William Spetz

De flesta utav er har nog inte kunnat missat William Spetz videosar, men om du nu har det rekommenderar jag er att titta på de här. En sådan här otroligt kul och klockren människa får man leta efter.


Cupcakes och inredning


Hela min eftermiddag har spenderats med mamma i lite inredningsaffärer av alla olika slag. Det finns verkligen mycket fina saker överallt. Tyvärr var turen inte riktigt på min sida och inget av de jag egentligen behövde fick följa med hem haha. Med tanke på lite inspiration jag fick från inredningen i affärerna förut har jag nu påbörjat lite cupcakes bakning. Hade gärna avnjutit en lite senare ikväll men smeten skulle tydligen vila i kylen tills imorgon så jag får tills vidare nöja mig med tanken på det och bilden ovan.

IdéfabrikenJag skulle vilja tipsa om en serie som gick på tv förut. Den heter idéfabriken och den går ut på att 9 unga handplockade entreprenörer ska gå från en idé till ett företag på sex dagar. Om man som mig tycker det här med entreprenörskap verkar riktigt kul och intressant, rekommenderar jag det verkligen. Man får massor med inspiration. Jag såg det av en slump för några veckor sedan och kunde inte låta bli att titta på alla avsnitt. Ni hittar serien här.Chailatte och bokläsning


Oftast när jag planerar att springa och det börjar regna brukar jag strunta i det. Idag ställer jag mig själv frågan varför? Jag tog med en viss tvekan på mig gymadojjorna trots det dåliga vädret och såhär i efterhand ångrar jag mig verkligen inte. Så otroligt härligt faktiskt!

Nu ska jag göra mig lite chailatte och läsa det sista i boken jag börja på igår, jag har nästan inga läxor och en chillkväll med en bra serie som revenge lite senare låter inte som några fel alls.

Starship were meant to fly Hands up, and touch the sky


Det är rätt sjukt vad tid med äkta underbara vänner, en vad som kändes som bra prestation på nationella proven och lite inspiration kan göra med mig. Jag behöver verkligen omge mig med människor som ger mig energi för att känna mig motiverad. Om jag dessutom har någonting att lägga min energi på mår jag alltid så himla bra.

Nu har jag dessutom sträckläst första delen i Isabellas nya bok Isabellas hemligheter som jag fick hem idag. Den tjejen asså, en riktig superwomen. En bättre inspirationskälla vet jag inte om man kan hitta. Livet har sina ups and downs, och man blir bara starkare utav de. Om du befinner dig mitt i en uppförsbacke och har det tufft just nu så ber jag dig att se framåt, jag tror verkligen det kommer något bra ur allt. Även om det kan vara en jobbig resa under tiden.Spexfoto


En liten BTS bild från idag. Hittar ni mig? Bilden är tagen med en mobilkamera av min lärare.

Vi tog våran klass spexfoto idag. Det är inte varje dag man får skvätta ner hela sig själv i färg. Hela klassen intog bildsalen och kladdade ner varandra. En rätt härlig känsla faktiskt! Jag hade färg på hela benen, i ansiktet, på armarna och till och med i håret. . Vi hade lite problem med vad vi skulle vara och att komma överens innan men till slut tycker jag det här blev riktigt bra i alla fall. Att vi hade ett bra budskap att komma med gjorde ju inte saken sämre heller!

Imorgon har jag två nationella prov vilket gör att jag just nu vill spola fram tiden 24 timmar så jag kan sitta med en good feeling och veta att jag bara har 3 nationellaproven delar kvar innan alla är helt klara.

Veckans...VECKANS BÄSTA

■ Jag kan checka av nationella i hör och läsförståelse från min nationella proven lista. Det gick förhoppningsvis väldigt bra.

■ Jag är preliminärt intagen på mitt första handsval sam på thoren till hösten.

■ Det är fredag imorgon och det blir filmkväll med mina mycket härliga vänner.

■ Isabella Löwengrip hade igår release på sin nya bok "Isabellas hemligheter" och den borde, signerad dyka ner i min brevlåda i början av nästa vecka.

