Fotoguiden


Tack pappii, då blir det alltså fotoguiden som kommer ta upp min kväll!

Data, data data

Just idag skulle man nog kalla mig datatekniker eller något likande. Jag förflyttar mig just nu mellan 3 datorer. Den ena är pappas där jag fixar lite ordning bland mapparna och bilder. Allt är verkligen kaoos så det är lite jobbigt, eller ja iallafall väldigt tidskrävande . Den andra datorn är Ellens där jag säkerhetskopierar alla hennes bilder och allt annat hon vill ha kvar på den datorn. Och den tredje datorn är den jag sitter vid nu och surfar på medans dom andra datorerna laddar.

Det märks ju vem som är mest teknisk i den här familjen. Hihi.

Som ni märker är det ganska så mycket med datornerna just nu
. En av datorerna ska slängas och en annan fixas och uppdateras. Därför blir det lite svårt med bloggningen framöver. Så tyvärr kan ni nog räkna med ungefär två veckors dålig bloggning. Suuuck! Ni får försöka överleva, och jag får försöka samla på mig lite blogg inspration som jag har tappat den senaste veckan. Det kan ha att göra med skolstarten.

Nu ska jag fortsätta fixa datornerna, pusss på er!:)







Tagga ner på bloggandet

Hej alla läsare!
Istället för att uppdatera ett kort tråkigt inlägg varje dag tänker jag försöka uppdatera bara ibland och då med "vettigare" inlägg. Inte bara hej idag har jag gjort det och det. Utan inläggen ska vara intressantare om t.ex. foto men kommer då inte komma lika ofta.

Andledningen till att jag gör sån är för att det blir mycket
med skolan, läxor och fritid. Då blir bloggen liggandes så jag ska hinna allt annat. Snart ska vi fixa vår dator os.v. satt jag kommer inte ha tillgång till photoshop. Vilket också är en andledning till att jag drar ner lite på bloggandet.

Hoppas ni tycker det är okej, jag ska försöka uppdatera iallafall. Se det lite som en bloggpaus fast jag inte slutar blogga helt.


Ett snabbt inlägg, mot träningen

Hej bloggen!
Skolan slutade jag någon gång vid 3 tiden. Jag har nyss ätiti lite och hoppat i mina träningskläder. Snart ska jag iväg till träningen.

Nu ska jag knyta på mig min gympaskor och hoppas på att jag inte känner av något i varken mitt baklår eller min förkylning. Hör trolgtivis av mig ikväll.

Puuuusss.

mobilblogg

Från och med nu kan jag blogga från mobilen. Kanooners!


Ellen


Avslutar denna dag med en bild på systern min från i sommras.

Livet är vad man gör det till


Jag har funderat lite på en sak.


I livet vi lever kommer det både upp och nedgångar hela tiden. Det dyker upp saker som gör oss glada och saker som gör oss arga. Ibland kan det kännas som motgångarna är så enormt mycket större än alla bra saker. Livet kan kännas kasst, ja det kan bero på mycket. Bråk med en kompis, att man har det jobbigt i plugget eller något helt annat. Det kan kännas som att man ska över en stor tegelvägg eller igonom en stor orkan.

Men saken är faktiskt den att utan motgångar i livet skulle man inte vara lika lycklig när man väl är det. Tänk dig själv, hur kul skulle det egentligen vara om det inte kommer några problem i livet. Svaret på denna fråga är att det skulle vara väldigt tråkigt ja riktigt tråkigt.

Börja se motgångar som en upplevelse och lär dig något av det istället. Ryck upp dig och visa dig själv att du klarar allt bara du tror på det.

Vad är det man brukar säga, livet är vad man gör det till. Personen som kom på det har inte helt fel.


Med Sofia

Hej alla läsare!
Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen dom senaste dagarna. Har haft fullt upp helt enkelt. Men jag ska försöka blogga lite mera.

Efter skolan hängde jag med min kära vän Sofia Huss hem. Vi har nyss färgat hennes hår. Blondie var vad hon vart, bra vart det iallfall.

Jag hör av mig ikväll när jag kommer hem!:)

Puusssheej!


Over My Head

I never knew that everything was falling through - A look mean as much, although I do not dare believe it.

