Everybody keep a secret




Självporträtt


Canon 50D+ Canon 50mm 1.8 II
ISO 100 - 1/400 - f/4.0

Bilden är beskärd och redigerad i raw format. Ganska nöjd endå. Jag använde mig ju dessutom av min reflexskärm. Den silvriga sidan om någon är intresserad.

Sister


En bild på Ellen från igår. Vi han bara med en fotografering i cirka 10 minuter innan ljuset vart för svagt.

Att vara vän med en bana


Just nu borde jag befinna mig i min träningshall och träna. Det är otroligt skönt att komma igång och träna igen måste jag på peka. Det är då jag mår som bäst. Här kommer iallafall två friidrottsbilder från i sommras.

Summer, I Need You


Gammal bild, skriker sommar om den iallafall. Åh jag lääängtar!

Efter ett antal vikningar med reflexskärmen sitter jag här nu framför datorn. Nu sitter det där med vikningen stenhårt haha. Jag måste säga att reflexskärmen känns som ett riktigt bra köp. Den ska invigas på onsdag då jag förhoppnings kommer fota lite med Ellen min syrra efter skolan. Om inte annat ska jag fota lite med Elin på lördag. Känns otroligt bra att komma igång med lite porträtt fotografering, som jag sålänge velat göra.

Nu ska jag packa träningsväskan och fixa det sista innan jag går och lägger mig. Är dödstrött så, så mycket sömn som möjligt skulle ju inte sitta fel. Hörs imorogn kväll någon gång, åker nämligen direkt till träningen efter skolan.  


24 Januari


Här tillägnar jag en bild åt pappa bara för han var snäll och åkte och hämtade min reflexskärm. Thank you!

Efter skolan tog jag en tripp på stan med Elin. Vi träffade Alva och Andrea och var med dom ett tag också. Ni är grymma flickor! Allt som kom med hem från stan är ett rouge från Make Up Store där jag hade mitt presentkort. Som vanligt hittade jag kärlek för ett plagg men tyvärr kände inte min plånbok samma kärlek som jag haha. Får bli någon annan dag.

Reflexskärmen är nu hämtad som ni kunde läsa lite tidigare. En sålänge är jag jättenöjd med den och efter en hel del övande börjar jag få snits i att vika ihop den. Nu ska jag käka, visar kanske bilder på den senare eller så tar vi det någon annan dag. Pusssheeej sålänge!

The Wind In The Hair


Lagom gammal bild jag redigerade lite. Jag måste säga att jag älskar att håret blåser.

Det här inlägget är tidsinställt, just nu borde jag befinna mig i skolan eller på stan.

Tavlorna


Jag kom på att jag glömt att visa er hur mina tavlor blev. Ja här är resultatet. Lägg märke till att den översta bilden är sne och har lite fel färg. Tyvärr har jag ingen tid att fixa till det så ni får stå ut med det. Nu ser ni hur det blev iallafall.

Tid för mat nu, vi har fortfarande kvar massa mat från igår... muuumss!

Flower power



Jag fotograferade några utav dom blommor mamma fick igår. Nästan satt jag inte kunde sluta fota. Blommor blir ju alltid så bra på kort och det finnns alltid en vinkel som blir ännu lite bättre en den man tog innan.

Igår han jag inte med att fota överdrivet mycket. För det första störde jag mig bara på att jag inte fick till blixten vilket inte fick riktigt så bra bilder som jag ville och sen var det svårt att få tid. Vi får väll se om någon utav bilderna kanske dyker upp här senare iallafall.

Snart ska jag iväg och hämta min reflexskärm och sen måste jag fixa klart designen här också. Förutom det har jag massa plugg och den där lilla projekt saken som fortfarande inte är klar att jobba på. Det är väll ungefär vad min dag kommer bestå av iallafall.

Klappt och klart


Om ungefär en timme kommer en del av släkten börja droppa in här. Det blir att fira mamma som sagt.

Borden är dukade, jag är fixad så nu ska jag bara ladda batterierna till kameran. Vi hörs väll antagligen lite senare ikväll. Ska försöka dokummentera kvällen i bilder så det kommer väll kanske upp ett litet urval här.

I miss you summer


Bilden längst ner tog pappa på mig i Göteborg i sommras.