■ Jag har fixat en balklänning, skolavslutningsklänning och förhoppningsvis ett par bra klackar som även de borde komma på posten nästa vecka.

■ Min "flytta hemifrån" uppsats behöver inte lämnas in förens på måndag när den egentligen skulle lämnas in imorgon = jag behöver inte vrålplugga ikväll <33<3


VECKANS UTVECKLINGSOMRÅDEN

■ Det här med blogguppdateringen går ju sådär, men nästa vecka ska jag verkligen försöka haha!

Helgen

Efter att ha skrivit det lite mera seriösa och längre inlägg försöker jag nog hålla det här lite mer lättsamt haha.
Den här helgen har jag verkligen tagit det lungt och i stort inte gjort något speciellt överhuvud taget. Det har faktiskt varit väldigt skönt, jag behöver lite egen tid ibland. Att fundera över saker och ting och bara ägna lite tid åt sig själv. Jag har bland annat laddat upp mitt inspirations lager en hel del.Jag bjuder på den här härliga låten som en avslutning på den här veckan. Nu ska jag lämna datorn som jag suttit vid ett antal timmar, vilket börjar kännas i huvudet. Jag har bland annat uppdaterat min portfolio, ni hittar den här om ni vill titta.

Krönika: JAG KAN INTE VARA PERFEKT TYVÄRR

AV: MICHAELA FORNI, Krönika på devote, ni hittar den också här.

 

Jag var ute på min numera regelbundna morgonpromenad vid 06.10 när jag blev plötsligt förbannad. Vad i helvete gör du ute på promenad sex på morgonen kanske ni tänker nu, men då ska jag berätta för er att det är ännu ett av mina påhitt för att bli den ultimata människan. Ett steg mot att bli den perfekta tjejen.

 

För den perfekta tjejen ska röra mycket på sig och få mycket frisk luft så att hon i sin tur får energi. Den perfekta tjejen ska tycka att det är superroligt att gå på gym och mer än gärna vilja, orka och hinna med det några gånger i veckan. Den perfekta tjejen ska inte bara ha ett jobb, hon ska ha en karriär och den ska gå spikrakt uppåt och pengarna ska ramla in. Den perfekta tjejen ska älska mat och äta helst väldigt mycket och ofta men samtidigt inte skaffa sig några kilon i övervikt. Den perfekta tjejen ska tycka om att läsa böcker, ha körkort, gilla hemmakvällar men samtidigt vara festlig (utan att festa för mycket), vara allmänbildad, skitrolig, ha sett de flesta relevanta filmer och kunna leverera citat på löpande band. Hon ska vara politiskt insatt, gilla sport, umgås mycket med sina vänner, hinna med att umgås med sin familj, vara duktig på att laga mat och ha självdistans. Den perfekta tjejen ska se perfekt ut, hur fan man nu gör det.

 

I min väg mot denna perfekta människa tog det plötsligt stopp. Vad är det jag håller på med? Jag orkar inte en sekund till av det här. Jag är inte perfekt. Jag kommer aldrig att bli perfekt. Kan inte bara jag och alla andra tycka om mig precis som jag är, med mina goda sidor och mina mindre goda egenskaper? Jag är inte en dålig människa för att jag inte följer med de andra tjejerna till gymmet efter jobbet eller för att jag tycker om att gå ut och festa när jag är ledig.

Jag får en sådan ångest när jag läser eller hör kommentarer om att det inte är bra att äta si och så, dåligt att festa x antal dagar i veckan, ohälsosamt att äta lite godis varje dag, hur viktigt det är att hinna med att träffa vänner för annars är man en dålig vän etc. Alla dem som säger att man är dålig om man inte är perfekt och kanske allra mest arg blir jag i slutändan på mig själv, som försöker leva upp till krav som jag tillsammans med samhället satt upp och som är omöjliga att leva upp till.