Hemma från en av världens bäta tjejer


Lite väll mycket webbcam bilder nu, men det går så snabbt att ta. Hihi jag ska försöka sluta.

Hej alla läsare, jag är nyligen hemkommen från elin. Där har jag tillbringat min eftermiddag. Eftersom jag inte har fått något plugg än och inte vet något annat jag måste göra tänker jag bara chilla. Kanske att jag tar lite kort om jag hittar något bra motiv.

Vi får se alltså. Jag hör av mig senare.

Webcam




Ibland är man mogen ibland inte. Haha, sofia<3webcam.

Red as a rose



The Fray - Over My Head


Så sjukt fin låt, jag kan helt enkelt inte få nog av den. Den spelas om och om igen på min spotify.

Morning morning


Här är man ju söt, osminkad och med morgonfrillaa haha:)

Justja, jag uppdaterade ju aldrig igår kväll men jag var trött och hade verkligen noll inspration. Jag ska försöka att inte göra om det hihi.

Nu tänkte jag fixa mig lite smått och ta mig ut och springa. Efter min förkylningen som jag fortfarande känner av lite har jag inte kommit igång alls. Dags att komma igen nu då. Sen tänkte jag ta mig an mitt rum. Försöka få upp lite tavlor med bilder som jag har tagit och få in Ellens platta skärm in till mitt rum.

Ska snart snurra på gymniastikskorna och köra några kilometer. Jag hör av mig. Puss o kram på er!

Alva och Andrea


Snart ska jag nog iväg och träffa dom här brudarna. Inte helt säker på vart jag ska, men dags är det att hoppa ur mjukisarna och göra sig i ordning är det iallfall.

Lite osäker på när jag kommer hem sen då. Men ikväll någon gång iallafall.

Pusssheej

På posten


Härom veckan fick jag ett jätte gulligt brev av min faster med lite bilder från min födelsedag. Det här är nog en av dom få bilder när både kameran och jag är på samma bild. Haha... kanske borde jag scanna in den i datorn.


Godmorgon

Godmorgon sötisar! Jag vaknade vid 9 idag. Vilket känns väldigt ovanligt efter alla dagar jag vaknat efter 10 nu på sommarlovet. Just nu sitter jag vid syrrans nya laptop och läser lite bloggar och så.

Ska snart äta lite frukost så får vi se vad jag hittar på sen. Jag måste iallafall få upp lite bilder här nu. Hihi.. nej nu ropar mamma att det är frukost.

Vi hörs snart!:)

Hemma efter skolan

Efter skolan åkte jag hem till Andrea. Vi gick runt i lillån och träffade lite folk. Nu är jag iallfall hemma för ungefär en timma sedan.

Jag är riktigt trött så jag tänkte slå på lite vänner eller någon film och mysa till. Vi hörs imorgon då jag tänker få upp lite vettiga inlägg här också.

07:38

Godmorning bloggen. Om ungefär en timme drar jag till skolan. Alltså måste jag hoppa in i duschen och så innan jag ger mig iväg.

Jag har för mig att jag slutar 20 över 2 så isåfall är jag nog hemma ganska tidigt. Nej nu drar tiden snart iväg. Vi hörs i eftermiddag!

Roligare inlägg kommer!!

Lev varje dag som om det vorre den sista

Idag har jag hunnit med och grillat, badat och kollat film. Allt för att utnyttja sista dagen på sommarlovet. Asså åhh, jag vill inte säga det och inte ens tänka tanken på att skolan börjar imorgon igen. Lovet har gått alldeles för fort Men att vardagen börjar igen kan vi ju inte göra någonting åt, även om vi så skulle vilja det.
Jag somnar snart här framför datorn. En trött tjej är vad vi har här alltså. Ingen ork för någon bloggning överhuvudtaget är jag ledsen att medge, vi hörs imorgon eftermiddag/kväll. Om jag nu överlever skolan då.
Pusssheeej!

Ny header

Efter lite klur med kodningen fick jag äntligen till det med det vita runt om headern. Men vad tycker ni om själva headern? Jag är själv ganska tveksam. Hmmm.. det känns inte som den utrycker foto utan mer en vanlig personlig blogg. Nej jag får se hur jag gör med den. Den får duga tills jag får upp någon bättre header iallfall.

