Borta från bloggen



Hej allihoppa! Idag ska jag åka med Elin till hennes sommarstuga. Sen sover jag där. Och i helgen ska jag till göteborg. Vilket betyder att det kommer någar dagar utan bra uppdatering. Men det hoppas jag ni förstår.

Jag hör av mig imorgon också, har lite och fixa nu.

Pusss

Tröött tjej

Jag är slut. Ni vet när man bara vill lägga sig och sova? jag känner nästan så nu, bara nästan. I vilket fall har jag ingen bloggork.

Uppdaterar senare, just nu lockar jordubbar och tv:n mer än bloggen.

Iväg på träning


Är i full gång med att hoppa i träningskläderna. Snart bär det av mot stan och senare träningen. Jag uppdaterar mer i kväll, troligtvis med lite roligare inlägg.
Ja, mot träningsväskan!

Godmorning


Godmorgon!

Jag har nyss gjort mig i ordning, tänkte ta en soldag idag, ni vet chilla och bara ta det lungt. Det är ändå ingen ideé att göra någonting innan träningen, så softa blir det. Och åh andra sidan måste ni gilla det, Då har jag ju tid att uppdatera. Om jag nu kommer på något att skriva om, så vad vill du att jag ska skriva om? Fritt fram och önska inlägg!

Funerar på att lägga mig i solen med systrar i jeans, några fotoböcker och med spotify på hög nivå. Låter som en bra ideé faktiskt. Seee yaaa later!


Time for bed



Har faktiskt inte så mycket mer att säga idag. Vilket betyder att jag tänker gå och lägga mig nu.
Vi hörs imorgon istället. Natti natti!

In summerstyle



Jag kallar det sommar.

Och jag kommer inte på någon bra rubrik


Helt oredigerad faktiskt.

Efter att ha kollar runt på massor av grymt bra fotografers bloggar är jag sjukt porträttsugen. Nu måste jag bara leta på människor som vill vara med på kort. Det är där skon klämmer, dom flesta folk i min närhet vill inte vara med på kort. Inte när jag vill ta iallfall. Suck!

Datan orkar jag inte riktigt med mer just nu. Tänkte försöka mig på att göra mig en "mini" studio. Haha, vi får se hur det går. Önska mig lycka till iallfall :D.

Godmorgon


Godmorgon alla läsare! Har nyss käkat lite frukost. Jag tänkte hoppa in i duschen en snabbis. Har än så länge inga planer för dagen. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Vänner



Det är vad jag kommer syssla med dom kommande timmarna. Det blir ett kort vänner maraton.

I solnedgången



Canon 50D + Canon EFS 17-58mm

Några utav dom bilder jag tog på Elsa igår.

Svensksommar



För mig är det här sommarmat på riktigt. Muums säger jag bara!

FOTOTIPS: Vitbalansen

Många nybörjare som inte riktigt har greppat allt det här med foto, har kanske aldrig riktigt brytt sig om vitbalansen. Man låter den stå på auto hela tiden och bryr sig inte så mycket mer om den, man tar korrekta exponerade bilder, men när man väl laddar in bilderna på datorn blir färgerna helt annorlunda än vad dom tidigare var i verkligheten. Sätt stopp för det genom att börja bry dig om vitbalansen.

Vad är en vitbalans?
Vitbalans spelar en ganska stor roll i att få fram rätt färger i en bild. Det är ett sätt att ändra färgtemperaturen i bilden(alltså vilken nyans bilderna går i) t.ex. att undvika färgstick. Oftast är poängen att man vill ha bilder som ser ut som motivet gör i verkligheten och det har man vitbalansen till hjälp.

Om jag inte inte hittar någon passade vitbalans? Man får olika nyanser med olika vitbalanser. Det finns många olika färdiga vitbalanser att välja mellan t.ex. molnigt, soljus, inomhus, lysrör och auto. Om man nu inte skulle hitta någon som passar kan man göra sin egen vitbalans, om man nu skulle vilja ha en vitbalans mellan t.ex. auto och monligt. Jag har inte så bra koll på det utan brukar använda mig utav dom vitbalanser som redan finns, för mig räcker det gott och väl. Men vill du göra en egen vitbalans får du ta reda på det på andra sätt.




Ni ser att nyanserna i bilderna skiljer sig väldigt mycket beroende på vilken vitbalans man använder och ändå är det här inte en bild som skiljer sig mycket alls mot vad det skulle kunna göra.

Vilken vitbalans ska jag använda? Mitt tips är att testa dig fram, vilken vitbalans passar när och vilken ger mest färg. Jag kan inte ge er något konkret tips om vilken du alltid borde använda. Det beror helt på kamera, objektiv, ljus, motiv, var du är och andra inställnigar på kameran. Jag brukar prova mig fram för stunden. Jag gillar molnigt i många fall och tycker bilderna brukar få klara färger, men andra gånger passar den inte alls och hudtoner blir gula.