Fira mamma


Imorgon ska jag fira världens bästa mamma som har fyllt 50år. Grattis mammi! Därför blir nog uppdateringen inte på topp imorgon men jag tidsställer väll ett eller två inlägg så det inte blir helt tomt här iallafall.

Ögonen säger allt


Jag satt och kollade igenom lite bilder jag fotade i somras. En utav dom är den här på min farfar. Bilden var enligt mig ganska bra jag tycker jag lyckades fånga livet i ögonen. Att det också känns som jag fick med farfars personlighet gör det väll inte sämre.

Den där fototävlingen jag var med i glömde jag helt totalt bort att berätta om här på bloggen. Så det vart ingen vinst för min del. Trots det var det flera som röstade på mig vilket glädjer mig mycket!:)

Vad kan det vara?


Jadu, ni som har följt bloggen ett tag kan nog lista ut vad det är. Ni som inte har det kan säkert också lista ut det om ni orkar bläddra ner i arkivet.

Hämtas ska paketet iallafall göras på söndag!

Fredagstankar


Jag klickade mig nyss in och kollade på bloggen. Det har ju som ni vet blivit lite segt med uppdatering dom senaste två veckorna. Jag är ledsen för det. När jag sedan kollar mina kommentarer (som förövrigt är jättemånga, gillagillagilla) fastnar jag särskilt för några som gav posetiv feedbak och gud vad det värmer att höra bra saker ska ni veta. Jag blir otroligt glad när jag får höra era åsikter vilket också får mig att blogga mer.

Så fortsätt kommentera, dela med er av era åsikter och vara lika grymma läsare som ni redan är idag!

Ojdå...

Herregud! Jag insåg precis att jag inte bloggat på nästan mer en än hel vecka. Det måset jag verkligen be om ursäkt för. Min tid har gått till helt andra saker och att blogga har jag inte riktigt hunnit med.
Jag är tyvärr döööödstrött efter en fartfylld helg. Nu börjar dessutom solsidan vilket gör att jag inte vill sitta här och ruttna hehe... Jag hör av mig imorgon kväll någongång, avslöjar förhoppningsvis min överaskning, svarar på kommentarer och gör klart mina små ändringar i designen som förövrigt ser sjuka ut förtillfället.
Vi hörs imorgon pusss ♥

Det lugna London


Jag vill bara börja med att säga att det här inlägget är tidsinställt och att jag troligen befinner mig i skolan just nu.

Här får ni iallafall två bilder av det lite mer lugna och fina London. Jag är ganska säker på att jag inte visat dom förut.

9 Januari


Gud så jag saknar sommarn. Bjuder på bilderna ovan haha.

Jag vaknade i princip upp utan huvudvärk och förkylning så jag satte genast igång och små rensa min garderob. Jag vart klar någon gång på eftermiddagen och började fixa med min stödordslappar till redovisningen. Tog ungefär 3 timmar sådär så nu sitter här. Nu är jag iallafall heeeelt klar vilket känns awsome rättare sagt haha. Bara övningen kavr då...

Nu ska jag krypa upp framför tv:n i någon timma eller nått haha. Vi ses imorgon. Skola med.... Usch så hemskt!

Plain White T's - Let Me Take You There


Den här låten kommer jag aldrig någonsin tröttna på. Så otroligt fin.

A color can do so much


Jag tycker det är ganska sjukt hur lätt man kan förändra en känsla i bilden. Det är ju precis samma bild men utrycker genast något annat om man ändrar färg i bilden.

Vilken tycker ni är finast, svartvit eller färg?:)
Jag tror jag gillar den svartvita bäst men jag kan inte riktigt bestämma mig.

Mini tävling

Jag håller som sagt på med ett projekt nu. Eller ja så skulle man kunna utrycka det iallafall. Jag tänkte att ni skulle få gissa vad det kommer bli/vara för något som kommer dyka upp här inom en snar framtid. Ni kommer få lite ledtrådar och ska med hjälp av dom försöka lista ut vad jag håller på med.

Priset kommer bli en bloggsvar inbjudan. Skulle det vara flera som vinner kommer jag dra lott om vem som får inbjudan. I vilket fall som helst kommer alla vinnare länkas här på bloggen.

