Plugg, suck


Eftermiddagen har spenderats pluggandes, ja tyvärr så är jag nergrävd upp till öronen just nu. Jag har nyss skrivit klart en uppsats. Vi fick veta om den idag och den ska inte vara inne förrns nästa vecka men jag tyckte det var lika bra att göra slag i saken och börja på en gång. Jag lyckades oväntat nog få klart den också. Nej ni borde bli trötta på allt tjat om plugg haha, det blir iallfall jag.

Eftersom jag har varit så dålig på uppdatera dom senaste dagarana får ni önska ett inlägg. Det kan vara allt från var jag förvarar kameran, mina bästa fotoknep till hur man får julstämmning. Fritt fram här alltså! Så hörs vi imorgon... har ett gäng kommentarer att svara på också, men det får bli sen.

29 November


En riktig kanon eftermiddag är vad jag har haft. Var med Elin efter skolan, vi åkte upp på stan och kollade runt lite. Inhandlades dock inget. Men en hel del julklappar är utänkta hehe.

Har ganska ont i huvedet och pricken över i:t på det har jag massor i skolan. En svenskaredovisning, två prov nästa vecka, några inlämmningsuppgifter och massor av glosor, Jipppiiii! -.-

Dagen


Lite lagom söt bild sådär.

Dagen har spenderats med Ida. En mycket bra tjej må jag säga. Förrmiddagen tillbringades i fridrottshallen där bland annat den söta bilden ovan är tagen hehe. Vi for sedan upp på stan, käkade lite och förflyttade oss till Marieberg. Där vandrade vi omkring och spande in lite av varje. Med mig hem kom årets första julklapp och ett linne (kanske kan visa någon annan dag). En riktig toppen dag är vad jag skulle kalla det här för, med en mist lika toppen bra tjej!:)

Nu ska jag fixa lite för imorgon, ska se om jag hinner tidsinställa något inlägg, om inte annat hörs vi mer imorgon kväll. Efter skolan imorgon fortsätter julklappsjakten med Elin. Mycket mys blir det och jag hinner därför inte uppdatera så mycket.

Tävling

Nu far jag iväg och kollar på en friidrottstävling med min kompis Ida. Mycket mys blir det. Kameran är med på tävlingen så kanske dyker uoo lite bilder därifrån. Men annars så hörs vi ikväll/eftermiddag!

Smygtitt


Här kommer en liten smygtitt på vad som kommer dyka upp på min vägg någon av dom kommande dagarna. Det blir en London inspererad vägg med bara bilder tagna därifrån. Jag tänkte visa er det färdiga resultatet när dom är upphängda på väggen.

Nu ska jag kolla på shutter Island med syster. Det här blir antagligen det sista ni hör från mig idag så om inte annat godnatt!♥

Winter Feelings


Canon 50D+ Canon EFS 17-85mm
ISO 200

A part of London


I London skulle jag vilja säga att grön gubbe står för gå och röd för spring, ingen bryr sig om trafikljusen utan går så fort det kommer en liten lucka mellan bilarna. Och just det tycker jag den här bilden förklarar väldigt bra.

Scary Shiet



Lekte lite i Photoshop. Resultatet är dom nästan lite äckliga bilderna ovan.

Fotomässan Stockholm 2010


Idag och hela helgen är det fotomässa i Stockholm. Jag och pappa hade tänkt att åka dit först men av lite olika andledningar gjorde vi inte det. Inte för att det spelar någon roll nu eftersom jag är sjuk och inte kan åka. Men gud vad jag skulle ha velat vara där! Det blir göteborg till våren istället.


Photoshop - Så lär du dig!


Photoshop är nog alla fotogarfer och kameraälskares favoritprogram i datorn. Man kan göra allt man vill i det bara man har dom rätta verktygen och tillvägagångsätt. Det är bara fantasin som sätter stopp.

Men hur gör man om man börjar från noll? Inte har någon aning om hur man redigerar eller använder photoshop. Jag får ofta höra "Det är så komplicerat, du får lära mig" och "Kan du lära mig photshop?". I själva verket är det ganska svårt att lära någon sådär. Det är svårt att veta vart man ska börja... För man måste ju lära sig alla grunder från början, för att senare kunna gå vidare och kunna göra vad man vill i photoshop.

Här kommer tips på olika länkar som hjälper dig att bli bättre i photoshop:

Om du är en total nybörjare i photoshop är det här någonting för dig. Moderskeppet har gjort en grundkurs som går igenom alla grunder från början. Du lär dig vart du hittar saker, vad sakerna används till och hur man använder dom. Du får en bra grund i photoshop som du senare kan utveckla och bygga vidare på. Kursen är desutom gratis och du hittar den här.

