På hemmaplan


Hej på er, nu är jag på hemmaplan igen. Jag tror inte jag hann med att säga det men jag har varit i Stockholm hela helgen. Vad jag gjort där får vi ta senare för jag måste nämligen packa upp, planera lite för morgondagen och fixa en massa andra grejer. Vi får se om jag kan få upp lite utav de bilder jag har tagit ikväll annars blir det imorgon. Och ni måste medge att bilden ovan är lite frän haha.

Två bilder i en och samma bild

Jag fick en fråga om hur jag lägger ihop två stycken bilder. Och självklart kan jag visa det. Det är busenkelt!



1. Det första du gör är att öppna två stycken bilder. Se till så båda är lika stora.


2. Det andra du gör är att göra en markering runt en utav bilderna.
Därefter kopierar du det du nyss markerat. Ctrl + C eller Redigera -> Kopiera.


3. Nu går du in på den andra bilden och klistrar in. Ctrl + V eller Redigera-> Klistra in.

Efter du gjort det kommer bilden du kopierat att ligga över den andra bilden. Som ni ser vid nummer 1. Nästa sak att göra är att justera opaciteten. Se nummer 2.



4. Om du ändrar opaciteten till 50% kommer du se att man ser bilderna lika mycket, hälften hälften om ni förstår vad jag menar. Om man istället drar till 70 som jag valde att ha ser man det översta lagret lite mer än det understa. Det där är en smaksak och mitt tips är att prova er fram. Opaciteten skiljer sig verkligen från bild till bild.



Ja och här har ni hur bilderna såg ut först och hur bilden blev. Förstod ni? Annars är det bara att fråga :)

Tygpåse


Det här var det enda jag hittade igår. Jag har länge kollat på en tygväska men aldrig hittat någon som faller mig i smaken för ett rimligt pris (jag har varit lite osäker på hur mycket jag kommer använda den så jag vill inte lägga för mycket pengar).

Men så idag hitta jag denna för 39 kronor på rut mf.l. Den kommer bli perfekt när man ska bada och då man inte vill släpa på en stor väska.

Söt animering, eller nått haha

how to make gif

how to make gif

Okej, nu struntar vi i det faktum att elin kommer döda mig. Visst är bilderna allt lite fräna haha. Då och då händer det att Elins och mina fotograferingar går lite överstyr. Ja ni ser ju själva haha. Kvalitén är ju inte super men jag hade inte tid att åstakomma något bättre.

Bra dag och helgen framöver


God kväll på er! Hoppas ni haft en bra dag? Det har i alla fall jag. Jag började dagen med lite jobb i studion fram till lunch. Efter det blev det att äta med syster på jensens. Mysigt mysigt. Det följdes av lite shopping. Jag kom hem i eftermiddags och har efter det pysslat med lite av varje.

Bland annat gjort lite inlägg till er som kommer dyka upp här nu under helgen. Jag kommer inte ha tid att blogga och jag vill inte att det ska stå helt tomt här så det kommer några inlägg lite då och då. Nu har jag en massa annat att stå i, vi hörs på måndag då jag är tillbaka som vanligt igen! Kram på er :)

Min fina vän



Canon 50D + Canon 50mm 1.8 II
@50mm - ISO 500 - f/2.8

Presenter


En jättefin tavla av min faster. Nu gäller det bara att klura ut vad jag ska sätta i den haha :)


Jag tror inte jag behöver säga något mer än muuums!


För inte så jätte länge sedan såg jag denna skönhet i en affär och nu är den min. Kommer bäras med mig typ jämnt haha.


En fin fin ring av systern min.


Ni som har fölt min blogg ett tag har kanske sett att jag har klagat på min minneskortläsare. Och nu har jag fått en ny! Haha, nu tar det inte en halvtimma att ladda in 50 bilder i alla fall.


En reflexskärm på 110 cm fanns i ett utav paketen. Silver och vit var färgerna.


En utav sakerna jag fick var en asfrän burk som det stor "Eat more cake" på. Självklart fylld med farmors goda kakor. Mums!


Pengar, jag tror inte det behöver någon större förklaring haha.