Har vitbalansen någon betydelse?
Vitbalansen är enligt mig minst lika viktig som bländare, ISO och slutartid.Den kan förändra en bild väldigt mycket. Så gör dig själv en tjänst, glöm den inte.

Fottar du i RAW format gåt vitbalansen att ändra i efterhand.  Nu tänker jag inte gå in på vad RAW format är men bilden är sparad utan någon digitalbehandling, till skillnad från JPG. Vilket gör att vitbalansen går att ändra i efterhand utan att försämmra kvalliten.

Kort sammanfattning:
Prova för stunden vilken vitbalans som du tycker passar bäst just i det ögonblicket. Vitbalansen spelar en stor roll i jakten på att få en perfekt bild.

Lite kort om vitbalansen, eller ja kort och kort, har suttit här i någon timme och skrivit det här nu. Kom ihåg att jag inte är något proffs och dömer helt från eget huvud. Alltså med den fakta jag kan.

Sommarväder

Jag var med Elsa igår kväll, jag hann aldrig uppdatera då. Men lite bilder från igår kommer upp senare idag.

Ska ut i solen nu. Mysdag idag alltså.

Avkapta bilder

Tydligen har en del bilder på senaste tiden blivit "avkapta" även om den storleken på bilderna fungerade förut. Ska försöka fixa det så fort jag fattar vad problemet är. Under tiden får ni nöja er med lite mindre bilder.

Vinterporträtt







Lite bilder på Ellen från i vintras. Jag kom på att ni inte hade sätt dom. En sjukt fin syrra har jag allt.

Midsommar


Jag är nyligen hemma från Elsa. Jag antar att ni vill höra om vad jag hade för mig igår, så jag tänkte berätta lite kortfattat om det.

Efter den mysiga frukosten åkte jag och Elsa till ölmbrotorp och gick runt lite där. Träffade en hel del kompisar där, alltid kul:). Senare åkte vi hem till Elsa igen. Dit kom några andra familjer. Vi spelade brännboll med några andra familjer och senare vart det grillning,vollyboll och jordgubbar. Sen sov jag och några till hos Elsa.

En kul midsommar vart det iallfall :D.


Har inte så mycket planerat en så länge idag iallfall. Vi får väll se hur det blir.


Jag vill säga dte här igen, jag vet att bloggen är en riktigt dålig fotoblogg just nu. Men tro mig, den ska bli bättre och handla mer om "foto" än mitt eget liv som den gör just nu. Statistiken sjunker mer för varje dag som går. Men som sagt jag ska gör allt jag kan för att bloggen ska bli så bra den bara kan bli. Det tar bara lite tid.

Mysfrukost




Shopping



Min shopping från dom senaste dagarna.

Färrglada "bharna" - Bikbok 2 st för 100:-
Blommigt linne - Veromoda 99:-

Mamma och pappa är iväg och handlar och när dom kommer hem tänkte dom göra en liten "hotellfrukost". Dundermysigt alltså. Jag känner mig så ofin man kan bli just nu, det blir en tur in i duschen innan dom kommer hem.

Jag kommer säkert inte kunna låta bli och fotta all mat så antagligen kommer bilder på det. Nej duschen var det.

Tråkblogg är namnet?

Jag vet att jag måstye vara en av Svergies tråkigatse bloggar just nu. Men lung bara lung, har haft ganska för mig på senaste tiden att det har blivit att bloggen bara blir "liggandes" visst jag uppdaterar men inte är det något vidare kul? Nej jag tänkte väll det.

Jag ska ta tag i den här bloggen. I helgen eller nästa vecka. Så snälla sluta inte läsa va!

Nu tänker jag krypa upp framför vänner. Första avsnittet på säsong 2. Och jag dör av spänning, hihi iallfall lite. Nej det finns människor som faktiskt otrloligt nog inte gillar vänner. Slutprat om det.





14.01


Är nyligen hemma från stan/tandläkaren. Efter tandläkaren gick jag och ellen på stan ett tag. Hittade lite små grejer. Bilder på det kommer senare.
Ska snart iväg på friidrotts träning/tävling, några i friidrotten håller i en tävling bara för KFUMare så både träning coh tävling står på programmet idag. Har riktigt ont i tänderna efetr mitt tandläkarbesök. Aj säger jag bara.

Ska hoppa i träningskläder nu. Uppdaterar mer ikväll.

