Julmys


Efter att ha tagit mig igenom en sådan där vanlig skoldag började jag med att avnjuta början på kvällen med lite glögg och en saffransbulle. Småfira första advent en dag försent haha.

Nu ska jag lyssna på Mozart, Beethoven, Bach och en massa andra härligasnubbar. Det vankas musikprov i veckan så det är bara att köra. Ska även hinna med att estudiadar un poco español, tengo una prueba en la jueves. Pobrecita mi!


Word


Ord från en mycket klok vän. True words!

Laleh - Ängeln i rummet



Kvällstankar


Lite gamla bilder framrotade ur bildarkivet.

Varje gång jag klagar på att jag har en bildbrist låter det rätt konstigt, vilket jag fått höra utav mina kompisar haha. Trots att jag har så ofantligt mycket bilder på min hårdisk händer det faktiskt att jag får bildbrist och inte har några bilder att lägga upp här. Det förklarar bilderna ovan, jag tror jag tog de sommaren 2010, för ett och ett halvt år sedan.

Något jag insett när jag tittar tillbaka på bilder som togs för länge sedan är hur mycket vi förändras genom åren, men samtidigt är precis samma person som förut. Jag är samma tjej på bilderna ovan, men ändå en helt annan. Att jag blivit den jag är idag är jag stolt över, att jag tagit mig dit jag tagit och är som jag är. Så jag tipsar er, lägg några minuter till att titta tillbaka och jämför. Det är intressant, jag lovar. Samtidigt kan jag inte undgå att undra, vem är jag om ett år eller om två?


Julkänsla


En bild på våran gran förra året.

Om en månad och två dagar är det julafton, det är otroligt hur snabbt den här hösten har gått. Månader som bara paserat förbi. Nu är det bara att börja ladda upp för jul. Den årliga uppladningen som består utav att skriva önskelistor, lyssna på julmusik, köpa julklappar, dricka glögg/julmust, sätta upp julpynt och allt sånt där för att få in den där riktiga julfeelingen.

Sen får man ju inte glömma snön, även om jag varit tacksam över att snön inte kom i oktober som förra året tycker jag den borde komma snart. A nnars blir det ju ingen riktig julkänsla och för att hjälpa er på traven har jag börjat pysslat på en julspotifylista, dock är den inte helt klar än.

Black and white


Resultat av lite lek med svartvit, bilden knäppte Elin när hon och jag var ute och plåtade för några veckor sedan.

Har haft en toppendag med Steph och Elin.  Kollat bio, breaking dawn, otorligt bra film sedan har det även hunnits med att käka god mat på saigon och för att inte glömma massor utav härligt prat. Ni är underbara tjejer!

Nu ska jag börja ladda upp inför ännu en ny vecka och dagens konstaterande måste nog bli: Jag älskar fotografering. Det är där jag hittar min passion, min kraft och min glädje. Åh, gud vad jag menar det!

Framed



Framed är en fotoinriktad serie där de interjuvar olika fotografer och för mig som är en stor fotonörd tycker det här är väldigt inspirerande och roligt att kolla på. Alla fotografer har sitt eget sätt att fotografera och sina egna tankar och åsikter kring just de det gör vilket är väldigt roligt att lyssna på. Det ska bli väldigt intressant att se åt vilket håll mitt fotograferande kommer gå åt.

Så för er riktiga fotonördar rekommenderar jag den här seriern starkt. Man får ideér, tips och massor med inspiration. Avsnittet ovan handlar om en mamma som fotograferar barn på ett väldigt kreativt sätt.

50mm 1.8 För och nackdelar

Fråga: Jag är sugen på att köpa ett Canon EF 50mm f/1.8 II objektiv men jag vet inte om det passar till min kamera (Canon EOS 1100D) hur får vet man det? Och sen så tänkte jag bara fråga vad du ser för för och nackdelar med objektivet, är du nöjd med det? :D

Svar: Canons 50mm f/1.8 II passar till din 1100D, vilket du kan läsa längst ner på sidan här. Det finns kameror som har fullformatssensorer och till de kamerorna måste man ha speciella L märkta objektiv. Men 1100D är ingen sådan kamera och 50mm 1.8 fungerar alltså till din kamera.