Sen fick jag mina levishorts jag har skrivit om här några (läs måånga) gånger. Så är du nyfiken på hur de ser ut kan du klicka här eller här.

Nu har jag ansträngt mig med att först fotograferat allt, sen redigerat, lagt upp här och skrivit. Så ja enjoy :D Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med allting, allt är i princip saker jag önskat mig och jag kan ju passa på att slänga in ett tack till alla som gratulerade mig igår. Till alla på facebook, alla som smsade och alla som träffade mig hihi.

Cupcakes ♥


Canon 50D + Canon 50mm 1.8

Ulrik Munther - Alburn Road

Här kommer en liten teaser på en utav Ulriks nya låt. Jag måste säga att han har blivit riktigt bra!

Gårdagen då? Jo, jag firade ju min födelsedag först väldigt lungt med familj och sedan med lite släkt på kvällen. Super bra var vad det var.

Idag har jag hunnit med en tripp till stan med mammi. Vi fixade lite ärenden och sådär, så ingen shopping för mig. Nu ska jag ägna resten utav dagen till att få upp lite inlägg här. Först ut vad jag har fått i present eller vad säger ni? :D

15 år


Idag är dagen då jag fyller hela 15 år. Tiden går fort när man har roligt hihi.

Nej, idag får ni klara er utan uppdatering, det finns ju faktiskt bättre saker att göra än att sitta vid datorn. Trots allt haha ;)

Back on the track


Min otroligt fina vän Elin.

Hej på er, hoppas ni inte saknat mig allt för mycket ;)
De här dagarna utan bloggning var precis vad jag behövde. Jag har samlat på mig lite inspration och det kliar lite i fingrarna på mig för jag vill börja blogga. Dock kör vi inte gasen i botten än, jag kommer blogga frågan är bara hur mycket. Tanken är att det blir 1-2 inlägg om dagen veckan ut. Jag hoppas ni står ut :)

Vad har jag sysslat med under de här dagarna då? Jo, jag har sett sista Harry Potter filmen som var såhääääär bra. Malin var mitt fina sällskap. Det blev en god lunch på jensens innan. Muuums. Sen har jag badat, slappat och sovit över hos Elin. Och sen igår var jag med Steph. Mycket trevligt, vi hann även med att köra lite zumba. Haha väldigt kul faktiskt.

Idag förmiddags tog jag en springtur och körde lite styrka. En perfekt start på dagen. Sedan for jag iväg till studion och jobbade i några timmar. Och nu sitter jag här.



Bloggbreak - Tillbaka i början av nästa vecka!

Igår var jag ju som sagt med Elin. Mycket trevligt om man säger så. Idag jobbade jag några timmar och for sedan iväg till ikea där jag hittade lite småsaker till rummet och imorgon ska jag se sista harry potter filmen. Gaaaah vad jag är taggad! Men nu till det jag har tänkt säga från början:

De senaste veckorna har jag haft riktigt dålig inspration. Den där glädjen för att blogga och kreativiteten när det gäller idéer är som bortblåst. Att hela tiden försöka prestera bra inlägg som i stället bara blir halvdåliga. Vilket leder till att hela bloggen sjunker. Det är i alla fall så det känns.

Därför tar jag ett litet blogg break på några dagar. Jag vet inte ens om jag vill kalla det bloggpause utan nej break är rätta ordet. Då jag laddar upp med inspration på inlägg och istället jobbar lite på en ny design på bloggen.

Vi hörs på söndag eller i början utav nästa vecka. Jag hoppas ni står ut men jag lovar er att inläggen kommer vara mycket bättre och intressantare sen! Kram på er allihoppa♥

Vill ni nått är det bara att klicka iväg en kommentar, jag kommer fortfarande svara där!


20 Juli


Haha, se vad jag lyckades skrapa fram haha. Och nej jag var faktiskt inte seriös haha.

Började dagen med att lägga mig i solen. Det var skönt så länge det varade, det vill säga tills solen gick i moln. Senare idag ska jag träffa Elin. Den andra tjejen på bilderna och om jag hinner ska jag slänga in ett inlägg åt er. Jag fick ett önskemål om att skriva om mina favoritplagg så om jag lyckas välja ut några dyker väll de upp lite senare. Om inte annat får ni ha en kanon dag precis som jag ska ha.