 

Förlåt mig men jag hatar verkligen gym. Och jag älskar kolhydrater. Jag tycker godis är jättegott. Jag har inte så fint hår. Min mage är rätt mjuk. Mina ben är inte milslånga. Jag har inte hunnit läsa nyheter på flera veckor och har ingen aning om vad som händer i världen just nu. Jag har inte sett en rad av alla de klassiska filmer man "måste ha sett". Jag gråter offentligt oftare än vad som kanske anses vara okej.

 

Jag hoppas att jag kommer sluta bli påverkad av den bransch jag jobbar i och det samhället jag lever i. Att jag, och alla ni andra som känner igen er, lär oss att sänka kraven på oss själva. Jag orkar inte vara trött på mig själv när jag inte lyckas med allt. Jag vill bara vara glad över mig själv för det jag har åstadkommit och den jag är.

AV: MICHAELA FORNI

 

 

Bilder från weheartit. Den till höger finns här och vänster här.


Jag läste det här för någon vecka sedan. Den fick mig verkligen att tänka efter. Det är verkligen sjukt vilka krav man kan sätta upp för sig själv. Varför ska man egentligen försöka passa in i en slags mall? Varför försöker vi alla vara på ett visst sätt när vi alla är individer och har olika egenskaper? Varför finns detta svenska "lagom" på hur man ska vara? Och framförallt varför strävar vi efter en perfektion som inte ens existerar? Frågorna i mitt huvud är många.

 

Vi måste verkligen sluta sätta så stora krav på oss själva. Du som nu läser det här, du är perfekt som du är. Var nöjd över alla dina egenskaper. Allting som gör att just du är du. Varför ska vi vara så "lagom"? Stick ut och var unik istället. Gå din egna vägar och kör ditt race. Våga vara ego, våga älska dig själv för den du är och framförallt våga stå för det. Alla har vi både positiva och negativa sidor, låt människor acceptera det och ta oss för vad vi är. Det finns verkligen ingenting som är perfekt, så varför lägga ner tid på att försöka när det inte ens går?

 

Gör saker som får dig att le och du mår bra utav. Umgås med människor som uppskattar dig på riktigt och ger dig energi. Utseende är bara en utsida som i längden inte spelar någon roll alls. Det är verkligen insidan som räknas och har någon betydelse. Sluta försöka efterlikna alla ideal på hur man ska se ut och var nöjd över dig, precis som du är. Du är unik och det är något du måste vara stolt över. Inget klär en människa bättre än ett äkta leende. Så le för att just du är du. Bry dig inte om vad andra tycker hela tiden, gör det du vill och det du mår bäst utav. Var snäll mot dig själv och ta hand om dig. Bli din egen bästa vän. Livet är för kort för att du ska gå runt och tycka illa om dig själv. Det är inte värt det!


 11 April


Canon 5D Mark II + Canon 50mm 1.4
@50mm - 1/125s - f/2.8 - ISO 100

Sedan jag bloggade sist har jag hunnit med att njuta utav de sista dagarna på lovet till fullo. Det blev bland annat boda borg och en mysdag/kväll med min underbara vän Steph. Ett perfekt avslut på ett skönt lov.

Idag var det skola som gällde igen och dit kom jag med lite blandade känslor. Det är tråkigt att lovet är över men sommarlovet och skolavslutningen närmar sig ju istället. Man får försöka vinkla det åt det positiva. Kvällen kommer bestå utav lite småplugg, ett CV ska skrivas till svenskan och jag har en "flytta hemifrån" uppsats att skriva till hemkunskapen. Det är ju faktiskt uppgifter som jag kommer att ha någon nytta utav i framtiden så det ska nog gå som en dans. Jag gillar uppgifter som man faktiskt känner kommer vara bra att ha och vara behövliga inför framtiden, allt går så mycket enklare då.


GLAD PÅSK


Jag önskar er ett kanske litet försenat glad påsk! Hoppas ni fått en trevlig påsk allihoppa.

Idag ska jag städa min garderob och fixa lite annat måste göra. Det är lika bra att passa på när man har tid. Blir kanske en springtur lite senare också, jag känner att jag vill komma igång med träningen igen och hälsan är ju inte riktigt på topp just nu haha.