Jag skulle säga att 50mm f/1.8 II är ett otroligt prisvärt objektiv som alla borde ha i sin kameraväskan. En väldigt ljusstark och skarp glugg som passar utmärkt för porträttfotografering. Det är det objektiv som i stort sätt jämnt sitter på min kamera och nästan alla bilder du hittar här på min blogg är fotograferade med det. Helt klart mitt favoritobjektiv. Jag rekomenderar det skarpt och jag tror inte du kommer att ångra dig.

De nackdelar jag kan hitta med objektivet är att det kan känns rätt plastigt jämfört med den snäppet värre 50mm 1.4, autofokusen kan också ha lite svårt att fokusera eller låter mycket vid fokuseringen. Åh andra sidan kan man inte begära mer eftersom den bara ligger på en 1000 lapp. Jag är i alla fall väldigt nöjd och tror du kommer bli det med

Fotomässa


Fotomässan, canonmontern och modellfotografering.

Mycket fina bilder.

Träffade och lyssnade på en utav mina fotoförebilder Emelie Ohlsson, roligt att prata med henne i verkligheten!

Vid en första anblick är det här som vilka tjejer som helst, men i själva verket är det killar. Bilder med budskap som får en att fundera.





Efter några timmar på fotomässan begav vi oss trötta till vapiano för en varsin carbonara. Otroligt god pasta och härlig stämningen på restrurangen. Rekommenderar! Blev även en några pajasbilder med det lilla ljus som fanns.

Här har ni lite bilder från igår när jag var på fotomässan med pappa. Det var verkligen jättekul! Bilderna är inte jättebra tagna men det var mest till för att dokummentera vad jag sysslade med och med den dåliga belysningen som var fick det bli lite som det blev men lite dugliga bilder tycker jag allt att jag fick till.

Planerna för idag är att checka in john bauer en snabbis innan jag åker iväg till massa inredningsaffärer med mamma och Ellen. Därefter träffar jag nog Elin.

Fotomässa


Imorgon åker jag iväg på fotomässa med pappa. Kommer bli otroligt roligt, en massa fotonördar på en och samma ställe. Det kan inte bli bättre! Jag uppdaterar förhoppningsvis när jag kommer hem imorgon kväll. Ska upp med tuppen imorgon och har en del att hinna med innan jag går och lägger mig, så mer än såhär hinner jag inte skriva.

Här har ni länken till min nya hemsida, som jag lovade igår haha!

Hemsida

Trots att jag inte bloggar här så mycket ligger jag inte på latsidan, inte alls faktiskt! Jag håller ju som sagt på med en hemsida och för att jag ska hinna med den måste jag tyvärr prioritera bort bloggen under en tid vilket ni säkert märkt. Snart är jag i alla fall klar och det känns som den kommer bli rätt bra faktiskt.

Imorgon ska jag försöka fixa lite till så jag kan släppa adressen till er!
Jag är bara så tacksam att folk fortsätter och kollar in här trots min dåliga bloggning, jag satsar på att vara klar med hemsidan helt till nästa vecka så ni kan ju försöka hålla ut tills dess med vanlig bloggning.

Photoshops möjligheter


Välkommen hit till min hemsida!

Test

Lite NO plugg, lite snart helg



Såhär skulle det se ut Elin och en till tjej hade samma DNA och arvsanlag, det vill säga samma gener, 46 likanda kromosomer.
Okej, det där får bli ett bevis på att jag har pluggat för mycket NO haha.

Är ledsen för min dåliga bloggningen men jag har lagt ner rätt mycket tid på allt mitt skolarbetet. Nu är det mesta som behövde vara klart för imorgon undanröjt och färdigpluggat, så det känns skönt. Okej, otroligt skönt haha! Efter NO provet imorgon tar jag helg på riktigt och imorgon kväll träffar jag mina flickor. Det vill säga Elsa, Steph och Mina, det vankas sallad in sallad och massa filmmys.

Nu ska jag förflytta mig mot sängen. Vi hörs, imorgon eller på lördag.

Inspiration i form av video

Efter någon timmas plugg tar fotbollsgalan min tid.

För er fotointresserade slänger jag upp den här videon. Jag har faktiskt inte sett just den här videon men jag har sett andra bra i den här serien. Framed heter serien och de interjuvar och följer med olika fotografer, avsnittet ovan är det första. Det är på engelska men ge det ett försök, det är intressant.