Städning och gamla "affärer"


Bjuder på en bild på alltid lika fina Elin. Jag gillar den på något sätt, förmodligen för att det är en kamera med men iallafall.

Ojojoj, vad jag har städat asså. Från 11 till 5. Det blev också lite tillbaka blickar när jag hittade några kort jag pysslade ihop när jag var liten. Haha, asså typ "till en vän" kort och "grattis" kort. Jag kan ju även passa på att nämna att jag sålde både de och hemmagjorda smycken till resten utav familjen. Inte så välgjorda om man säger så. Snälla som de var köpte de ju faktiskt sakerna haha. Nej slut på strunt prat haha :)

Uppdateringen blev ju lite dåligare en vad jag hade tänkt mig men ni får glädjas vid att jag har en städad garderob haha + att jag håller på och fixar på en ny design. Jag har en känsla av att den kommer bli jättebra eller jättedålig, vi får se ;)  Vi hörs imorgon!

Så fin låt


Otroligt fin låt eller vad tycker ni?

Nu ska jag ta tag och rensa en utav mina garderob som verkligen är full med saker. Okej, det är kaos haha. Det är liksom bara inkastat sen några år tillbaka. Så därför hörs vi när den är klar. Inte tidigare än om några timmar det vill säga haha.

Jobb och Elin


Fotograf: Stephanie Strandberg
Jag började dagen med lite jobb med melissa horn i öronen. Inte så pjåkigt endå. Efter jobbet åkte jag hem till Elin där vi var ett tag innan vi for hem till mig. Och här var hon tills för några timmar sedan åkte hem.

Jag har förresten börjat klura lite på att införskaffa mig en ny design men vad tycker ni? Jag har fått massa posetiv feedback men jag börjar känna att den är lite tråkig. Jag har fått lite andra idéer som jag tror kan bli riktigt bra.

Old Way


Före och efter bilder


I stort sett är den här bilden bra som den är men jag valde att ta fram det där lilla extra. I Camera Raw gjorde jag inte så mycket. Jag drog lite i kontrasten och justerade vitbalansen lite. Sedan tog jag in bilden i photoshop. I photoshop ljusade jag upp bilden lite med ett kurvlager och valde sen att dra fram bakgrunden med hjälp utan nyans/mättnad. Eftersom jag vill ha fram ögon lite så använde jag skugga (som kallas dudge toll om jag inte minns helt fel) för att dra fram ögonvitorna lite.


Jag började med att ta in bilden i Camera Raw där började jag med att beskära bilden. På den oredigerade bilden tyckte jag Elin var lite för mycket i mitten så därför beskärde jag bilden ganska rejält och satte Elin lite mer till vänster så man liksom leds in i bilden. Sen  justerade jag vitbalansen lite.

Efter det tog jag in bilden i photoshop där jag gjorde bilden lite ljusare med hjälp utav ett kurvlager. Sen drog jag fram mättnaden i nyans/mättnad för att få lite mera färg i bilden. För att få fram Elins redan väldigt fina ögon så använde jag mig utav skugga (dudge toll) igen.

Som ni ser redigerar jag porträtt på ungefär samma sätt.
Först fixar jag vitbalansen i camera raw sen tar jag in bilden i photoshop där jag drar lite i kurvor, ibland nivåer om det behövs. Vill jag ha lite mer färg drar jag ofta i nyans/mättnad och vill jag få fram ögonen lite mer använder jag dudge toll. Sen beror det ju mycket på vad du vill göra med bilden men på ett ungefär gör jag det här.

Kamerans utveckling



Idag plockade jag fram pappas gamla kamera väska. Alltid lika fascinerande. Om jag hinner plåtar jag de imorgon så ni också får se. Det är helt sjukt hur kamerautvecklingen har gått fort fram. Tänk att man för 25 år sedan inte kunde se bilderna direkt på skrämen, inte kunde dra upp kontrasten i bilden i photoshop och framförallt att varje litet klick på avtryckaren kostade. Att man sedan måste ta in bilderna i mörkrum och vara jättenoga för att bilderna ska bli bra.

