Två bilder i en och samma bild

Jag fick en fråga om hur jag lägger ihop två stycken bilder. Och självklart kan jag visa det. Det är busenkelt!1. Det första du gör är att öppna två stycken bilder. Se till så båda är lika stora.


2. Det andra du gör är att göra en markering runt en utav bilderna.
Därefter kopierar du det du nyss markerat. Ctrl + C eller Redigera -> Kopiera.


3. Nu går du in på den andra bilden och klistrar in. Ctrl + V eller Redigera-> Klistra in.

Efter du gjort det kommer bilden du kopierat att ligga över den andra bilden. Som ni ser vid nummer 1. Nästa sak att göra är att justera opaciteten. Se nummer 2.4. Om du ändrar opaciteten till 50% kommer du se att man ser bilderna lika mycket, hälften hälften om ni förstår vad jag menar. Om man istället drar till 70 som jag valde att ha ser man det översta lagret lite mer än det understa. Det där är en smaksak och mitt tips är att prova er fram. Opaciteten skiljer sig verkligen från bild till bild.Ja och här har ni hur bilderna såg ut först och hur bilden blev. Förstod ni? Annars är det bara att fråga :)

Kommentera här:

Att kommentera:
Om du gillar min blogg och vill följa den på ett smidigt sätt
så är bloglovin ett bra alternativ bloglovin
Vill du att jag följer dig är det bara att du klickar iväg en kommentar :)

Är det något du undrar över som inte har med inlägget att
göra hänvisar jag till blogresponse
Ni får ett snabbare svar och det underlättar mycket för mig!Det är helt okej att kommentera anonymt men glöm inte att jag alltid ser din IP-adress.
Vill du ha svar på kommentaren måste du skriva en mailadress eller hemsida/blogg så jag kan svara.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0