Tävlingen slutar på onsdag.

Ledtrådarna är: Kvalité, utval, utbyggnad och en ny länk.

Nej, vi får se om ni kan knäcka den här luringen... Lycka till!:D

8 Januari


God förmiddag på er mina läsare! Det ni hör ifrån just nu är en superförkyld och jättetrött Sofia. Ja tråkigt nog har jag blivit sjuk. Eftersom jag inte tränat på hur länge som helst och haft spring i benen dom senaste veckorna hoppas jag på att jag blir frisk så snart som möjligt och kan komma igång med träningen igen. Om man ska se ljust på det här måste det vara att jag blev sjuk nu i slutet av jullovet och inte i början.

Större delen av dagen har spenderats framför datorn fixandes med en sak... En lite överaskning kanske man skulle kunna säga. Eller utbyggnad haha. Nej nu ska jag inte avslöja för mycket, jag tänkte nog ha en liten mini tävling lite senare. Haha men det beror helt på om jag orkar.

The eyes say you the truth


Canon 50D+ Canon EFS 17-85mm

En katt från någon av mina foto promenader.

Bloglovin?


Jag får ständigt samma frågor om jag vill följa folk på bloglovin hit och dit. För det mesta säger jag, ja. Bara för att vara lite snäll liksom. Det kan dock bli lite jobbigt att logga in på blog lovin hela tiden. Så jag tänkte att jag samlar alla blog lovin "förfrågningar" här och lägga till alla på en gång istället.

Det är bara så simpelt att du skriver "följ mig på bloglovin" eller liknande och självklart lämnar din blogg adress.

Om ni också vill vara lite gulliga och gillar min blogg uppskattar jag om ni lägger till mig med. Inget måste då, jag vill att dom som lägger till mig gör det av fri vilja haha. Iallafall, ni lägger till mig här.

Tävlingsbidrag: Bästa bilden 2010


Här kommer mitt bidrag till Nathalies fototävling "bästa bilden 2010". För att komma till hennes tävling klicka här!

Nu är det bara hålla tummarna för att jag blir en utav finalisterna!:)

Så snart så...


... den här reflexskärmen kommer in i lager igen ska den klickas hem. Nu väntar jag bara på att dom ska höra av sig att dom fått in den. Snart hoppas jag på. Vill byta ut mina header bilder så snart som möjligt haha.

Som man brukar säga:
Den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge.

Redovisning


Nästan hela dagen har spenderats framför datorn. Jag har jobbat med min redovisning som egentligen skulle vara så gott som klar innan jullovet hehe, duktig flicka... Vi fick välja ett valfritt ämne och jag valde att redovisa om kameror och foto vilket kanske inte är så förvånansvärt haha. Nu är jag iallafall klar med min power point. Äntligen säger jag bara! Kvar att göra är bara att skriva stödordslappar och öva, öva och öva. Suck!

Eftersom den här redovisningen handlar om foto precis som bloggen kanske jag försöker få upp den här på ett eller annat sätt. Kan hända att jag filmar eller pratar in någon redovisning(?), nej vi får se. Jag vill i vilket fall som helst inte lägga upp den innan jag redovisat i skolan sen får vi se. 




På julen får man ta i det understa lagret...



... alltså lite lagom synd att det inte är jul längre.

Det syns till och med på huset nu. Jag har nämligen varit med och nästan avpyntat hela huset idag.

Digital Fotografi



Jag måste bara rekommendera några bra böcker. Scott Kelby är namnet på den kille som ligger bakom Digital fotografi serien. I hans böcker får man höra tips efter tips som han förklarar för dig på samma sätt som han skulle förklara för en kompis. Han skippar alltså det tekniska snacket och säger bara hur du ska göra för att få så rätt på utan massa bakrundsinfo.

Förutom den goda blandningen av alla råd och tips toppar han boken med lite humor här och var. Vilket gör att boken blir väldigt intressant och får en att inte vilja sluta läsa.

Jag har lärt mig massor ur dom här böckerna och jag är väldigt säker på att ni också skulle göra det. Läs dom haha!