Nej, jag kan inte undvika att tänka på att fotografering var en helt annat grej då. På nått sätt var det ju en annan charm att fotografera då. Det må vara smidigt och lätt att fotografera digitalt men i alla fall. Någon gång vill jag i alla fall testa på det där med mörkrum och fotografera digitalt. Bara för att se hur det är-

Nej ni, nu ska jag ordna lite bland mina mappar här i datorn. Jag må inte ha jätte oordning men alla redigerade bilder som ska upp på webben lägger jag i en och samma mapp. Vilket gör att det blir lite kaos hehe. Gör som jag och kolla på Michaelas sätt att organisera sina bilder på datorn.

Frågor om Levis shorts

Eftersom jag fått en hel del frågor om mina levis shorts tänkte jag svara på alla här så jag slipper svara gång på gång haha.

De kommer från t-shirt store här i Örebro. De är vintage från ett lager i Frankrike och jag betalde 399 kronor för de. Jag tror dock de är slut för tillfället men om jag inte har helt fel kommer de in nya i veckan (om de nu inte redan gjort de). Kika in där och fråga vettja eller lägg till som vän på facebook och klicka iväg ett meddelande och fråga.

Storlekarna är väldigt små måste jag bara på peka. I vanliga fall brukar jag ha 26 eller 27 på jeans men här tog jag storlek 30.


Snart hänger jag med mammi och handlar. Vi hörs lite senare. En liten påmminelse är att ni jätte gärna får önska inlägg efetrsom min fantasi inte riktigt vill samarbeta med mig för tillfället.

Jobb och bloggtorka


Nej ni, lite jobb passade bra en dag som den här. Kvällen fortsätter lungt. Håkan på hög volym, lite redigering och snart slår jag mig nog ner framför någon film. Livet rullar, inget större att klaga på. Och varför klaga överhuvudtaget egentligen?

Nej, vi får se om jag kan få upp något mer inlägg här. Jag har världens bloggtorka och inga nya bilder att visa er vilket ni kan ha i er tanke. Nivån på mina inlägg ligger ju inte direkt på topp.

Bra låtar och dåligt väder

Håkan Hellström - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Beyoncé - Best thing I never never had


Det ni har ovan är två utav mina favoritlåtar för tilfället. Tryck på play och njut! Vädret är inte tipp topp idag, det är rättare sagt regn och mulet. Så snart drar jag iväg och jobbar. Så ja, vi hörs senare!

Min dag i bilder

Började dagen med att knyta på mig mina gympaskor och tog en jogging/ powerwalk. Dags att komma igång igen efter förkylningen. Lite styrka på det också var ju inte helt fel.


Efter springturen blev det lite läsning i det nya nummret utav min nya favorit tidning egoboost. En tidning blondinbella ligger bakom. Mycket bra faktiskt.


Mot eftermiddagen satt det ju inte helt fel med en vanilj bulle. Muums!



Ja, lite bilder från dagen idag i bilder lite sådär onödigt egentligen men i alla fall. Nu ska jag fortsätta kolla solsidan.

Nya favoriten


Det ni ser på bilden är mina nya älsklingar levis. De passar till allt, är snygga och sköna. Nej, helt klart mitt nya favorit plagg i garderoben.

Nu ska jag kolla lite solsidan med syster. Vi hörs kanske lite senare.

Shoot, ny fototidning



Innan jul kommer en ny foto tidning vid namn shoot att släppas. Tanken med tidningen är att det ska vara mer fokus på ljus och hur man fotograferar och inte bara en massa produkter och teknik som det oftast är väldigt mycket utav i foto tidningarna idag. Den ska också vara mer lättsam och lättläst.

Ja, en tidning värt att hålla utkik över för er fotonördar därute. Det kommer i alla fall jag göra.

Vill ni läsa mer om den blivande tidningen kan ni klicka er in på tidningens facebook sida eller kolla Fotograf Emelie Ohlssons inlägg här och här.


Slut med dålig bloggning


Här får ni en sötisbild på lilla Mio jag fotograferade förra månaden.

Okej, bloggningen de senaste dagarna ska vi inte ens tala om. Jag tänker inte ursäkta mig yttligare en gång utan jag kör på som vanligt igen istället.