F O T O T I P S


Här kommer ett litet fototips. Eller i själva verket många fototips.
Fotografen Michaela Dahlström har länkat en massa bra läsvärda inlägg på sin blogg. Klicka för att komma dit här. Alla är med tema foto och något jag defentivt tycker man ska kolla in.

Ska till tandläkaren imorgon vid halv 11. Tvivlar på att jag hinner uppdatera innan det. Så vi hörs efter det!

H O M E


Nu är jag hemma igen, och gud vad jag är trött. Ni vet när man är sjukt slut i hela kroppen och vilken sekund som helst kunna sova på tangentbordet. Ungefär s¨å känns det nu iallfall. Ska försöka få ork i mig och gå upp och duscha, jag är ungefär så ofräch man kan bli just nu, det känns som det iallfall.

Seee youu later

Baddag

Åker och badar nu, hörs i eftermiddag/kväll.

sommarmorgon


Varje sommarlovs morgon när jag är ensam hemma, brukar jag gå in på datorn. Det har jag gjort i flera år, gör ni något speciallt på morognen?:)

Är sjukt badsugen, jag är i full gång och höra om någon annan vill hänga med och bada. Men vi får väll se hur det blir. Vi hörs senare.

Tv- serier


Nu börjar det bli dags att krypa upp framför tv:n. Om ungefär 10 minuter går Sex and the city på 3. Alltså serien. Självklart ska jag kolla, sex and the city är ju endå den bästa serien efter O.C, Vänner, Housewives, Gossip girl, 2 and ½ men och massa andra serier jag inte kommer på just nu. Haha, en av min favvoritserier är det iallfall. Jag har ju ganska många.

Vilken är eran favvoritserie? Min absoluta favorit är O.C.

In hope and belive


Nyligen hemma från träningen med blandade känslor. Jag har haft kramp i ena baksidalår för inte så jätte länge sedan. Den har blivit bra men nu har jag tydligen överbelastat den, vilket betyder att jag inet kan träna fullt ut inför världsungdomspelen. Just därför ställer jag mig nu frågan "Varför hatar mitt lår mig?:o"

Nej nu ska jag hoppa in i duschen så uppdaterar jag sen.

Mot träning

Är ganska stressad till bussen nu. Ska på träning, vi hörs efteråt.

Spring i benen


Photo by dad.
Jag har spring i benen. Och gud vad jag älskar det.
Det var ett bra tag sedan

Walking On Sunshine



En typisk svensk sommarfika, ett nytt nummer av veckorevyn och massa varm sol. Jag tror jag går och lägger mig i solen igen.

Godmorning


Solen skiner ute och det känns som en bra start på en dag. Idag ska jag bara ta det lungt, sola lite och chilla. Jag har inte gjort det på ett bra tag så det blir skönt att bara göra ingenting. I eftermiddag drar jag iväg på träning så ni kommer få uppdatering här på bloggen tills då. Om jag nu kommer på något bra att skriva om, jag har noll ideér i huvedet just nu.

Nej nu ska jag börja fixa mig. Hörs snart.

Filmdags


Snart kommer Elsa hit och kollar film med mig. Mysvarning på det. Hör kanske av mig ikväll när hon har åkt annars så hörs vi imorgon bitti.

Ifall någon har någon speciell önskan om ett inlägg imorgon kan ni skriva det här.
Vill ni att jag ska visa mitt smink, ge lite fototips, att jag ska förklara något inom fotovärlden eller bara ställa en fråga. Skriv det här, så fixar jag ett inlägg med det imorgon.

Hiss och diss


Dagens hiss:

  • Mina favo gubbar. Jag älskar verkligen jordgubbar. Dom är goda, nyttiga och ger sommarkänsla. Muuumss säger jag bara.
  • En annan av dagens hiss måste gå till musiken. Hur tyst skulle inte världen vara utan det?
  • Alla mina nära vänner som verkligen ställer upp för mig i vått och tort. Vad skulle jag göra utan er?
Dagens diss:
  • Det typiska för svensksommar. Regn, det är bara jobbigt.  Det kanske är bar för blommorna, men verkligen inte för mig.
  • Att jag har fått känningar i min lårmuskel och knät. I trappor kan jag knappt stödja mig och det måste bara släppa tills världsungdomspelen annars vet jag inte vad jag gör.
  • Myggor, myggor ni är hemska. Iallfall nu när ni verkar älska mig, mygbett överallt är faktiskt inte mysigt.


Dou You Remember


Nu är jag hemma igen, riktigt härligt var det att bada måste jag säga. Har nyss duschat och nu blir det att planera kvällen. Eller ja, det finns inte så mycket att planera. Jag och Elsa tänkte ha en liten "filmkväll" antingen hemma hos mig eller hos henne, vi får se hur det blir. I vilket fall som helst är jag riktigt hungrig och tänkte dra i mig lite mat.