5 Januari


Dagen idag har spenderats med mamma på stan. Det har kollats på en hel del skor och blivit en och annan förälskelse hehe. Självklart var inget par på rea... Jag kom hem någon gång på eftermiddagen och tyvärr utan några shoppingpåsar i handen (förutom min ring jag fick i julklapp som behövde bytas).

Nu i kväll har jag umgåts med min laptop sittandes i sängen. Kollat lite bloggar, lyssnat på musik och bara chillat så att säga. Bara för att sätta pricken över i:t på det åt jag mat från saigon också. Muums är ordet!

Nu tänkte jag få lite liv här på bloggen igen såå waatch out nu ska jag se till att få upp lite inlägg.

4 Januari



Nejmen hej på er! Gårdagen och idag har tillbringats med min fina vän Elin. Lika bra som vanligt.

Här ovan ser ni en bild jag tog innan Elin kom igår. Andledningen till att mitt ansikte är täckt är för att jag ser otroligt sur, irriterade och allmänt konstig ut. Jag skulle allt skrämma er om ni såg mitt ansikte haha. Nej men varför jag såg sådär irriterad ut är bara för att jag inte fick fjärrutlösaren att funka. Jag vet inte varför vilket störde mig ennu mer haha.

Nej nu ropar pappa ska ta lite kort på honom... Vi hörs senare!

Elin gumman <3


Snart kommer den här flickan hem till mig. Jag har inte träffat henne på några veckor och jag har saknat henne till tusen. Hon är liksom lite som min andra halva, jag är inte riktigt hel utan henne.

Hon sover iallafall över här och förhoppningsvis blir det lite fotografering hihi. Hur det blir återstår och ser. Min uppdatering kommer inte ligga på topp men jag ska försöka slänga in något inlägg om jag hinner hehe.

2 Januari


Gammal härlig sommarbild på min fina vän Elin. Här är bilden i en ny svartvit version.

Godmorgon på er! Jag insåg nyss att jag har en ganska stor redovisning att göra klart. Det hade ju lilla jag förträngt hehe. Redovisningen ska som sakt handla om kamera och foto inte överdrivet jobbigt med andra ord. Jag har tyvärr en hel del kvar så det är lika bra att lägga allt krut på det så jag blir klar någon gång. Vi hörs sen!

Edit: Jag tar redovisningen någon annan dag nu blir det stan med min Ida istället hihi!

Era åsikter!

Jag är ledsen för min dåliga uppdatering och bildlösa inlägg men det har blivit något konstigt med photoshop så det inte går att spara inlägg. Jag ska försöka lösa det snarast möjligt så jag kan ladda upp lite bilder här igen.
Som ni kanske läste i inlägget nedan vill jag kicka igång min blogg på riktigt nu. Jag har tänkt att jobba på en ny design, nya fräscha inlägg och få bloggen lite mera mig. För att kunna göra det där vill jag veta lite vad ni tycker...
Vad ska jag skriva om här i bloggen? Vill ni ha photoshop tips, foto råd, tävlingar, att jag ska skriva om min vardag, visa lite outifits ibland. Ja vad vill ni se och inte se här i bloggen?
Vorre till stoooorhjälp om ni vill hjälpa mig lite på traven och dela med er av era åsikter hehe :D

2011

Ett nytt år nu. Nya tag, nya utmaningar och bara framtiden framför sig. Ganska skönt faktiskt. Jag har en känsla av att 2011 kommer bli ett toppen år, om inte annat ska jag se till att göra det till det. Jag vet inte riktigt om jag sagt det men gott nytt år på er!

Nyårskvällen spenderades med Andrea, ganska mysigt faktiskt. Vart väll egentligen en ganska lugn kväll med film, chips och fyrverkerier. Enligt min mening en bra start på det nya året. Jag har inte något vad jag skulle kalla ett nyårslöfte det brukar aldrig riktigt funka för mig. Jag kör istället på lite mål och planer för att kicka igång det nya året på rätt sätt.
Några av dom målen är:
Att komma igång med bloggen, uppdatera intressant varenda dag och ge den en personlig "touch". Fortsätta som jag gjort tidigare i skolan, hitta på mycket saker med mina kära vänner och bara ha kul och njuta av livet.
Att bli bättre som fotograf strävar jag hela tiden imot så det kändes omöjligt att ta med.



RSS 2.0