Solen lyser så nu ska jag ut och sätta mig i solen. Att njuta utav livet som jag skulle vilja kalla det.

De senaste dagarna


Oj oj, det här var ett bra tag sedan. Bloggningen har ju liggat ganska lågt de senaste dagarna, och det med tanke på att jag har haft massor att göra. Ni kan få en liten snabbrepris.

Igår var jag med Elin. Vi satte oss i en park med jordgubbar, hallon och cola som tilltugg. Massor utav prat. Vet seriöst inte vad jag skulle göra utan dig Elin! När jag kom hem på kvällen fortsatte kvällen med syster och några utav hennes kompisar med ett harry potter marathon.

Och sen idag då, då startade jag dagen med lite harry potter och for sedan iväg med familjen på lite ärenden. Kvällen var egentligen oplanerad men vips så var jag påväg hem till Elin istället där jag nyss kom hem ifrån. Nu ska jag kolla på lite HP och käka hallonpaj. Förvånade haha?

Vi hörs imorgon!

Svar på tal

"Grym design du har på sin sida. Har du gjort den själv? Skitsnyggt i alla fall!"

Svar: Tack så jättemycket! Ja, jag har gjort den själv. Det var roligt att du gillade den :D

Det trillade in en kommentar förut, jag fattade inte riktigt var jag skulle svara så jag svarar i ett inlägg i alla fall så du som skrev frågan skulle få ett svar :)

Nu ska jag förmodligen iväg och jobba sen fortsätter dagen med Elin :)

Fotograferandet genom tider


År 2009, det var året jag började intressera mig för systemkameror. Tidigare hade jag bara fotograferat med min digitalkamera. Som jag faktiskt fotogtaferade hej villt med. Det var i slutet av våren jag fick låna pappas kamera och gå runt och fotografera lite. I början tyckte jag mest den var tung och klumpig men började vänja mig ganska snabbt. Självklart stog inställningarna på auto och jag kan vara ärlig och säga att jag verkligen var nöjd över bilderna ovan haha.

Jag skulle faktiskt vilja säga att det var fotobloggarna som inspererade mig från början och fick mig att inse vad man kan åstakomma med en kamera. Det gjorde mig nyfiken och fick mig att också vilja ta bra bilder. Jag läste Scott Kelbys bok Digital Fotografi och efter det blev jag fast.


Jag skulle vilja säga att jag började fotografera 2010. Det var då jag lärde mig alla kamerainställningar och verkligen brörjade förstå innebörden med att ta kort. Det var inte bara att knäppa en bild utan det var så mycket mer. Det här året var motiven endå ganska blandade. Det blev lite porträtt, lite sportbilder, lite stadsvyer i londen och lite naturbilder. Ja, jag fotade precis allt och inget liksom. Det är väll det här året man kan säga att jag blev en kameranörd. Då jag verkligen blev insatt i allt som har med kameror att göra och faktiskt lärde mig att ta bra bilder.




Och nu i år då? Det skulle jag säga är mitt bästa foto år hittils. Vilket inte är så konstigt med tanke på att jag bara fortsätter utvecklas. Nej, ni får bläddra runt lite själva och jämföra bilderna då och nu för er själva istället.

Dagens uppdateringar blev inte riktigt som planerat men jag hoppas ni överlever iallafall.


We ♥ it


Lite kvällsinpspration jag knåpade ihop.

Det blir ingen mer bloggning för mig idag ska krypa upp framför lite vänner. Men jag rekommenderar verkligen att ni går in på weheartit och söker på saker som du känner att du behöver lite mer inspration på. Kan vara allt från mode, vänskap, drömmar, hopp ja allt. Klicka på enter och låt dig inspereras!

Nya Levi's shorts


Började dagen med att vara lite spontan och åkte in till stan och köpte ett par levis shorts från t-shirt store. Vintage. Ur snygga!! Har varit på jakt efter ett par länge så det var bara att slå till. Jag får dock inte använda det förren om 18 dagar då jag fyller med tanke på att det är en födelsedagspresent men jaja.