Vad tycker ni?:)

Skolan min börjar på torsdag. Åhh.. jag får panik. Vill verkligen inte att skolan ska börja nu. Lovet började ju nyss!:o

Photoshop!



Dagen igår tillbringades med mina kära vänner. Jag hade helt enkelt inte tid med någon uppdatering. Om några dagar börjar skolan så jag vill utyttja tiden så gått det går.

Min kära pappa köpte den här igår och det gör ju ingen gladare en mig.
det är vad jag tänkte tillbringa med i några timmar. Kommer förhoppningsvis lite bilder på det jag har redigerat sedan.

Gammal sång!


HAHAHA! Låååt mig skratta:D

Jag hittade den här i min gamla dator och den här är från någon år 2008. Alltså väääldigt länge sedan!;)

SÖKES BLOGGSVAR!

Det är ingen av er läsare som ligger på en inbjudan till bloggsvar som dom kunde tänka sig att skicka till mig?:D
Det vorre iallafall jättehygligt.


Gammal blogg

Jag hittade nyss en av mina gamla bloggar. Jag trodde den var borttagen men nix. Haha, där ser man.
Klicka här för att kolla på den. Det finns lite bilder men ja man ser ju att jag har utvecklats iallafall.

Så snart Videofy.me har accapterat min video kommer ett klipp upp när jag sjunger från någon gång år 2008. Hahaha... men ja så fort dom har accat det!:D

Favvobloggar





Bilderna är länkar.
Det här min aboluta favorit fotobloggar. Dom har alla olika stilar, personligheter och intressen men en sak har dom gemensamt, dom är grymma fotografer!

Jag motiverar ingenting om dom. Klicka in på er deras bloggar så fixar dom det själva!:)

In the eyes..


...can you always se the truth.


Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna


Damn vad bra låt det här är! Ni har säkert hört den 1000 gånger men en gång till skadar inte.

En ledsen Sofia


Min hals gör inte så ont längre men jag har börjat hosta i massor. Och det gör jag med ljudet av en skata.

Jag har inte orkat lägga ner tid på bloggen vilket ni nog har märkt. Jag tänker inte sluta eller något sånt tro inte det. Inläggen kommer verkligen inte vara såhär tråkiga men just nu orkar jag inte riktigt med det.

Nu ska jag käka, hoppa in i duschen och försöka knåpa ihop några vettiga inlägg. Vi får se hur det går.
Puusss på er, era komenatarer peppar mig så fortsätt med dom:)

12:11

Just nu vill min kropp bara lägga sig framför en film med en kopp te så det är precis vad jag tänker göra. Sex and The City nästa!

Bara för jag har varit ganska dålig på att uppdatera dom senaste dagarna så får ni gärna önska ett inlägg så gör jag ett sådant sen. Det kan handla om allt mellan fotografering och redigering till vad jag har för nagelack. Önska ett inlägg helt enkelt!

11:19

Godmorgon läsare! Jag hoppas ni mår bra, det gör iallfall inte jag. Jag har åkit på någon förkylning eller något min näsa rinner och min hals gör ont. Inte bra inte bra. Det lutar alltså till att det inte blir någon träningen idag.

Eftersom det åskade när jag kom hem igår kunde jag inte uppdatera. I vilket fall som helst träffades jag och Ida på stan åt en sallad på la baugette och gick på eclipse. En sjukt underbar dag med en sjukt underbar tjej.

Vi hörs eller nått♥

Lite bilder från i förrgår









Bilderna är tagna med Alvas kamera på auto inställningar. Min tröja kommer från H&M och kjolen från MQ.
Det var iallafall en sjukt kul kväll med världens bästa tjejer!

21:47

Eftersom jag är ganska trött och min hjärna har noll inspration om vad jag ska skriva här får det här bli det sista inlägget för idag. Jag slår nog på en skräckis eller något, efter i natt är jag fortfarande inne i skräckfilmer eller så blir det någon komedi man säkert redan sett 20 gånger. Filmhumör är jag på iaf. Även om jag garanterat kommer somna framför tv:n.

