tanke på att jag inte skrev något om det då tänkte jag göra det nu när vi ändå ska fira henne.





Lite blandade bilder genom tiderna.

Våra 15 år tillsammans har gått fort. Otorligt snabbt faktiskt. Så många underbara minnen med våran syskon humor som bara vi delar haha. Jag vill bara att du ska veta, att jag älskar dig och att du är en underbar syster som jag inte skulle klara mig utan. Hoppas du fick en härlig 18-års dag och än en gång säger jag grattis!

Nya skorna


Här är skorna som jag shoppade igår. 400kr på Din Sko. Helt okej tycker jag, inte bästa kvalitén men jag har redan ett par "bra" skor så jag kände att jag behövde ett par till för att få lite variation. Så de här blev kanoners.

På två år


Det ni ser ovan är en liten Sofia. Jaa, det där var för ungefär två år sedan.

På två år har jag förändrats så otroligt mycket. Jag är nästan inte samma tjej längre, fast endå den jag alltid varit. På något ologiskt sätt. På två år har jag lärt mig så otroligt mycket med pågrund utav utmaningar och medgångar. Jag har trampat i motvind, tagit mig över hinder men också svävat på moln och flygit fram. Det finns så otroligt mycket jag har lärt mig. Framförallt vad man ska prioritera här i livet, vad man borde strunta i och vad du ska bry dig om. Att vi ska uppskatta varenda sekund vi har med varandra.

Jag är så annorlunda nu. Jag har träffat så underbara vänner, vänner som betyder så otroligt mycket för mig. Sådana jag ser som mina syskon. Syskon jag älskar av hela mitt hjärta. Det är svårt att få ord, för jag är så glad över allt som inträffat mig. Hur mycket fint folk som har kommit in i mitt liv. Över alla mina drömmar, mina mål och mitt sätt att se på livet.

Sen fotograferings biten också, hur mycket jag har utvecklats och överträffat mig själv gång på gång. Att jag har hittat en passion i livet jag verkligen brinner för här i livet. Med det här vill jag säga att jag är otroligt nöjd över att just jag är jag. Över sättet jag har ändrats genom åren. Ett bra exempel är det här, för 2 år sedan hade jag aldrig skrivit något sånt här på min blogg.

Gör som jag och ta dig tid och fundera över hur mycket du har utvecklats och ändrats på några år. Det är rätt fascinerande faktiskt.

Idag är jag en helt annan tjej, jag mår mycket bättre och försöker uppskatta mitt liv till hundra.

This is what I'm made of

Blev lite ändrade planer och jag hängde med mamma till Marieberg istället. Därifrån fick ett par dojjor och en jacka följa med. Nu är jag  då hemma igen och ska försöka få lite ordning på mitt rum. Jag älskar ordning och reda men ändå lyckas jag alltid stöka till det, ologiskt är vad det är. Till min hjälp har jag låten ovan. Pepp är vad det är.

15 Oktober


En bild jag plåtade för några veckor sedan när jag följde med när Elsa red.


Istället för att förklara mig för min dåliga bloggning tänker jag bara köra på igen.

Vad har jag sysselsatt mig med de senaste dagarna med då? Jo, jag har pluggat, en rätt stor del utav tiden faktiskt. Jag har även hunnit med att lyssna på två gymnasinformation gällande två skolor. Även blivit väldigt säker på vad jag ska gå, okej jättesäker haha. Sen har jag även hunnit med att träffa Steph. Jaa, mycket mer än så var det inte.

Helgen kommer gå i ett lungt tempo vilket passar mig utmärkt. Med tanke på allt plugg känns det skönt att kunna andas ut lite. Okej, andas och andas jag ska plugga idag med, men det är inte förrns nu jag känner att jag verkligen har kontroll och tid på mig, så det funkar. Jag har även tänkt att få upp lite blogginlägg så ni kan ju hålla lite koll under dagen ;)


En vanlig fråga

Jag fick en fråga på bloggsvar som jag hört några gånger, därför tänkte jag att jag lägger upp den här så fler kan få svar på den.

Fråga: Jag vill köpa en systemkamera men jag känner inte för att lägga hur mycket pengar som helst på den, jag har tänkt att lägga dryga 6000:- grejen är bara den att jag har ingen koll på systemkameror så jag vet inte vilken man ska välja. Jag vill alltså ha en prisvärd kamera som tar mycket bra bilder, en fördel är också om den är lätt använd eftersom jag inte kan så jätte mycket om fotografering men jag vill utvecklas så jag vill ha en kamera jag kan växa med. Har du någon kamera att rekomendera mig? :)

Svar: Jag skulle rekommendera Canons 500D, 550D eller 600D alla är nybörjarkameror som man kan utvecklas med och ligger runt 6000:- klassen. Jag tror inte det är någon jättestor skillnad på de förutom att någon kan filma och att greppen är lite olika. En del kan även kännas lite plastigare än andra. Om jag var du skulle jag åka till något ställe där du kan få känna på kamerorna, t.ex. media market. Det brukar alltid bli lättare om man får känna lite på kamerorna så man vet hur det är.