Förutom det har jag hunnit med att fotografera några cyklar som ska säljas och klaga över värken i mina tänder.  Tanställning -.- Nu ska jag käka och sedan lägga mig och steka i solen. Med tanke på att jag jobbar så hinner jag inte det på vardagarna så man får passa på.

Att fotografera porträtt - Bakrunden


Jag vet att jag stavade bakgrund fel, men jag orkar inte göra om bilden.
Något man ska tänka på när man fotograferar porträtt är bakgrunden. Den gör mer i bilden än vad man tror.


När du fotogragerar ska du alltid sträva efter att ha en jämn bakrund utan störande detaljer. Det är just sånna saker som drar blicken från modellen till bakrunden.

Det jag oftast fotograferar i är open shadow. Och vad är då open shadow?
Jo det är skuggan som bildas när solen lyser igenom någonting t.ex. träd och buskar. Kolla exemplet bilden nedan. Man skulle kunan säga att skuggan som bildas är "öppen" och ger ett väldigt fint och bra ljus och något som kallas bokeh.


Open shadow är skuggan som blir när solen lyser igenom t.ex. löven i träden eller buskar. Man placerar modellen framför busken/trädet och fotograferar på samma sätt som ovan.

I en kombination med en stor bländare (f/2.8 - 4.0) får man något som kallas bokeh. De runda ringarana som ni säkert sätt i en del bilder.


Bokeh är ofta väldigt fint som bakrund och man får fram modellen i bilden. Därför fotograferar jag ofta i open shadow.

Okej en kort repetion:
För att få en fin bakrund krävs det att man fotograferar i open shadow. Skuggan som blir när solen lyser igenom buskar eller t.ex. löven i träden. Fotograferar man också med en stor bländare (f/2.8 - 4.0) får man något som kallas bokeh. Bokeh är en väldigt bra bakrund och man får fram modellen på ett bra sätt.

Här hittar ni mina tidigare porträtttips:
Inställningar och Komponera

Trevlig dag och ny earcuff


Hade en mycket trevlig dag med Stephanie idag. En god lunch och lite shopping sitter aldrig fel. En utav sakerna jag fick med mig hem ser ni på bild. Earcuffen med vingar hitta jag idag för 20kr. Fyyynd! Den andra earcuffen hade jag innan men eftersom jag aldrig visat den fick den hänga med på ett hörn också. Den med kors kommer från glitter och den med vingar från ur och penn.

Med tanke på att jag inte plåtat porträtt på några veckor är det lite tomt på bra bilder här på bloggen. Det måste ändras, det kliar redan i fingrarna på mig. Foto abstinens kan man nog kalla det haha :D



Mot stan


Tanken var att jag skulle jobba i eftermiddag
men med lite ändrade planer ska jag upp på stan med Steph istället. Jag känner mig som en usel bloggare men vi får höras ikväll istället ! :)

På önskelistan


Om exakt 20 dagar fyller jag 15 och det ni ser ovan är några utav de saker som står på min önskelista.
Pengar är något som står väldigt högt upp. Som kameranörd gillar man att uppgradera sin utrustning och utrustning kostar. Ganska väldigt mycket faktiskt.

När man sedan har köpt utrusning behöver man något att förvara den i och där kommer ju en kameraväska in alldeles utmärkt. Den jag har nu börjar bli lite för liten så en lite större skulle ju inte sitta fel.

Något annat jag önskar mig är en reflexskärm. Den jag har tidigare är en 80cm med 5 i en men nu vill jag kunna fotografera helkroppsbilder och önskar mig därför en på 110cm. Då med färgerna vit och silver istället för 5 olika.




Black Swan och work


Som jag han säga imorse så jobbade jag idag.
Eftersom jag har en massa nya läsare (typ 500, wihoo) kan jag ju passa på att nämna att jag jobbar hos en fotograf. Jag hjälper till att scanna in bilder, följer med och assiterar vid fotograferingar och sådär. Det roligaste sommarjobbet man kan ha för en fotonörd som mig :D

När jag kom hem slog jag och syster på en film. Rättare sagt Black Swan. Nej, vi satt inte inne, vi tog med laptopen ut på balkongen haha. Filmen var verkligen heelskum och jag vet inte om jag tycker den är bra eller dålig... Men jag tycker ni ska se den så ni får bilda er egen uppfattning. Så ja, jag rekommenderar faktiskt den på något konstigt vis ;)

Jobb Jobb

Nu drar jag iväg och jobbar igen. Vi hörs senare, lite osäker på när men ut och njut i solen med er :D

Gästblogg och Jobb


Om ni vill kika på en gästblogg jag nyss gjorde på Dennis aka Dewide's blogg är det bara att klicka på bilden ovan eller klicka här.