Seee yaa lateer.

Iväg igen..

Som vanligt, ändrade planer;).

Ska iväg och bada med några kompisar, hörs efter det♥

"press" time


Godmorgon alla söta!
Tänkte gå ut och lägga mig i solen. Dags att försöka skaffa sig lite mer bränna kanske? Ja, det är det nog.

Vi hör sen då :)


Movietime


Nu tänkte jag och syrran ha en "filmkväll" eller ja vi snackade om det förut iallfall, vi får se om hon är fortfarande är på filmhumör.

Jag får ångest när jag tänker på att folk faktiskt följer den här bloggen och uppdateringen verkligen har sugit dom senaste dagarna. Men ni vet, det är ju sommarlov nu. Har än så länge inga planer för morgondagen så antagligen lägger jag ner lite mer tid på bloggen imorgon, känner att jag är skyldig er det.

Alla som följer mig på blog lovin, ni är guld värda! Ni tänder viljan att blogga mer. Fortsätt med det va!

Friidrottstävling







Canon 50D + Canon zoom lens EF 70-200mm
ISO 200


Här kommer lite bilder från idag. Som sagt, inte så många men jag vill inte ladda upp bilder på folk jag inte vet vilka det är utan tillstånd.



Hemma från Huddinge


Bilden är tagen av pappa och redigerad av mig.

Hello, äntligen hemma nu! Jag har som sagt varit i Huddinge och kollat på min syster när hon tävlat. Jag tog inet jättemycket bilder, men några av dom bilderna jag tog laddar jag upp snart.

Ska bara sätta igång och redigera bilderna lite så kommer dom upp på momangen.

22.22

Hellu bloggen!
Det vart en härlig dag på stan idag med Johanna, Elin och Emitis. Jag köpte faktiskt inegnting, otroligt nog.
Imorgon bär det av mot huddinge jag ska kolla när min syster tävlar. Jag ska vara där kl 9 vilket betyder att jag måste gå upp tidigt, väldigt tidigt.

Tänkte packa, duscha och fixa lite inför imorgon. Vi får helt enkelt hoppas på toppen väder där.
Jag vet att bloggningen suger men jag lovar att ta massa bilder på tävlingen, så förvänta er en hel del friidrottsbilder sen va. Vi hörs imorgon kväll eller något.

Pussss.

Mot stan


Godmorgon!:)
Är i full gång och fixar mig, har nyss sminkat mig och nu ska jag ta tag i håret. Vi hörs efter stan, när jag kommer hem vet jag inte men senare iallfall.

Mot sex and the city


Bilden är alldeles för överedigerad. Men det är lite det som är meningen att få en "överdriven" effekt, mer en cool bild än en bra redigerad.

Nu tänker jag lägga mig och glo på sex and the city innan jag går och lägger mig. Imorgon drar jag upp på stan med tjejerna, kommer bli sjuukt myysigt. Vi hörs imorgon, antingen innan eller efter stan.


TÄVLING


Här är mitt bidrag till Moas fototävling.

Motivering: Vad är en sommar utan prästkragar? Det är som en sommar utan jordgubbar, alltså ingen sommar alls.

Beslutsångest


Jag kallar det beslut ångest, vilken färg ska jag ha på mina naglar?:)

SUMMERTIME






Jag tror det kallas sommar, eller vad säger ni?

Shopping





Lite shopping från dom senaste dagarna.

Oranget linne - Monki 95:-
Kjol - MQ 200:-

Randig topp - MQ 99:-
Björn borg - MQ 99:-

Sen har jag köpt nagelack från H&M och ett par svarta leggings för 75:-
Nu ska jag redigera lite bilder så laddar jag upp några senare.


Äntligen



Har äntligen fottat kläderna jag köpte, plus att jag har hunnit lekt lite med självutlösaren. Bilder från det kommer lite senare. Känner att jag måste hoppa lite studsmatta nu det var ungefär 2 månader sen. Ska njuta av den lilla sol som finns ute, så hörs vi senare.

Vad jag har haft för mig


Godmorgon, här bakom skärmen sitter en trött och seg Sofia. Tänkte ta tag i bloggningen idag som jag inte har hunnit med dom senaste dagarna. Ni kanske vill veta vad jag har gjort också? Ja tänkte väll det.

På onsdagmorgonen var jag på MQ rea, har köpt lite saker därifrån som jag tänkte visa senare. Efter det mötte jag Ida på stan och vi åkte hem till en kille i klassen och hade vattenkrig med massa. Sen drog jag och ida upp på stan och åt. Jag åkte buss hem och hämtade lite saker och åkte sedan hem till Ida igen. Från henne cycklade vi till brunnsparken och gick på talangen. Det var inte allt för kul så efter ett tag åkte vi hem till henne och kollade film.