Vad jag haft för mig


I fredags var jag och firade min faster Kerstin, hon till vänster på bilden. Det var väldigt trevligt och det bjöds på massor av gott fika. Igår på påskafton var jag med systrarna Englund och min syster Ellen. Vi grillade och åt godis i massor haha. Lite väl mycket kanske haha, men det hör ju till runt påsk.

Fruktig frukost
Alltid lika härligt att börja dagen med en underbar frukost. Det är rätt sjukt hur lite det krävs för att man ska få en bra start på dagen. Nu ska jag förmodligen ut på en powerwalk med lite musik i öronen, inga fel alls. Lite senare idag ska jag nog träffa min gamla friidrottskompis Elin. Jättekul, det var väldigt länge sedan vi sågs.

Bra vän, bra bio och bra musikGårdagen spenderades med den underbara tjejen på bilden. En lite mer brunhårig verison utav Steph dårå. Jag skulle kunna säga hur mycket som helst om den här tjejen men det skulle ju bli lite långdragit för er att höra så det får räcka med att säga att jag aldrig skulle klara mig utan henne och att hon alltid lyser upp mina dagar. Vi var och såg hungergames på bio igår, den var väldigt bra faktiskt. Jag rekommenderar den!

Just nu spelas mina svenska favoriter på hög volym. Ni hittar listan här om ni är intresserade.

Gammal träningsglädjeLite blandat från min friidrottstid, pappa är fotografen till alla.

När jag var ute och sprang idag fick jag något utav en flashback. Jag fick samma känsla som jag hade när jag brukade friidrotta. Någon slags vilja av att verkligen ge allt och träna så hårt man bara kan. Att kunna känna sig stark och explosiv igen. Jag fick liksom hålla igen för att inte börja springa intervaller och bara ta ut mig totalt bara för jag kände för det (är förkyld och skulle ta det lungt).


Även om friidrotten tog väldigt mycket utav min tid och energi på slutet kan jag faktiskt sakna det ibland. Mest den här träningskänslan. När vi köttade och verkligen tog ut oss under uppbyggnadssäsonger och man gick runt med träningsvärk konstant men också när man kände att man blev starkare och det gav resultat. Känslan när man sprang ett lopp och allt bara satt perfekt. Sen ska man inte glömma grupptillhördheten som fanns trots att det är en individuell idrott. Vi gick igenom och slet med varandra under uppbyggnadsäsonger och intervallträningar, man liksom kämpade tillsammans, alla hade ju samma mål, att bli bättre.


Jag är verkligen glad över mina friidrotts år och jag har tagit med mig mycket därifrån men jag är även glad att jag tog steget och slutade. Tillslut tog det för mycket tid och var inte lika roligt längre.

La baguette Interiör


Jag fotograferade åt min gamla praoplats för någon vecka sedan och här får ni ett smakprov utav hur bilderna blev. Om du bor i Örebro och inte ätit en kycklig baguette på la bagutte någon gång(lär ju inte vara många haha), gör det! Jag tror jag har ätit där sedan jag börja gå på stan, alltså sen typ 2:an och nu går jag sista året på högstadiet så det säger väl en del.

Nu är jag nästan klar med skolarbetet jag tvingade mig själv att göra förut och känner att jag kan släppa för det för kvällen. Jag får så lätt ångest när jag har massor med saker att göra vilket gör det jobbigare att ta tag i det än det i själva verket är. Planerna för ikväll är i alla fall något så enkelt som att slå på film och dricka chailatte med systern min. Mysigt och enkelt en kväll som denna!

Påsklov


Canon 5D Mark II + Canon 50mm
@50mm - ISO 100 - f/2.8 - 1/400s

Påsklov nu då, helt underbart faktiskt. Det kom verkligen helt lägligt om jag får säga så. Nu har jag bara lite plugg som jag ska ta tag i idag och sen kan jag släppa allt som stavas skolarbete hela lovet. Ska sätta fart redan nu,  med Håkan, Melissa och Winnerbeck ska det gå fint.

RSS 2.0