Kommer troligtvis lite bilder från inatt imorgon:)
Vi hörs imorgon, pusshej!

12:24


Nämen hej på er!

Jag är nyligen hemma från Alva. Det vart en toppen dag/natt. Vi kollade skräckfilmer, sjöng singstar och lite sådär. Jag somna vid 8 på morgonen och gick upp vid 11. Ord som trött, slö och helt slut passar nog in ganska bra på mig just nu.

Jag ska i vilket fall som helst till tandläkaren i eftermiddag och efter det tänkte jag faktiskt (tro det eller ej) träna. Jag kommer nog känna mig som en zoombie men Ida kommer och aldrig att jag missar en chans att träffa henne(även om vi ska träffas imorgon så hihi). Det var nog ungefär 6 veckor sedan vi sågs så.

Måste packa upp mina saker, så see you later♥

12:01


Godmorgon läsare! I eftermiddag ska jag iväg och fira min kompis Alva. Grattis i efterskott alvis!
Sen sover jag kvar där. Bloggningen kommer alltså inte bli den bästa idag eller imorgon. Men en dag eller två står ni nog ut utan bra bloggning.

Nu tänkte jag kolla på lite kläder jag ska ha och börja packa lite smått jag brukar vara seg på det.
Pusshej!

18:23

Inlägget nedan är en länk till menyn. Bara så ni vet!;)

Om mig

Kommer snart...

Färg eller svartvit?


Färg eller svartvit, vad tycker ni?

12:25


Canon 50D + Canon EFS 17-85mm

Eftersom jag inte har några planer för dagen och kommer ha ganska mycket för mig nästa vecka tänkte jag inte göra så mycket idag. Vädret är inte heller på topp och det var ganska länge sedan jag har haft tid att leka i photoshop. Bloggen har sett ut såhär ett tag så jag tänkte finslipa lite på den. Datorn blir nog min närmaste vän i några timmar.

DN galan i Stockholm




Bilderna ovan är fotade med: Canon 50D + Canon Zoom lens EF 70-200mm.


Bilderna ovan är fotade med: Canon 50D + Canon EFS 17-85mm

Idag var jag och kollade på DN Galan Youth. En ungdomstävling dagen efter den riktiga DN galan. I år var faktiskt inte jag med och tävlade, det var någonting med för få platser tror jag så ajg hoppade över det. Jag kollade iallafall när min syster tävlade, passade på att ta kort och han även med en kort sväng på stan.

Ett Nikon reklamtält fanns på plats och delade ut bilder. Pappa och jag vart självklart ståendes därinne ett tag. Allyson Felix var också där, pappa tog en bild på henne och mig och resultatet ser ni ovan.

Edit: Den här skulle upp igår men laddades tydligen inte upp.

Spotify

Här kommer mina spotify listor ni gärna får ta del av.

sommarsommar: Det här är min sommarspelista som har användts flitigt nu i sommar. En blanding av allt. En hel del sommarlåtar är med.

style of me: En lista som håller på och skapas nu. Det blir iallafall en blandning av gammalt och nytt.

Har ni någon bra lista? Langa länken bara!:D

Time for yatzy



Canon 50D + Canon EFS 17-85mm
ISO 400 - f/8

it's all you need


Jag provade och ta lite produktfoton för någon dag sedan. Dom vart ganska dåliga men med ganska mycket redigering i photoshop fick jag bilden och bli lite bättre. Sen kunde jag inte låta bli och lägga på texten. Jag är inget stort fan av parfymen även om man kan tro det haha.

Ikväll kommer lite släkt hit och firar mig. Tänkte visa outfiten om jag nu lyckas ta någon bild jag är nöjd över. Det brukar vara ganska svårt för mig. Chingeling sålänge!

21:30


Inhandlades igår. Jag gillar personligen inte ögonskugga till vardags men perfekt att ha till fotograferingar. Den var på rea så jag gav bara 59kr.

Efter ett tufft träningspass är jag nu helt slut och ser just mest fram imot en lång dusch och sedan krypa ner framför vänner. Och det är precis vad jag tänker göra nu. En kväll utan uppdateringen överlever ni nog!:)

Jag och min kamera


Det kommer då och då folk som frågar om min kära Canon. Så därför tänkte jag en gång för alla säga vad jag tycker om den istället för att svara på det flera gånger om.

