S O M M AR ♥

Ta bilderna med en nypa salt, jag är inte ett dugg seriös inte på dom flesta iallafall.
Ingen hög bildkvalite heller och inte rätta inställningar, det var "ploj" med självutlösaren helt enkelt.

Hemmmaa


Jag är nyligen hemkommen från skolan och har nyss ätit lite mat. Nu tänket jag gå ut och ta lite bilder med självutlösaren. Kanske kommer det några bilder sen, ja kanske ;)

Bildbomb från igår

Här kommer lite bilder från när jag och mamma var ute och gick.
Vad tycker ni?

Brännvidd


Att lära sig ta korrekta exponeringar kan vara svårt. Eller ja iallafall i början när man ska lära sig vad bländaröppningar, ISO, vitbalans, slutartider är för något och desutom hur dom hänger ihop.

Det jag hade svårast för att förstå var vad brännvidder var för något. Ja, det är fortfarande ganska krångligt men nu har jag ändå ganska bra koll på vad det är. Fotografen Emelie Ohlsson förklarade det på hennes blogg för någr år sedan, och jag iallfall tyckte det var ett ganska bra sett att förklara det.

Här kan du läsa om brännvidder och här om brännviddsförlänging.

BlommerCanon 50D + Canon EFS 17-85 mm

Lite bilder jag tog idag. Har fortfarande masssoor med bilder på lager som inte har blivit uppladdade än, så var beredda på att det kommer en hel del bilder idag.

Steker i solen


Min läsning.
Har nyss dragit på mig glajjorna, skruvat upp spotify på hög volym och börjat kolla lite i några tidningar. Riktigt härligt i den här värmen. Hoppas på lite färg nu bara.

00.34


Canon 50D + Canon EFS 17-85 mm
f5.6  1/30s  ISO 100

Har nyss haft ett ett kort vänner maraton och nu tror jag det är dags att gå och lägga sig.
Jag hör av mig imorgon. Har en hel del bilder från idag att ladda upp.

Ingen Yeah för mig


Ikväll är det Yeah festivalen i stadsparken, i eftermiddags var det inte alls bra väder och jag var nog så otaggad man kunde bli för att stå ute i en park och lyssna på massa band. Självklart är vädret på topp nu och jag likaså, det hade verkligen varit sjukt kul att vara där med massa kompisar. Lite sent att komma på det nu tycker jag, för nu är det ingen idé att åka dit.

Så kvällen kommer nog bli ganska lugn och å andra sidan har jag mängder av bilder att ladda upp här på bloggen och redigera. Min mage kurrar för fullt vilket kan förklara bilden. Nu ska jag fixa något att äta.

chaoo sålänge:)


Ett steg i utvecklingen


En bild jag tog på syster för några dagar sen.


Just nu sitter jag och kollar gamla bilder från mitt "bildarkiv". Ja ni vet alla dom där första nybörjar bilderna som man fotade med auto inställningar. Alla dom där bilderna som man vart så sjukt nöjda med då, som man nu inte alls tycker är lika bra längre. Jag gissar att alla med ett fotointresse som har fottat ett tag känner igen sig i det.

Men egentligen är det ju riktigt bra att man känner så, att man känner att man utvecklas och går framåt i sin fotografering. För det är ju det som är grejen med att fotografera. Att bli en så bra fotograf som möjligt och ta så bra bilder man kan.

Det är nu när jag ser hur mycket jag utvecklats på ett år jag börjar undra hur mycket jag kommer kunna utvecklas på ett år till. Det blir kul att se vilket mått jag tycker mina nu nyaste bilder är i då...

Flower Power

Fotografering med Mina del 2

Canon 50D + Canon EFS 17-85 mm
f/5.6 och ISO 100

Modell: Mina Foto: JagFotografering med Mina del 1

Canon 50D + Canon EFS 17-85 mm
f/5.6 och ISO 100

Modell: Mina Foto: Jag

Igår tog jag lite bilder med Mina och här är resultatet.


Bloggstart

Hej allihoppa!
Från och med nu är jag igång och bloggar igen. Hoppas ni inte saknat mig för mycket ;) .Men nu är jag iallfall igång igen, och den här gången med en blogg med inriktning på fotografering. Hoppas ni kommer gilla den.

Pusss Sofia

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0