We♥it


Precis som igår har jag haft annat för mig när jag inte bloggat. Pluggat en hel del och fixat på den där saken jag visade er igår. Snart ska jag hoppa in i duschen och ladda upp för imorgon, skolvecka igen. Jag hade gärna haft en veckas till lov men vad ska man göra, det är bara att köra. Oj nu fick jag till det haha.

Innan jag går tänkte jag slänga in ett litet tips till er. Det finns en sida som heter we♥it där folk laddar upp sina bilder och taggar med olika ord de tycker beskriver bilden. Sedan söker man bara på vad man känner för och vips finns det massor med bilder på vad nu vill se. För mig är det inspiration till 100%. Det händer ofta att jag fastnar och bara kollar och kollar på alla bilder haha. Jag har faktiskt skaffat mig ett eget konto där, dock så har jag inte laddat upp några egna bilder men ni kan se bilder jag har gett  ett"heart" till. Ni hittar mig här.

Tjuvkik...



Min uppdateringen må har varit väldigt dålig idag men inte har jag varit på latsidan för det. Jag slänger upp en liten tjuvkik på vad det är, även om ni säkert kan lista ut det själva!

Igårkväll/natt blev väldigt lyckat, inte för att jag hade förväntat mig någonting annat då haha. Vi somnade runt 5 och vaknade vid halv 11 så några timmar har jag allt sovit. Jag har fortfarande varit väldigt seg och förutom fixandet på det här har jag tagit det hel lungt.

Nu: Gossip girl, efter massa kodkrångel förtjänar jag det haha!

The least thing you're owe your dreams is to believe in them

Jag älskar utrycket, så sant. Bilden var något jag knepade ihop på någon minut bara, men på något sätt gillar jag den.

Om ni läser några inlägg ner ser ni att jag är rätt upptagen idag och kommer därför inte blogga något mer än det här. Men som alltid finns jag på twitter. Sofiahjort@twitter!

Fotostyle på facebook


Vet du om att jag har en facebooksida för fotostyle? Om inte hittar du den här.
På facebooksidan kommer jag försöka få upp ett litet bildgalleri (ibland bilder som inte dyker upp här eller bilder som jag visat för länge sedan), ge lite insiderinfo om vad som är på gång, när man bör kika in här och annat smått och gått som rör bloggen.

I hope you would like it and enjoy it!

Take over the whole world with a smile


Varför lägger jag upp en bild när jag leér?
Jo, för det finns så mycket saker att le för. Jag har haft en underbar dag med Jenny, vi lyckades prata konstant under 4 timmar. Imorgon ska jag träffa en utav de härligaste tjejerna jag känner och dessutom ha en filmkväll/natt med en massa underbara människor som bara inte kan sluta dåligt. Den största anledningen för att jag leér är att jag har hela världen framför mina fötter.

Twitter och härliga tjejer

Under två tre dagar nu har många nya besökare hittat hit, utan att jag riktigt vet varför? Haha, glad blir jag i alla fall, hoppas ni stannar.

Igår hade jag en otroligt mysig eftermiddag med min Ida på stan. Hon är en utav mina bästa vänner och det som är lite roligt med oss är att vi alltid är jättetajta och "glider inte ifrån" varandra även om vi ibland inte ses på någon månad eller två, och så har det varit under kanske 3-4 års tid.

Nu ska jag fara upp på stan och träffa Jenny, en tjej jag inte träffat på jätte länge. Det ska bli jätte kul i alla fall. Glöm inte att jag finns på twitter också. Där finns bland annat en webcambild som jag ser ut just nu (eftersom jag bara vill ha "bra bilder" här på bloggen vägarar jag att ladda upp den här haha).Jag har även tänkt att uppdatera lite under dagen så, kika in där om ni vill se vad jag har för mig för stunden. Ni hittar den här.

I friidrottshallen


Här är några utav de bilder jag plåtade i måndags åt min syster och hennes kompis. Vi fotograferade i en friidrottshall vilket gjorde att jag behövde använda mardröms ISO, det vill säga 1000+ vid många tillfällen. Trots det fick jag endå helt okej bilder. Ni får se det färga reslultatet när det är klart. Det blev även en hel del pajasbilder haha, men de kan ju behövas ibland med.

Glad halloween, eller när halloween nu är haha


Före


Efter, jag har ändrat allt från kroppsdelar och färger men mest lekt med ljus och skuggor.
Är ni intresserade av att jag visar hur man gör?

RSS 2.0