Jag slänger med ett litet objektiv tips också:
Objektiven som följer med (kallas kitobjektiv) brukar inte alltid vara superbra utan det är oftast bättre att bara köpa ett kamerahus och sedan ett löst objektiv till. Ett objektiv jag isåfall kan rekommendera är Canons 50mm 1.8 II som bara kostar en tusen lapp men är trots att det är så billigt grymt bra och sitter i stort sett alltid på min kamera. Men ja du gör ju som du vill.

Jag önskar dig lycka till med ditt kameraköp. Undrar du något mer är det bara att fråga :)

Det finns ju även en massa bra nikon kameror men det är bara canon jag har koll på så det är därför jag bara nämner canon kameror. Jag själv föredrar dock canon, eftersom jag har det haha.

To live a creative life we must lose our fear of being wrong


Jaa, som ni såg lyckades jag få upp headern efter lite några "vaa, varför går det inte" och några "jag orkar inte" det jag glömde var dock att skriva dit fotostyle men det får jag fixa någon annan dag.

Nu ska jag pallra mig ut och springa några kilometer, börjar känna mig rätt rastlös. Och för mig är det ett tecken på att jag behöver röra mig. Därefter följer lite matte, spanska och so plugg. Det är bara att bita ihop och plugga.

Just nu

Som ni ser har jag ingen header för tillfället. Efter jag bytt header vägrar den nya komma upp och vad jag vet har jag inte gjort något fel. Därför tänkte jag avvakta under dagen och se om headern dyker upp, ifall det skulle vara fel på blogg.se eller så.

Nu ska jag käka lite frukost, fixa till det sista med bröllopsbilderna och sen bege mig iväg till Elin. Blir någon form utav mysdag, vilket känns kanon för min del.

Om ni kollar på menyn/panelen här brevid och scrollar ner lite ser ni en ny twitterruta. Där ser ni vad jag sysslar med just nu och kan också följa mig där om ni skulle vilja.

Ingen räls!


Jag tror jag glömt att sagt det men i måndags tog jag bort min tandställning. Wihoooo! Det är verkligen jätteskönt.
Bilden ovan har pappa tagit och den har jag tänkt att använda som headerbild för att få lite mer hösttema på bloggen.


Tankar i höstvädret


Hösten är här nu, ja man kan nog säga att den är det nu.
Det jag inte riktigt förstår är hur snabbt det har gått. Nyss var det ju sommar och varmt, jag har nog inte riktigt hunnit med att förstå att hösten har närmat sig för varje dag som gått. I vanliga fall brukar jag ogilla hösten, tycka den är grå och tråkig. Men jag kan inte undgå att känna att jag mår bra. Det är fina färger i träden, man kan krypa upp i mysiga halsdukar och börja använda de lite mer höstiga vänliga skorna. Jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men hösten är inte då dum endå. Den är rätt mysig.

Om man nu ska nämna nackdelarna så är det att jag har otorligt mycket plugg i skolan. Vilket tar jättemycket utav min tid, något som bloggen får lida utav. Sanningen är den att jag är taggad, har inspiration och verkligen vill göra den här bloggen till något speciellt. Något som avspeglar mig och min passion för fotografering. Egentligen vet jag inte ens varför jag skriver här. Jag vet inte om jag vill ha er förståelse, att jag får dåligt samvete om jag inte bloggar eller om det är någon annan orsak.

Jag tänker inte lägga ner bloggen. Det vill jag inte och kommer inte. Frågan är bara hur jag ska göra för att det här ska gå ihop. Lite hösttankar från mig.

Tillsvidare uppdaterar jag när jag själv vill och känner för det.


Kram på er!

25 things i love

1. Vindruvor
2. Chailatte
3. Mat
4. Känslan efter en hårdträning
5. Snygga kläder som ingen annan har
6. Folk som är sig själva
7. Bloggar
8. Fotografering
9. Rött nagelack
10. Ringar
11. Mina lärare
12. Att hela livet är underbart
13. Mål och drömmar
14. Pasta av alla dess slag
15. Att någonting jag längtat efter i två år inträffar imorgon...
16. Att skratta
17. Inspiration
18. Kärlek
19. Musik i alla dess former och toner
20. Håkan Hellström och Melissa horn
21. Leenden
22. Skräckfilmskvällar med "järngänget" haha...
23. Espresso houses Frapino
24. Att jag lärt mig vad som är viktigt här i livet
25. Och framförallt mina vänner, min familj och alla underbara människor runt omkring mig. Jag älskar er alla!

RSS 2.0