Moderskeppet har en hemsida med massor av bra photoshop tips. En del filmade och en del i text. Jag har lärt mig massor av nya tillvägagångsätt och tekniker därifrån. Om du känner för att fördjupa dig i något finns det kurser att skicka efter(inte gratis då). Moderskeppet hittar du här.

Om du har Photoshop Elements och redigerar i så är det här en sida för dig. Alla tipsen är anpassade för elements vilket gör det lättare för dig att följa med i guiderna. Klicka dig in på bildbehandla här.

Photoshoprecept är precis som vanliga matrecept. Eller ja förutom maten då. Här visar dom hur man ska göra för att få en sådan bild. Ett bra sätt att få lite ny inspration på. Länken finner du här.

Något jag brukar göra är att spana in olika bloggares photoshop tips. T.ex. Lina och Isabella.

Dubbelt upp


Elin Ohlson för några veckor sedan när vi var ute och fotade. Hennes blogg hittar ni här.

Jag mådde inte så bra idag heller så jag blev kvar hemma. Dagen har mesta dels tillbingats framför lite olika filmer, bland annat the notebook som jag rekomenderar alla att se. En mycket fin film.

Jag har lite idéer på inlägg så håll utkik under kvällen!:)

Ny header


Den översta är den nya headern. Jag la ner lite mer krut på den en vad jag gjorde på den nedersta. Jag måste säg att den vart mycket bättre en den innan, den är mer nogrann och passar in bättre på bloggen. Men det är väll inte så kosntigt med tanke på att jag hafsade ihop den innan på någar minuter haha.

Vad tycker ni?:)

Ser ni den nedersta bilder som header, tryck på f5.

Sofia Huss 2010


Imorse vaknade jag upp med huvudvärk så jag valde att stanna hemma. Så förmiddagen har tillbringats med tvn och datorn. Jag har redigerat lite i menyn som ni kanske ser.

Nu tänkte jag ta tag i min svenska redovisning och efter det kolla lite O.C ihopp om att må lite bättre. Vi hörs senare.

25 November


24 November


Efter skolan idag hade jag utvecklingsamtal. Gick väldigt bra inga problem där. Jag fick sedan väldigt ont i huvedet och la mig och sov till the last song hehe. Vaknade sedan med nästan ingen huvudvärk, käkade lite och nu sitter jag här.

Jag hade tänkt att ta tag i desigenen lite
, det är massor som måste fixas(det är bara tiden som saknas). Sen insåg jag att jag har massor att göra i svenskan. Jobba lite på en redovisning(som kommer handla om kameror och foto)  och renskriva en text, ingen tid idag heller alltså.


Tips för bra redigering


Här kommer mina tips för att man ska kunna redigera bra i photoshop. Det här är bara mina egna åsikter och många tycker säkert helt annorlunda.

Att vara ensam är nog något av det viktigaste för mig. Jag kan verkligen inte koncentrera mig om någon står och hänger över i min axel hela tiden. Bara extremt störande. Statusen på msn brukar oftast stå på upptagen just för att jag är för koncentrerad för att prata. Instängd i ett rum är vad som gäller.

Utan lite svängig musik på högvolym går det bara inte. Inte alls samma sak med hörlurara för den delen. Spotify på hög nivå is the shiet.

Tillbehör som kollageblock, minräknare och en penna är ett måste. Jag vet inte hur många gånger jag suttit och redigerat och inte haft det till hands när jag måste ha det. Används främst till att skriva upp och räkna ut  olika bredder/storlekar på bilder och redigeringar.

Jag redigerar förörvrigt i Photoshop Elements 7 men kommer inom snarast skaffa CS4.

22 November


Systrarna Hjort, Julafton förra året.

Om lite mer än en månad är det ju faktiskt julafton. Året har gått obeskrivligt fort må jag säga! Jag börjar faktiskt få lite julstämning hihi, det förklarar bildvalet så att säga. 




Designen


Nu funkar blogg.se äntligen igen. Som ni ser har det kommit upp en ny header och jag har flyttat lite med menyn. Det brukar alltid krångla men nu har jag fått det på plats som jag vill ha det. Iallfall för tillfället. Headern är inte så bra gjord men jag tycker den är bättre en den förra så den får duga helt enkelt. Massor i menyn måste också fixas, vi får se hur mycket jag hinenr fixa nu.

Jag måste se till att ta lite nya bilder på mig själv, sist jag skulle ta kort var batteriena slut i fjärrutlösaren slut så det vart ju inte så lyckat.

ogilla blogg.se

För tillfället gillar jag inte blogg.se. Jag tänkte uppdatera massor och hade många bra ideér till bloggen. Självklart funkar inte det att kolla på bloggen. Nu kan jag alltså inte ladda upp bilder, redigera designen eller skriva inlägg.