Om vad jag haft för mig idag finns det inte så mycket att berätta om. Jag jobbade i studion i stort sett hela dagen och när jag kom hem vid 6 tiden så har jag bara tagit det lungt. Nu ska jag kolla på USA - Svergie, jag känner mig som en dålig svensk med tanke på att jag missat stora delar utav matchen.

Såå jaa, vi hörs lite senare har planerat in ett inlägg i alla fall :D

Jobba

Nu ska jag iväg och jobba. Vi hörs i eftermiddag eller ikväll, svarar på alla kommentarer och så då också :D

5 Juli


För exakt ett år sedan plåtade jag den här bilden på Elin :D

Ledsen för att jag inte bloggat tidigare men jag har faktiskt inte haft så mycket inspration. Och jag vill inte göra det till ett tvång att jag måååste skriva inlägg liksom.

Idag har jag iallafall tagit det lungt. Inte gjort mycket alls faktiskt. Men det är bra med tanke på att jag vill vila bort den sista förkylningen. Jag är i själva verket frisk igen men en liten förkylning har jag allt kvar. Halsont och hostan vill liksom inte försvinna. Imorgon blir det iallafall lite jobb. Det är bara att komma igång igen efter sjukdagarna :)

Olivia


Jag bjuder på två bilder på lilla Olivia jag fotograferade i våras. En söt tjej det där!

En bra blogg


Att skriva en bra blogg kan vara svårt eftersom många tycker en bra blogg är på olika sätt. Men här har ni iallafall några saker jag tycker en blogg ska innehålla för att vara en bra blogg! :)

Uppdateringen
Att uppdatera har en ganska stor betydelse för bloggen. Jag tröttnar iallafall att gå in på bloggar som är sega på att updatera. En lagom nivå enligt mig är 2-3 inlägg per dag. Sen skiljer det ju sig vilken typ av blogg man har, vilken "kvalité" ligger bloggen på os.v. Om man har en fotoblogg och lägger ner mycket tid på inläggen så räcker det ju i princip med 1-2 men om man istället följer någons vardag vill man ha 3-4 eftersom man vill veta vad bloggaren har för sig under dagen och sådär.

Variation
Det blir lätt enformigt att läsa om någons dagar hela tiden eller bara se en massa photoshop tips. Nej, variation ska det vara. Något man kan tänka lite på är att om man uppdaterar 3 gånger per dag kan man försöka uppdatera om 3 olika saker. En gång kanske man tipsar om en låt, andra gången berättar man om sin vardag och tredje dagen visar man några bilder. Ja, ni förstår.

Designen
Att ha en personlig design gör faktiskt rätt mycket. Det är designen som tar uppmärksamheten och får en att börja kolla runt i bloggen och läsa inläggen, eller har jag inte rätt? Min personliga åsikt när det gäller en bra design är att det är en enkel, stilren och snygg. Den behöver inte vara jättekomplicerad men bara den är personlig och liksom lyfter fram ditt innehåll och blogg så är den bra.

Bilder
En bild säger mer än tusen ord som man brukar säga. Att ha en bild i inlägget livar upp inlägget och får läsaren att intressera sig för inlägget. Så ja, en bild i varje inlägg är nästan ett måste. Ett inlägg utan bild då och då är okej, men gör det inte till en vana. Folk vill ha bilder that's it.

Variera gärna bilderna också. Man vill inte se samma typer utav bilder i flera inlägg efter varandra. Överkonsumera inte det här med bilder heller. Det är inte kul att scrolla, scrolla och scrolla för att slutligen komma till kommentera knappen. Vill du ha flera bilder är det bättre att du sprider ut det i olika inlägg eller gör ett inte allt för långt collage.

