Mer mig



Överredigerad av alla dessa slag. Den bjussar jag på i alla fall.

Bloggningen har inte varit så bra på senaste tiden. Eller ja, den har varit oduglig helt enkelt. Men nu till det jag tänkte prata lite om, jag har funderat lite. Just nu drar hela den här bloggen åt fotografering som ni alla vet men jag funderar på att göra så att den blir mer min blogg, alltså mer personlig. Isåfall skulle det bli mer tankar, mer åsikter och mer vardag. En blogg som visar lite fler delar utav mig än just fotograferingen. Självklart kommer den fortfarande vara foto och bilder men inte bara så att säga. Vad tycker ni?

Jag vill göra det här till en blogg där jag kan skriva om vad jag tycker, om mina funderingar, om vad jag håller på med om vardagarna och en blogg som visar lite mera mig. En blogg med en hyfsad uppdatering, en blogg där ni får lära känna mig bättre och inlägg med kvalité.

Matälskare och matprat




Åhh vad jag älskar mat. Haha, det måste på riktigt vara en utav alla meningar med livet.
Igår lagade jag en kasslerpaj som jag har tänkt laga på min provmiddag på hemkunskapen den innehöll förutom kassler bland annat soltorkade tomater, fetaost och spenat. En väldigt mumsig kombo som blev jättegod.  Bilden talar för sig själv i det här läget.

Om jag nu ska fortsätta på matpratet måste jag rekommendera er att göra lite roligare frukostar. Imorse gjorde jag en fruktsallad som bestod utav apelsin, banan, granatäpple, hallon, blåbär, valnötter och så toppade jag med lite a-fil. Jag vet inte ens om jag behöver förklara för er hur gott det var, den smakar som den ser ut och den gjorde verkligen min dag fullt ut. Så nu rekommenderar jag er att piffa till era frukostar också. Använd nötter och frukt i alla dessa slag, ha i filen, gröten, på mackan eller käka som de är. Det är en perfekt start på dagen, tro mig. Vardagslyx när den är som bäst helt enkelt!

Hur ser bloggen ut för er?

Bloggen ligger här och väntas på att ta tag i, vilket jag ska, bara så ni vet.

Men som rubriken lyder, hur ser designen ut för er? Jag har haft en aning krångel med den.

Jag är Zlatan Ibrahimovic


Jag har nyss läst ut Zlatans bok Jag är Zlatan Ibrahimovic på mindre än ett dygn haha. Det är så jag fungerar när det gäller böcker. När jag väl läser sträckläser jag och då kan det bli i timmar. Jag tycker man får en annan inlevelse än om man bara läser 20 sidor varje kväll, men det är min åsikt.

Men åter till boken, den handlar inte så förvånande om Zlatan och hur han kar kommit dit han är idag. Han berättar om sin uppväxt, om motgångar och saker som påverkat honom genom åren. Hur han har lyckats mot alla odds. Den är minst sagt väldigt intressant och jag älskar att få höra saker ur hans egen vinkel. Så oavsett om du är sportintresserad eller inte, läs den. Den inspirerar verkligen och visar att man kan lyckas bara man kämpar och tror på sig själv. Så jag säger återigen, läs den!

Gymnasieval




Snart är det dags för gymnasievalet.  Det där valet man har pratat om sedan i höstas, valet man har funderat massvis på och valet som sägs vara livsavgörande.  Efter att ha lyssnat på massvis med information och skolor som alla sägs vara bäst är det snart dags att välja.

Frågan är ju den, hur ska man veta vad som är bäst för en själv? Var man kommer trivas bäst? Var man får bäst utbildning? Och hur ska man kunna läsa av alla denna reklam som är kring alla skolor och lyckas hitta den där skolan som passar och är lämpad för en själv?

Jag har turen att ha rätt bra koll på vad jag vill och hade redan innan en rätt bra koll på vad jag vill gå för typ av linje. Något jag inte tror alla har. Det här med gymnasieval är enligt mig väldigt roligt just på grund utav att man kan välja precis vad man vill och börja inrikta sig på saker man tycker är kul.

För min del är jag väldigt säker att mitt första handsval blir samhällsvetenskap på Thoren Business School. Jag var elev för en dag där i början utav veckan och trivdes väldigt bra där. Deras upplägg på lektionerna verkade passa mig väldigt bra och eleverna verkade motiverade med vad de höll på med och det tycker jag också är väldigt viktigt. Sedan får jag inte glömma lärarna och miljön, två rätt så viktiga aspekter, lärarna verkade väldigt bra och skolan är väldigt fräsch med en varierad studiemiljö.

Nästa vecka ska jag kika in mitt förhoppningsvis andra handsval, sam media på Risberska. Vi får se hur det blir med det men jag tror det passar mig väldigt bra också. Oavsett hur mitt val blir är jag helt säker på att det blir bra, jag har skrotat allt som har med ångest och göra. Det blir som de blir och går som de går, jag kan inte göra mer än vad jag tror är rätt och speciellt livsavgörande tror jag inte valet är, även om det fortfarande är viktigt.

Bråk efter anti-våld föreläsning

Igår samlades i stort sett Örebros 7:or- 9:or i Conventum. ÖSK fotboll anordnade tillsammans med Örebro kommun ett seminarium där målet var att bidra till ett samhälle med mer tolerans och för att förebygga våld.