Igår drog jag och Ida runt och kollade på Örebrocupen. Orkar inte förklara så mycket mer från igår.

Home again

Nu är jag hemma igen. Och jag är verkligen totalt sluuuut! Huvedet dunkar så jag tänker inte uppdatera mer idag.
Vi hörs imorgon istället, då får ni se lite shoppning från mq rean, höra en kort version av vad jag gjort dom senaste dagarna och resten får vi se sen helt enkelt.

Vi hörs imoron♥

15.50

Hej alla sötisar därute!
Är nyligen hemma från stan. Ska bara packa om och sedan blir det att sova över hos Ida.Kanske myser vi bara eller kanske drar vi på talangen. Imorgon ska vi kolla på örebro cupen, mycket mer vet jag inte. Vi hörs imorgon iallfall. Jag tycker ni ska njuta av sommaren nu , precis som jag gör :D

G O D N A T T


Nu tänker jag slita mig från datan och slå på en film eller något, jag ska ju ändå upp ganska tidigt imorgon.
Jag tror inte det blir någon uppdatering förrns imorgon kväll, vi hörs helt enkelt då♥

F O T O T I P S


Här kommer ett litet foto tips bara.
Om du ska fotta blommor t.ex. kan det vara coolt med droppar som att det nyss har regnat. Istället för att gå ut och ta kort när det regnat kan du fejka dina egna droppar. Det enda du behöver är den vattenspruta, ni vet sådana där man sprutar vatten med när man stryker. Spruta några sprut på en blomma, och viiips har du dina droppar.

21.45


Hemma efter träningen nu. Ett skönt teknik och sprintpass, det känns riktigt härligt att vara igång igen.

Imorgonbitti ska jag på MQ rea. Hoppas jag hittar lite fina kläder därifrån nu, men känner jag mig själv rätt går jag inte tomhänt därifrån. Därfter ska jag träffa Ida på stan och senare bege mig hem till en kille i klassen och ha vattenkrig. Vi får se om planerna ändras men oavsett känner jag på mig att dagen imorgon kommer äga :D

Mot stan


Nu ska jag hoppa i mina träningskläder och sedan gå på stan med syrran en stund innan träningen. Vi hörs helt enkelt ikväll. Pusss♥

S O M M A R♥


Låg nyss och pressade i solen för fullt med syster och radion är på hög nivå, riktigt myysigt!
Nej nu ska jag utmana henne i en kubb omgång, vi hörs lite senare för nu ska jag tillbringa dagen i solen, vilket jag hoppas ni också gör :D

Morgonstund har guld i mund









Canon 50D + Canon EFS 17-85mm
ISO 200


Alla bilder är helt oredigerade. Sånna här stunder vill man att någon bara ska komma och ge en ett makro.

Godmorgon

Godmorgon allihoppa!
Imorse vakande jag vid 5 och jag kunde inte somna. Jag kollade ut genom fönstret och ser solen smyga uppåt. Självklart slår det mig att jag kan gå ut och ta kort, normala människor hade försökt somna om men nu är jag ju inte så speciellt normal människa så jag går ut..

Jag drog på mig mina mjukisar, slängde på mig min tröja och tog kameran i farten, jag ville inte missa dom bästa solstrålarna. Sen fottar jag i en halvtimme någonting tror jag och sen går jag in och sover igen och vaknar vid halv 10.

Tråkigt inlägg jag vet, men snart kommer det en "minibomb" med bilder jag tog.

S O M M A R L I S T A N 2010


1. Ditt favoritställe på sommaren?

- Det här är svårt. Jag har tillbringat många midsommar i Spanien. Så antagligen där, sjuukt underbart ställe!

2. Hur spenderar du hellst den perfekta sommardagen?
- Badar och umgås med vänner och senare grillning med vänner i solnedgången.

3. Vad lägger du hellst på grillen?
- Kött fifan:) Haha, jag älskar kött men kyckling och haulomi är också gott.

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Inte så mycket planerat. Stockholm, Göteborg och sådanna ställen, inegn utlansdsresa i år.

5. Dina bästa sommarfärger?
- På kläder måste det vara färgglatt och vitt. Jag ändar mig från dag för dag men inte grått och svart iallfall.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren?
- Regn, grillat, regn och jordgubbar :D♥
7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Men gud, jag har verkligen sjuukt mycket bra sommarminnen lite här och var. På västkusten, I Spanien och på helt andra ställen. Men någon av alla gånger spanien kanske:)

8. Havet, sjön eller poolen?
- Havet tror jag :D. Fast jag älskar pooler.

9. Vad väljer du i glassbaren?
-
Kulglass eller en mjukglass.

10. Vart går din drömsemester?
- Åhh jag vill resa till många ställen. Jag vill till London, Grekland, Thailand, New York, Spanien igen och 1000 andra ställen. Men just nu Thailand kanske? Eller Australien, eller Afrika. Haha...