Ogillar starkt det här asså. Lite digital fotografi och plugg får ta min tid istället.


Plugg

Hej på er bloggen. Har nyss kollat lite o.c och fått i mig lite efterlängtad mat. Nu ska jag ta tag i mina tjocka läxhög som består av massssoor av so, lite no begrepp och även fundera lite på en redovisning.

Jag har bara hunnit tänka lite på redovisningen men det lutar åt att det kommer handla om kamera och foto(vilket kanske inte förvånar er) men vi får se hur det blir. Nej nu är det läxorna som gäller. R.I.P Sofia...


Keep walking


It's you as decide what you're going.
You decide the speed, the way youre going and which way you wanna take.
You can fall on your laces, but the important is that you solves the problem and keep
walking, keep trying and keep striving after the target.

Det här är ett tidsinställt meddelande, just nu befinner jag förhoppningsvis med Elin. En tjej jag för övrigt saknat sjukt mycket i 2 veckor.

Elin Ohlson



Min kompis Elin på bilden. Jag tog bilden igår när vi två var ute och fotade. Mycket fin flicka!

Fler bilder från igår kommer, har för övrigt inte haft tid att blogga. Ledsen för det. Och eftersom jag verkligen inte tål min design just nu kommer jag så snart jag kan ändra den. Det ska bli en ny header bild, massa ska fixas i menyn o.s.v. sen får vi se.

Media Market

Jag har funderat på idéen nedan och insett att det bästa faktiskt är att fortsätta helt på fotospåret och bara kanske slänga in lite annat ibland.

I eftermiddags så gick jag först med Elsa på stan ett tag sedan mötte jag upp pappa och vi åkte till media market. Där vi var ett bra tag, framförallt på kameravdelningen. Man får känna och klämma på kamerorna och kan ta kort med dom så jag provade nog nästan på alla kameror som fanns där, hehe. Nu ikväll är det pizza och film som gäller. Är alldeles för trött för att göra någonting så det blir en stillsam hemmakväll som gäller.

Sitter vid Ellens laptop, inga bilder alltså.

Eran åsikt

Jag har fått en liten ide jag har klurat lite på, men jag skulle gärna vilja höra era åsikter.

Jag älskar att blogga om foto, något av det bästa jag vet faktiskt. Men jag börjar faktiskt bli ganska sugen på att blogga om mode, stil och skönhet också. Ni kanske inte vet att jag drivet flera modebloggar innan den här? Så det är vad jag tvekar på, om jag skulle blanda in lite mode också.

Men om det nu skulle bli så, så är det inte tänkt att det ska bli en modeblogg. Utan snarare att modebloggen blir en del av min fotoblogg. Bloggen kommer till störst del handla om foto, för det är precis vad den är en fotoblogg. Bara med en släng vardag och mode också, så att bloggen verkligen blir jag inte bara en del av mig.

Men tänk er lite som Isabella och Elin.

Så ja vad tycker ni? Har ni något bra förslag? :)


Big ben baby


Färg eller svartvit


Systeryster som inte är bästavän med fåglar, vilket förklarara hennes ansiktsutryck.

Vilken är bäst, svartvit eller färg?:)

Knä historien

Hej allihoppa!
Jag hoppas ni inte blev allt för rädda av inlägget innan, det är inte så farligt. Men jag kan ta allt från början.

Jag var på gården med några kompisar. Vi skulle efter det följa med en utav dom en bit påvägen hem, så hon inte skulle behöva gå själv. Jag sa åt mina kompisar att dom skulle börja gå medans jag sa några sista ord till en annan kompis.

Jag avslutade det snabbt och skyndade mig därefter ut för att hinna ifatt dom. Utanför gården finns det en terass, det var ganska kallt ute så den började bli hal. Där kommer jag alltså i full fart, tror ni inte jag halkar på den och gör ett så kallat magplask på asfalten(jag vill inte veta hur kul det såg ut haha).

Först skrattar jag och mina kompisar sen ser jag ett djupt hack i mitt knä som också gjorde väldigt ont. I efterhand fick jag veta att det var något som liknade en skruv mitt knä landat på vilket förlklarar jacket i knät. Otur tror jag man kallar det.

En stund efter det var jag påväg till akuten, två av mina kompisar följde med, så underbara som dom är. Jag sydde 6 stygn och tyvärr så hjälpte bedövningen nästan inget alls. Ont är vad det gjorde.

Så nu hoppar jag alltså runt på ett par kryckor, har ett läskigt stelt knä och känner mig som en väldigt seg och gammal pensionär.


Jag hoppas ni har översende med uppdateringen, jag kommer lägga bloggen lite lägre ner på min prioriteringslista så uppdateringen kommer kanske inte vara riktigt lika bra... Men det är bara ett par dagar och sen kommer jag komma tillbaka som vanligt. Pussss.