Pappa köpte sin kamera för ungefär 1 och ett halvt år sedan. För ett år sedan började jag intressera mig för fotogarfering och började fota med hans kamera. Jag vart bara mer och mer intresserad av fotografering och i nuläget är det en av dom saker jag brinner för här i livet. Kameran är pappas men jag ser den nästan som min egen.

Kameran är lagom tung. Den är inte så lätt att man kan skaka till och inte så tung att man inte orkar den. Dock kan den bli lite för för tung när telezoomen är på. Men använder jag den så har jag alltid stativ. Man får ett bra grepp och den känns inte plastig som många andra billigare kameror.

L
CD skärmen har jag ingenting att klaga på. Man ändrar snabbt exponering med glasrutan och rattarna. Vilket gör att du inte missar bilder lika ofta.
Jag tycker bildkvaliteten är ganska bra och man kan få mycket bra bilder med den. Bedöm själva helt enkelt, oftast fotar jag med det tillhörande objektivet.

Har du en 1000D, 450D eller någon annan liknande kamera är det här en bra kamera att byta upp sig till. Canon 50D är en kamera man verkligen kan utvecklas med. Man får mycket kamera för pengarna och jag är i vilket fall som helst väldigt nöjd med den en sålänge.


Tips på fotoböcker


Här kommer en recension på mina fotoböcker. Kanske hittar du en bok du vill köpa?


1. Fotoguiden:
Andledningen till att jag kallar det här en bok är för att det finns minst lika mycket fakta i den som en vanlig bok. Just det här nummret skulle jag kalla ett nybörjarnummer. Det finns allt en nybörjare behöver veta om sin kamera för att sluta anväda "sikta och skjuta" metoden. Dom förklarar allt på ett bra sätt och med ett ganska enkelt språk. Dom tar upp det mesta man behöver veta bland annat hur du lär dig din systemkamera och många bra lösningar i kniviga situationer.
Tillämpad för: Den här passar jättebra för nybörjare. Om du inte riktigt har greppat det här med vitbalans, ISO och alla inställningar på kameran är den här tidningen verkligen perfekt för dig. Om du istället redan kan mycket om kameror funkar det som en bra uppfräschare.
Betyg: 5/5 för att vara en tidning är det mängder av bra fakta.
Pris:

2. Digital fotografi - Scott Kelby:
Scotts bok Digital fotografi är lite annorlunda mot många andra fotoböcker.Vi säger att ni är ute och fotar tillsammans.Du frågar honom om hur du ska göra när du fotar i motljus. Då drar han inte igång något snack om hur kameran fungerar och rabblar massa kamera termer. Han säger bara hur du ska ratta på kameran för att lösa problemet. Precis som om ni skulle skulle vara ute och fota som kompisar. Boken innehåller många tips om allt mellan hur man fotar människor till hur man gör fejk panorama. Med lite humor här och var och många klockrena tips som faktiskt fungerar är det här en riktigt bra bok.
Tillämpad för: Har du lärt dig det här med ISO, bländare och slutartider är den här boken något för dig. Du behöver inte vara proffs på det men iallfall så du har förstått det lite och vet vad det handlar om. Jag läste den innan jag kunde så mycket om fotografering och jag lärde mig lite men det är först nu när jag vet hur det fungerar som jag verkligen kan ta in och förstå det mesta han snackar om. Så lite erfarenhet är bra för att kunna uppfatta det mesta i boken.
Betyg: 5/5 med massor av grymma tips gör Scott Kelby än till en bättre fotograf.
Pris:

3. Kreativ fotografering med rätt exponering - Bryan Peterson
Vill du lära dig grunden om hur exponeringar verkligen hänger ihop? Bryan förklarar allt om exponeringar på djupet och också på ett sätt som är förstårligt. Han kommer också med många knep och småtips som hjälper dig i ditt fotande.
Tillämpad för: Den här boken fick mig att se på exponeringar från en annan vinkel. Den är inte så lätt skriven men han förklarar allt på ett bra sätt som man förstår. Den här passar egentligen både nybörjare lite mer efarna fotogarfer bra du vill lära dig allt om exponeringar på djupet.
Betyg: 3/5 en bra bok, men ett ganska svårt språk ibland.