The word is flower






Nån kanske undrar varför jag tar så mycket bilder på blommor? För det första säger inte nej när man vill ta kort på dom och se resultatet. Jag kanhelt enkelt inte låta bli nu när det finns så mycket fina blommor ute.

Vad tycker ni, vilken av dom här bilderna vart bäst?:)

Redigerad vs oredigerad



Canon 50D + Canon EFS 17 - 80mm
ISO 200 / f.56

Vilken är finast? Den redigerade versionen eller den ordedigerade?:)


Todays outfit



Skjortsen är avklippta jeans, T- shirten är köpt på colorez i gamla stan. Håret är upsatt i en knut och jag är helt osminkad. Kände inte för att visa ansiktet idag helt enkelt.

Säkerhetskopigering


Gammal bild som visats någon gång förut.
Jag insåg att jag inte har sparat mina senaste bilder på något annat en ställe, så nu sitter jag och säkerhetskopierar för fullt. Nyss tod det att det skulle ta en halvtimme att ladda in bilderna på lagringsgrejen och det var bara 1/4 av det jag tänkte ladda in så jag tänkte svara på lite komentarer och sedan springa upp och dammsuga på mitt rum medans det laddar.

Jag tog lite bilder nyss. Jag laddar upp dom så fort jag är klar med att säkerhetskopiera. Vi hörs lite senare helt enkelt :).

Friendship in black and white




Mot rummet


Godmorgon alla sötisar därute!
Har nyss käkat lite frukost och chillat nu på morgonen.
Jag har ett rum som ser ut som ett bomnedslag så jag tänkte skynda mig med det så jag hinner sätta mig i solen ett tag sen. Jag känner för att fotta någon idag så om jag lyckas övertala min syster att vara modell så kommer det väll lite bilder från det.

Nu ska jag bege mig mot mitt rum, jag hör av mig sen:)

Dagens Hiss och diss


Hiss:
  • Ungefär 2,5 månad med ingen skola. Det är sjukt underbart att det är sommarlov, även om jag inte riktigt har fattat det en.
  • Vad skulle vi göra utan facebook. Facebook utklassar lätt bdb, inte för jag vet varför men facebook är så mycket skönare. GO FACEBOOK!
  • Dagens sista hiss måste gå till blogg.se, enligt mig är det sjukt mycket bättre än devote. Man kan ändra sin deisgn precis som man vill och vad är devote för namn?:S det är ju endå en BLOGG man driver, alltså låter det bättre med blogg.se. 
Diss:
  • Att förkylningar existerar. Jag är förkyld och kan inte träna till Världsungdomsspelen. Hemskt, javet!
  • Det är sjukt att se små tjejer med smink, tuperat och addidaströjer. Snälla var barn när ni väl kan, ni blir inte coolare bara för ni beter er som fjortisar. Vart är världen påväg?
  • Att min data ska sega tar lätt upp den här platsen. Jag får damp på att sitta och vänta på att datorn ska slå på sig.

Chester See - God Damn You're Beautiful


Jag bjuder på den här sjukt fina låten. Enjoy♥

Home again


Är nyligen hemkommen från en sjukt mysig dag med Elin. För en gång skull känner jag inte för att sitta här vid datorn så nu tänker jag slå på en film eller kolla fotbolls VM eller vem vet det kanske blir både och.

Jag vet att uppdaterinen verkligen har sugit idag men jag tokuppdaterar imorgon istället, okej?
Vi kanske hörs senare ikväll eller imorgon, mot tv:n helt enkelt.

Mot Elin

Nu bär det av mot Elin. Ni kanske får lite uppdatering där annars hörs vi ikväll.
Hoppas ni får en härlig dag!

Man lär sig av sina misstag


Varför så söt? Det här måste vara en av mina sötaste ögonblick, eller inte!

Igår kväll låg jag och tänkte tillbaka i tiden, ni vet gamla minnen. Har ni tänkt på hur mycket man mognar av händelser och upplevelser som man har gått igenom. Det kan vara posetiva grejer och negativa grejer, men oavsett har det på något sätt "format" än.

För det mesta formas man på ett bra sätt, det kan få en att inte göra samma misstag, tänka sig för, bry sig, inte ta andra för givet och bli starkare. Att man lär sig av sina misstag stämmer nog ganska så bra. Man lär sig något av det och gör inte om samma misstag igen.