Mitt knä, en dålig webcam bild är allt jag orkade med.

Sytt i knät

Jag är ledsen för idag, men det blir inte bättre uppdatering just nu.

Jag är nyhemkommen från akuten, har  sytt 6 stygn i knät, vi tar ALLT imorgon.

Pussss

Frågor

Jag älskar verkligen när ni kommenterar och ställer frågor, jag hjälper mer än gärna till!
Men om ni vill underlätta för mig kan ni gärna ställa dom i frågelådan istället, blir mycket lättare för mig att svara på alla frågor då och det går även lite snabbare!:)

Kvällen


Jag till vänster, Elsa till höger

Snart kommer tjejen på bilden hem till mig, det lutar åt att vi hyr någon film. Mys iallafall!

Höst i färg


Ni har sett det förut, men det måste vara det enda poestiva med hösten. Alla fina färger på trädena.

Mot Andrea


Nu far jag iväg till Andrea. Uppdateringen idag kanske inte blir på topp, men jag hör troligtvis av mig ikväll iaf. Pusshej!

Shopping från Stockholm


Blus - H&M, 250:-

Linne - Weekday 150:-

+ En tröja från Shestore, men den fick jag ingen bra bild på och jag hinner inte heller ta om just nu.

Ny header


Min nya header, vad tycks?

Mina bilder blev helt misslyckade förut pågrund av att min fjärrutlösare inte fungerad(!?). Men jag hoppas det är bateriett bara. Bilden i headern är en utav dom bilder jag lyckades få lite halv bra och efter mycket redigering i Digital Photo Professional fick den duga. Har ju iallafall fångat min nya frisyr, hehe.

Ser ni den inte, tryck på f5.

Fotosenssion nästa


Godmorgon bloggen!
Just nu tänkte jag försöka göra mig i ordning och kleta på mig lite smink. Jag känner för att fota lite nya header bilder o.sv. men vi får väll se hur det blir. Har tänkt mig något liknande ovan, men lite mer kaxigt kanske, eh vi får se, Vi hörs sen!

Sofia = Död

Hej allihoppa, nu är jag hemma igen. Jag har haft en toppendag med mina såkallade systrar. Det har blivit en hel del shopping så nu är jag några fina plagg rikare och några hundra kronor fattigare(vilket jag inte ens vill tänka på).

Jag är iallafall så gott som död just nu, jätte trött så att säga. Just därför tänker jag lägga mig och glo på en film och sedan gå och lägga mig. Imorgon tänker jag vila ut och verkligen göra ingenting men vi får väll se hur det blir med det, jag har ju en förmåga att hitta på saker hela tiden... Jag tänkte iallafall fota och lägga upp mina nya kläder och ja sen får vi se, nej nu var det film som gällde. Nattiii!

Länktips

Jag är i Stockholm just nu och det här inlägget är tidsinställt. Så just nu i detta ögonblick hoppas jag att jag shoppar för fulla muggar.

Här kommer iallafall ett litet länktips:

Har du många frågor kring foto? Hur man väljer vitbalans eller vilken bländare man ska ha, eller vet du inte vilket objektiv du ska köpa? Emelie Ohlsson har svarat på massor av olika foto frågor här. Det är värt en titt iallafall.

Mike Posner - Cooler Than Me


Ett låttips såhär mitt på dagen!:)

In color of London


Uppdatering


Det blir uppdatering trots allt! Jag har tidställt några inlägg som kommer upp imorgon, inte så komplicerade men det är iallafall inlägg. Nu ska jag fortsätta fixa... Godnatt!♥

Mot Stockholm

Jag ska som sagt till Stockholm imorgon med min syster, min kompis och min kompis syster.Det är shopping som står på shemat. Blir kanon! Kommer tråkigt nog inte hinna uppdatera imorgon men hinner jag så ställer jag in ett tidsinställt inlägg som dyker upp någon gång på dagen, annars så hörs vi på onsdag! Puss och kram!

BLOND



Nu är jag alltså hemma, lite blondare och lite kortare. Jag vart jättenöjd iallafall :). Efter att fått håret fixat hos Antonio träffade jag Gustav och Adam, och nu är jag hemma igen och är här framför datorn.

Bilden ovan är inte bra på något sätt, tänkte bara visa hur håret blev.


Breakfeast time


Min frukost jag drog i mig för ungefär en timme sedan.

Drar snart iväg till bussen. Min frisör tid sköts upp en halvtimme så det blir en massa slötid på stan. Inte så roligt när man är själv kanske men jag får passa på att kolla runt lite. Vi hörs senare, pusss!

RSS 2.0