Skrivsättet
Vilket skrivsätt man använder på en blogg har faktiskt en väldigt stor betydelse. Försök att alltid vara gramatiskt korrekt. Använd stor bokstav, punkt, komma och försök att inte slarva med stavningen. Läs hellre igenom inlägget en gång till och kolla så stavningen är bra. Ett slarvfel då och då dör ingen utav men när det återkommer flera gånger börjar man faktiskt tröttna.

Sen gäller det ju att skriva på sitt eget sätt. En del skriver med humor, andra mer seriöst och ja alla har ju sitt egna lilla sätt att utrycka sig på så kör på ditt egna bara.

Nischad
Att nischa sin blogg är samma sak som att skriva om ett ämne. Man väljer att låta det mesta i bloggen handla om just en sak. T.ex. som min nisch är fotografering vilket ni förhoppningsvis inte har missat. En del andra väljer att skriva mode, sport, smink os.v. När man väljer att nischa sin blogg drar man en viss typ utav besökare till bloggen vilket krävs om man vill få mycket läsare.

Om man istället väljer att skriva om allt och inget drar man inte besökare på samma sätt eftersom många läsare kan tycka en del inlägg är intressant medans de andra inläggen inte är det. Om ni försår. Ni kan läsa lite mer om det här.

Nagelacksdrog


Här har ni min drog i nagellacksform. Jag har inte haft någon annan färg på fingrarna på flera månader. Ja, jag minns inte ens när jag inte hade det. Färgen är vad jag skulle kalla korall liknande och nummret är 193. Den kan vara lite klurig att få tag på men den brukar finnas på sommaren iallfall :)

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt med uppdateringen idag. I förmiddags kollade jag på pirates of carribbien 3 och  i eftermiddags följde jag med mamma och pappa och tittade på lite möbler. Men ja nu tänkte jag ta tag i det här med bloggningen iallafall. Så kika in här lite senare bara ;)

Nu: Ättaaa!

3 Juli


Okej, för alla som inte gillar melissa horn, klicka inte på play. Nu har jag iallafall varnat er ;)

Godkväll på er! Det är en lite piggare Sofia som skriver nu. Imorse när jag vaknade mådde jag bättre än igår. Hade dock fortfarande feber och var förkyld men under eftermiddagen fick jag någon typ superkraft och nu mår jag mycket bättre. Fortfarande inte frisk men ja bättre iallafall.

Jag måste bara slänga in ett tack för ni är så grymma på att kommentera, för det är ni verkligen! När jag kommer in har jag alltid nya kommentarer att svara på hihi :D

Nu ska jag slå på någon film så hörs vi imorgon, förhoppningsvis är jag igång och bloggar igen :D

Sjuk

Har i princip inte sovit någonting inatt pågrund utav att jag har blivit sjuk. Har feber, halsont och ont i huvudet.
Hade massor med planer för dagen bland annat en filmkväll men nej nej jag skulle gå och bli sjuk.

Vi hörs när jag mår bättre. För nu orkar jag verkligen inte blogga.

Flower power eller nått


Insåg att det var allt för länge sedan jag fotade blommor (förut fotade jag ju såpass mycket att jag skaffade mig en blom kategori haha). Jag vet inte om det är för jag tycker det har blivit lite för enformigt kanske haha. I vilket fall som helst tog jag med mig kameran och fotade lite. Resultatet ser ni ovan!

Cheesecake och Egoboost


Såhär tillbringade jag min eftermiddag. Livsnjut på hög nivå!

Började dagen med en springtur och lite styrka. Dagen fortsatte sedan med lite stek i solen och badminton med syster. Kanoners som jag brukar säga.

Vad vill ni läsa om på bloggen?


Yess, som frågan lyder. Vad vill ni egentligen se och läsa om här på bloggen? Nu vill jag ha masor utav tips så jag kan skriva om det ni vill läsa. På så sätt är det lättare för mig att komma på saker att skriva om och jag kan upptadera oftare. Så kör på!

Tips på saker är fler om mig inlägg, tävlingar, photoshop tips (Vad t.ex.?), foto tips, videobloggar, vad jag gör om dagarna, visa hur jag redigerar mina bilder, blider från olika plåtningar t.ex..

RSS 2.0