Lev i nuet, se posetivt på framtiden och våga göra fel. Det blir du starkare av.


Några av dom tankar som just nu flyger runt i mitt huvud.

Skolavslutningskvällen


Johanna sötis :)



Söta elin, vi lekte lite med jordgubbarna vilket kan förklara bilden nedan(a)


Lite bilder från i torsdgas kväll som Elin tog med sin mobil. En sjukt härlig kväll vart det.

Bloglovin:)

Just nu håller jag på att fixa bloglovin.

Klicka på länken nedan ifall ni vill vara gulliga och lägga till mig♥
Följ min blogg med bloglovin

Dear john


Har nyss kollat klart på Dear john en mycket bra film måste jag säga. Dock väldigt sorglig, jag antar att folk som lätt gråter till filmer har väldigt lätt att gråta till den här. En tjejfilm helt enkelt.

Nu ska jag småredigera lite bilder. Jag kanske laddar upp någon senare.

Så gott som klar


Nu är utrustningen fixad, äntligen tog jag mig tid för den. Nu har jag bara bloglovin kvar att fixa sen kan man väll kalla bloggen "klar", iallfall för tillfället.

Någon som vet någon om nån fototävling på någons blogg?:)

Utrustning

KAMERA
Canon 50D
Canon 5D Mark II

OBJEKTIV
Canon 50mm f/1.4
Canon 27-70mm f/2.8 L USM
Canon 70-200mm f/2.8 L USM
Canon 50mm f/1.8 II USM
Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS USM

FÖRVARING
Lowpro Nova 180 AW
Lowpro Nova 200AW
Lowepro TLZ 2
Canon  LZ1324 Lens Case

REFLEXSÄRMAR
80cm 5 i en
110cm (silver/vit)

TILLBEHÖR

Batterigrepp Canon BG-E6
Blixt – Canon Speedlite 430EX II + Bouncer + Väska
Blixtarm
Fjärrutlösare
Minneskort 2st 4GB och 2st 8GB 1st 16GB
2 st Batterier
Trebensstativ
Enbensstativ

DIN åsikt


Ja som bilden lyder, nu vill jag veta vad just du tycker jag ska skriva om t.ex. om du vill att jag ska komma med fler photoshop tips, ladda upp mer outfits,fixa mer sminktips, skriva mer om min fotoutrustning eller börja snacka mer om mode.

Det är just din åsikt jag vill veta, så komentara på vad du vill att jag ska skriva om.

FOTOTIPS: Få sommarkänsla i dina bilder



Inte så stor skillnad på just den här bilden.
När jag redigerar bilder och vill få fram en slags sommarkänsla finns det lite småknep jag brukar tänka på. Det här beror ju självklart på hur bra bilden är innan och vad man vill få fram med den men ungefär såhär brukar jag göra.

När jag redigerar bilder och vill få fram en slags sommarbild är det första jag brukar tänka på ljus och färg. Har man en bild som är ljus med starka och klara färger är det svårt att koppla det till något annat en sommar. För att få fram just det där brukar jag använda mig utav nivåer, nyans/mättnad och intensitet/kontrast.

Jag börjar med nivår för att ljusa upp bilden lite om det behövs. Sedan går jag in på nyans/mättnad och drar upp mättnaden lite, inte mycket det är viktigt att det inte ser för onaturligt ut, så dra bara i den lite.
Till sist går jag in på intensitet/kontrast och drar upp intensiteten lite. Kontrasten provar jag mig fram för att se vad som passar just den bilden.

Det är inte så svårt, det är bara att pröva sig fram och se till så det inte blir för färgrikt, om det inte är det resultet du vill ha då. Vad jag vet finns dom här verktygen i dom flesta photoshop och antagligen i dom flesta andra program också.

Summer




Sommartider


Just nu sitter jag och klickar igenom massa spotify listor efter någon bra låt, ni vet när man har sådana där stunder man inte hittar någon bra låt som man inte tröttnat på. Så sjukt hopplöst läge.


Idag har jag bara varit hemma och andats ut/taggat ner, ja kalla det vad ni vill. Efter en vecka med fart och stress är det skönt att slippa tänka och stressa ett tag. Även om jag inte riktigt har fattat det än så är det ju ändå sommarlov i ungefär 2 månader nu, jag har hela sommarlovet på mig att hitta på grejjer.

Skolavslutning



Min grupp och våran tårta.

En annan grupp.



Jag och Mina, klänningen kommer från VILA.




På förmiddagen var det skolavslutning. Efter vi hade kollat på när kören sjöng i gymnastiksalen gick vi till vårat klass rum och hade tårttävling. En mumsig tårta var det iallfall! Ett ganska hastigt hejdå till alla i klassen och framförallt alla nadra klasser.