4. Digital fotografi andra delen - Scott Kelby

Del 2 är som en fortsättning på den första boken av digital fotografi. Den tar vid där den andra boken slutade och och tilläger mycket som inte var med i den andra boken. Eftersom boken är väldigt lik den första gäller samma recension som den. Med inslag av humor och massor av bra tips är den här boken i samma klass som den första.
Tillämpad för:
Se Digital fotografi ovan.
Betyg: 5/5 en mycket bra bok med massor av användbara tips.

Allt är skrivet av mig. Puh! tog ett bra tag att skriva säger jag bara.

2 Augusti


Jag ska snart iväg och kolla på sängar och införskaffa lite andra möbler till huset. Vi ahde tydligen inte så brottom som det ser ut som eftersom jag hinner skriva det här inlägget.

Det blir mycket porträtt bilder på Sofia. Det är bara för jag är så  gärna vill ta lite porträtt. Får väll övertala syster senare eller någonting.  Nu ska jag iväg iallfall. Kommer antagligen hem någon gång i eftermiddag.

10:29

Drar iväg och köper en ny säng. Jag vet inte när jag kommer hem men jag hör av mig sen!

Puss och kram:)

Slarvfelen du kan undvika


Trött på att bilderna blir dåliga pågrund av slarv? Här ger jag dig lite tips hur du undviker sånna situationer.

1. Kontrollera inställningar:
Innan du sätter igång och fottar måste du kontrollera kamerans inställningar.
Kolla så att ISO:t inte är för högt och vitbalansen inte är helt fel. En bild med brus eller med
färgstick är inte kul att få.
Jag har många gånger glömt bort det och alltid blivit lika sur på mig själv.
Gör dig själv en tjänst glöm det inte!

2. Zooma in:
Ibland när jag har varit ute och fotat har det hänt att jag tagit en bild och sedan kollat på skärmen.
Bilderna ser självklart knivskarpa ut. Glad över att jag tagit många skarpa bilder laddar jag in bilderna på datorn. När jag sedan öppnar bilderna i photoshop ser dom inte alls lika skarpa ut som dom gjorde i kameran.
För att undvika att just det händer måste du zooma in redan på kameran.
Zooma in, kolla dig omkring i bilden och se om bilden i själva verket vart skarp
eller om du måste ta en ny bild.
Praktiskt taget nästan alla bilder ser skarpa ut på kamerans skärm så jag säger bara
zooma in och ta reda på om den verkligen är skarp.

3. Se till att ha kameran redo:
Ett tag innan du ska fotografera kan det vara bra att kontrollera minnet på kameran och ladda batteriet. Riktiga fotografer har alltid extra batterier och minnen med sig. Så ett extra batteri och ett till minne är ett bra förslag att införskaffa sig. I annat fall får du vara duktig med att ladda batterier och tömma kameran på bilder väldigt ofta, så du slipper uppleva något som är perfekt att fotografera och batteriet eller minnet till kameran är fullt.

Sofia Huss


Canon 50D + Canon EFs 17-85mm

Jag köpte med mig lite allt möjligt till mitt rum igår. Nu tänkte jag ta tag i det. Eftersom jag känner mig själv så vet jag att om jag att inte gör det i dag blir det inte gjort på några veckor. Det brukar bli så när det gäller småfix med rummet.

Ikväll blir det bio och innan det tänkte jag göra någon guide av något slag. Men det kommer senare.

Actions på mitt sätt


Jag har haft lite problem med att ladda hem actions. Så nu har jag istället kommit på ett ganska enkelt sätt att göra sina egna actions. Jag är i full gång med att prova det nu. i inlägget innan finsn några bilder jag provade det nyss på.

Jag gör nog en liten guide om det någon dag. Det kan ju faktiskt bli ganska coola effekter ibland. Har ni något annat ni vill att jag visar? Hur man gör snygga svartvita bilder? Hur man ändrar ögonfärg och tar bort finnar? Önska på bara, kan jag så visar jag mer än gärna hur man gör!


RSS 2.0