Det var lite olika människor som pratade, bland annat en kille som hade förlorat sin brorsa i samband med våld kring fotbollsmatcher. Han var väldigt intressant att lyssna på och gav många bra exempel som fick en tänka till. Vi fick även se en rätt så tung film om hur bråk kan börja och vad som kan hända. I det här fallet fick personen en spark mot huvudet som kom att påvverka hans liv för alltid. Hela det här fick mig att tänka till och jag hoppas innerligt att folk tar åt sig och faktiskt börjar tänka efter. Exakt hur det var med den saken kan man ju undra, inte nog med att folk satt och busvisslade, klappade händerna och hejade på när de bråkade i filmen utan också senare satte igång ett bråk. Det är så fruktansvärt respektlöst och sjukt så jag vet inte ens vad jag ska säga. Att göra så efter en föreläsning som just ska förebygga det är en sådan dålig stil. Ibland undrar man vilken värld man lever i.

Vill ni läsa mer detaljerat om vad som hände hittar ni länken till na här.

Bra serier

De människor som känner mig bra vet att jag kan vara en riktig nörd när det kommer till serier. När jag hittar någon jag verkligen gillar ser jag alla avsnitt som kommit ut och följer den nästan slaviskt haha. Här är mina 3 favoritserier just nu. Rekommenderar alla starkt!


Vampire diaries
En serie jag började följa nyligen är vampire diaries. Den handlar om Elena, Stephen och Damon. Stephen och Damon är två vampyrbröder med en hel del trassel och ouppklarade problem i bagaget. Jag tänker inte avslöja för mycket, kolla på trailern istället, den ger en rätt bra bild utav vad allt handlar om. Rekommenderar starkt!


The O.C
En utav mina absoluta favoritserier är O.C. Jag började kolla på den för några år sedan och jag blev fast direkt. Den handlar om Ryan, en tonåring med en hel del familjproblem. När han en dag åker fast av polisen när han blir med dragen att stjäla en bil träffar han en advokat som kommer att förändra hans liv. Börja se den här, annars missar ni verkligen något!

Gossip Girl
Den här serien ligger mig också väldigt varmt om hjärtat. Serien utspelas i de lyxiga kvarteren i New York där ungdomarna knappast behöver bry sig om pengar men under ytligheten finns det mer intriger och problem än man kan ana. Jag skulle säga att det här är en riktig tjejserie som jag hoppas ni kommer titta på. Ni kommer inte ångra er.

Friidrottstävling








Canon 50D + Canon 70-200mm f/2.8 L USM

Här är lite blandade bilder ifrån igår när jag var med och kollade på Ellen när hon tävlade. Jag var tvungen att använda mig utav mardröms ISO:t 1600 och trots det räckte det knappt till för att få bra springbilder, så det fick bli på lite allt möjligt.


Tears in heaven


Haha, efter mycket tvekan har jag faktiskt spelat in när jag sjunger och spelar tears in heaven. Vi skulle spela upp en låt på musiken och jag valde den här. Jag vill tillägga att jag inte tycker jag är överdrivet bra på något sätt utan bara tycker det är väldigt kul att spela och sjunga. Såå, den här bjuder jag på!

Haha hade lite krångel i början med att få kameran att stå och det fungerade inte att klippa men det är bara att hoppa till 25 om ni vill slippa det.

Män som hatar kvinnor

Ojoj asså! Jag kollade nyss klart på män som hatar kvinnor och gud vad bra den var. Det känns jättebra att få se den andra delen imorgon och för er som inte sett den första, rekommenderar jag den verkligen!

Nuläget


Jag var på stan med min kompis Jenny igår och det ni ser på bilden är vad som fick följa med mig hem. Ett rouge från Make up store i färgen coral lace och ett par svarta cheap monday stuprör. Väldigt nöjd faktiskt!

Det blev även en tur på stan med min syster idag också men det blev inget mer för min del. När vi kom hem gjorde vi en vitkladdkaka och kollade på Crazy, stupid, love, se den. Jätterolig film, rekommenderar starkt! Nu ska jag slå på män som hatar kvinnor, jag har inte sett den och jag ska på andra delen på bio imorgon så det känns som ett smart drag att se den.

Fotoåret 2012



Jag har funderat mycket kring min fotografering det här året och insett att jag har utvecklats något enormt. Under det här året har jag hunnit både praoa och jobbat åt en fotograf, plåtat mitt första bröllop, haft många givande fotograferingar och inspirerats av alla fotonördar på fotomässan. Även knytit mycket kontakter och fått roliga uppdrag.

När jag kollar igenom min fotografering under det här året inser jag man snabbt att det är porträttfotograferingens år. Det är de jag fotograferat mest och är bland det roligaste jag vet. Nu till 2012 ska jag ta yttligare ett steg uppåt och vara ännu mer kreativ när det gäller min fotografering.

Jag hade ju tänkt lägga upp årets bilder här på bloggen men efter att ha kikat igenom i min portfolio ser jag snabbt att alla bilder förutom i övrigt mappen är tagna det här året. Just därför länkar jag istället de så kan ni kika själva.

Bilderna är länkar.




2012


Wohoo, 2012 nu då! Nyåret firades med den underbara bruden som ni ser brevid mig ovan, Steph närmare bestämt. Jag orkar inte gå in på detaljer mer än att vi hann med båda nyårsmiddag, skratta och träffa en massa folk. En väldigt lyckad nyår, kort och gott.

Ett nytt år med nya utmaningar nu då. Det känns verkligen super bra och jag är övertygad om att det här året kommer bli riktigt bra!

RSS 2.0