Jag åkte hem några timmar sen åkta jag in till Elin och var med Elin och Johanna. Vi åkte till coop och handlade lite till kvällen. Vi gick ut och åt jordgubbar, drack cola och myste i solen. Orkar inte berätta så mer detaljerat nu men en riktigt härliig dag vart det!


Stadsparken







I onsdags var vi i stadsparken med klassen. Där chillade vi i gräset. Vi hade vattenkrig, spelade fotboll/kubb och käkade glass och bara umgicks. Härligt var det, förutom att solen vägrade komma fram just den dagen.



Uppdatering

Nu är jag igång och bloggar på allvar. Eftersom jag har varit sjukt dålig att blogga den här veckan har jag tagit lite bilder från arbetsldagsdan och skolavslutningen med min digtitalkamera. Jag laddar upp dom så fort jag har ätit.
Pusss♥

Sunshiiine


En söt bild på syster som togs i fredgas på studenten. den är rediegrad.

Dagen tillbringades stekandes i solen i ungefär 5 timmar. Behöver jag ens säga att jag brännt mig lite, men nu är jag iallfall inte lika blek längre och lite brun vart jag iallafall. Hade också i citron i håret när jag solade som jag nyss sköjt ur, nu hoppas jag bara på att jag vart lite ljusare i håret.

Snart kommer farmor och farfar hit, det blir att äta tårta och ha lite mys. Men jag hör av mig senare ikväll.

Spotify



Här bjuder jag er på en sommarspotify lista med en blandning av gammalt, nytt,svenskt och poppigt.
Sommar för mig helt enkelt. Det är bara att skuva upp volymen och lägga sig i solen. Precis vad jag ska göra nu helt enkelt.
Enjoy.

Länk : sommarrsommar

Sommar frukost


The Biffs




En liten snabb fotografering på min syrra och hennes kompis. Haha, dom har lite svårt för att vara seriösa men jag lyckades iallfall ta några.

Födelsedag


Ett stort grattis till min kära pappa som fyller 54 år idag!:)



Bilderna på maten har pappa tagit.

En riktigt mysig lunch med all möjlig smaskig mat. Efteråt satte jag mig i solen och stekte ett bra tag. Sjukt härligt!

In action





Canon 50D + Canon zoom lens EF 70-200mm
ISO 100


Några av dom bilderna jag tog på tävlingen idag.

Hemma från tävling



Är nyligen hemma från en friidrottstävling. Jag sprang 100m och det gick som det gick och det kändes verkligen inte bra. Men jag har tagit en litebilder ifrån tävlingen som jag kanske kan ladda upp lite senare. Nu ska fira min pappa som fyller 54 år idag.

Grattis pappa, du är bäst!
Jag hör av mig senare.

In the sunshine



Studenten








Här är ett litet smått och gott urval av dom bilder jag tog idag på  min kusin Amandas studentfest eller vad man nu kallar det. Vill inte ladda upp för mycket bilder på alla människor som var där eftersom jag inte har något tillstånd att lägga upp dom här. Nu lade jag ut några iallfall men det är inte änns en tredjedel av alla bilder jag tog.

Jag längtar själv efter att få börja på gymnasitet och inte minst att ta studenten. Bara 5 år kvar nu, Pust!

En riktigt trevlig dag vart det iallafall, Jag var ledig från skolan och gick ett bra tag på stan innan vi skulle kolla när Amanda gick ut från sin skola. På stan var alla sommarklädda och  överglada, (iallfall studenterna) när alla studenter åker i stan på sina flak och sjunger,skriker och spelar hög musik får man en sommarkänsla på hög nivå.

Lägger bilderna i kategorin övrigt eftersom motivet skiljer sig ganska mycket.

Hemma



Är hemma från en sprintträning i värmen. Riktigt härligt kändes det iallfall.
Imorgon är jag ledig hela dagen och ska kolla på min kusin Amanda när hon tar studenten. Kameran hänger med, men vi får helt enkelt se om jag laddar upp några bilder från det.

Jag är ledsen för min sega uppdatering men det tar jag igen så fort sommarlovet börjar. Har i veckan haft en massa träningar, massa i skolan och ja fullt upp med allt helt enkelt. Hoppas ni förstår mig, jag kommer snart igång med bloggen på allvar.

20.17


Förlåt för den urdåliga bloggningen, igår var det träning, idag var det träning och imorgon är det träning. Jag  kommer blogga så mycket jag hinner. Men bara så ni vet varför bloggningen är så usel ;).

Har läxor att göra, en väska att packa upp och ett rum som måste städas.
Hinenr jag så hör jag av mig senare.

RSS 2.0