2010 lider mot sitt slut


Jag tror inte jag visat så mycket natt/kvälls bilder från London så här kommer en.

Igår kollade jag på Örebrocupen hela dagen med Ida och hennes kompis. Roligt roligt! Till lunch käkades det på Saigon. Jag kom hem någon gång på kvällen, helt dödstrött!

Sista dagen på 2010, helt sjuukt faktiskt. Det känns som att det blev nytt år för bara några månader sen men samtidigt hur länge sedan som helst. Det är nästan lite läskigt hur mycket som kan förändras på ett år bara och ganska sjukt hur mycket man kan mogna haha. Planerna för ikväll är fortfarande lite osäkera, vi får se hur det blir.


Senaste dygnet


Igår så gick jag först på stan med några kompisar. Sedan åkte jag hem några timmar innan jag for till en kompis med några i klassen där vi hade filmkväll. Mycket roligt vill jag säga! Jag somnade någon gång vid 6 och vakande 10-11 och är därför extremt seg och har egentligen ingen blogg lust överhuvudtaget. Jag kom iallfall hem någon gång på förmiddagen och har sovit i några timmar. Dock är jag fortfarande lika trött.

Nu tänkte jag hoppa in i duschen och hoppas kunna vakna lite, men det återstår väll att se... Vi hörs förhoppningsvis senare!

28 December

Hej på er!
Tyvärr ska jag på mellandagsrean idag också, så vi hörs i eftermiddag.

Jag är ganska stressad vilket ni borde märka... Jag har inga bilder på den här datorn så det får se ut såhär tråkigt tyvärr, vi hörs som sagt.

Puusss!

27 December

Hej på er läsare!
Snart ska jag upp på stan med Ida, det blir ett litet julklappsbyte och mellandagsrea för full muggar.  Asbra alltså!

Tyvärr är uppdateringen inte den bästa idag men vi hörs ikväll iallafall, nu vet ni iallafall vart jag håller hus. Ni kan jun även passa på att fråga lite frågor i bloggsvar rutan i menyn, det har varit dött där den sista tiden.

Nej nu ska jag fortsätta göra mig i ordning, pusshej!

Favoriter 2010








Året börjar lida mot sitt slut. Här har ni en blandnig av mina favoritbilder 2010!

Green you know


Canon 50D + Canon 50mm 1.8 II

Stativet - En behövlig pryl


Stativet är egentligen en pryl jag inte använt särskilt mycket överhuvudtaget. Förut hade vi dessutom ett jobbigt kulhuvud där man var tvungen att byta platta och hålla på hela tiden. Krångligt, krångligt och alldeles för jobbig att använda.

Nu är stativet en pryl jag inte skulle klara mig utan. Vintern är ju den tid på året då det är mörkt dom flesta timmar om dygnet och det är ju inprincip omöjligt att fota saker handhållet och lyckas med att bilden blir skarp. Speciellt för mig som inte gillar att fota med blixt utan föredrar det naturliga ljuset. Nu när kulhuvudet är bytt är det dessutom inte alls lika jobbigt att ta fram och använda det.

Stativet ♥ mig alltså!

26 december

Hej på er! Precis när jag fått några snilleblixtrar till blogginlägg och tänkte genomföra dom så ringer Elsa. Hon frågar om vi kan hitta på något och jag svarar ju självklart ja. I julklapp har hon fått en systemkamera som också hänger med. Så det blir antagligen lite fotning, kanonerrs!

Jag ska se om jag hinner ladda upp lite inlägg innan hon kommer, annars tar vi det ikväll eller nått.

Edit: attans nu kommer hon, vi hörs ikväll :)

Fråga till er, reflexskärmar



Redan någon månad innan julafton slog mig en tanke. Att om jag skulle få pengar i julklapp så tänkte att jag skulle köpa en refläxskärm. Jag har tänkt att göra det hela hösten men det har aldrig blivit av så nu ska jag köpa en.

Nu till poängen, vet ni någon bra refläxskärm? Jag har kikat på en 5 i en refläxskärm från tvspelswebb och funderar då på storleken 110cm eller 80cm. Vilken tycker ni är smidigast? Jag tycker att 110cm skulle vara lagom för att även kunna ta mer "helkropps" bilder. Dock så har jag hört att man inte kan ha större än 80cm för att kunna hålla refläxskärmen själv. Så därför är nog 110cm kanske lite för stor eftersom jag inte brukar fota porträtt med medhjälpare. Vilken storlek tycker ni jag borde satsa på?

Om jag nu inte ska köpa en dån där 5 i en reflexskärm så har jag beslutsångest om vilka färger jag ska ha. Silver och guld känns på ett sätt ganska bra men t.ex. på sommaren är ju solen såpass stark att man måste ha vit.

Och här till min tredje och sista fråga för dagen. Någon som har beställt refläxskärmar från tvspelswebb och vet om deras refläxskärmar är bra eller inte? För jag är osäker på den där 5 i en. Den känns osmidig men endå jättesmidig haha

Eftersom jag vet att många av er läsare är fotointresserade tänkte jag att ni kanske har något tips. Och ni som inte har någnonaning vad jag svammalr om kan ni ju bara ignorera inlägget.


Kul i granen


Jamen varför inte, en Sofia i granen sätter ju pricken över i:t.

Jag leker lite i photoshop, och den här bilden tycker jag var väldigt kulig. Nej nu var jag jätterolig haha!

Ministudio för produkter


Jag skulle ju som sagt fota julklapparna förut. Med lite idéehjälp av pappa så lyckades jag åstakomma det ni ser på bilderna ovan. Ett litet "produkt" bord eller vad man skulle kunna kalla det. Det var iallafall ett bara sätt för att få en studio effekt på ett väldigt enkelt och simpelt sätt.

Och eftersom jag tänkte att någon annan skulle vilja göra som jag gjorde tänkte jag visa det. Jag tror ni kan lista ut själva vad jag använde för något med hjälp av bilderna och det finns oändliga sätt att göra på för att få ungefär samma resultat som mig. Det här är är egentligen mest ett sätt att visa att det bara är fantasin som sätter gränserna!

Eftersom jag föredrar naturligt ljus framför blixtrar stod jag vid ett stort fönster som det kom in mycket ljus vid. Kameran satt på stativet och istället för fjärrutlösaren (som jag var alldeles för slö för att gå ner och hämta) satte jag självutlösaren på 2 sekunder för att få så lite kameraskak som möjligt.

Såhär vart iallafall resultatet:









50mm 1.8 II


Canon 50D + Canon 50mm 1.8 II
ISO 200, f4, 0"3


Jag är förälskad i det här objektivet haha, om man nu kan vara förälskad i kameraprylar!

Julklappar


Pengar
Objektiv - 50mm f.18 II
Digital fotoram - Nyckelringsformat
Bok- Egoboost av Isabella Lövengrip
Presentkort på MUS
Ring från Guldfynd (ska dock byta storlek)
Presentkort Marieberg
Puder från Clinique
Mascara
från Lancome

+ Ett motljuskydd till objektivet men det glömde jag at kort på, och örhängen från Hanna.

Bildkvaliteten vart lite skum när jag spara den, har inte tid att fixa det för tillfället så ni får tyvärr stå ut.
Jag har lite bloggidéer som förhoppningsvis dyker upp inom några timmar.

God Jul på er!

Jag måste bara börja med att säga att min dag har varit otroligt bra. Dagen har varit as mysig från början till slut, jag har ätit massor av god julmat och fått massor av fina julklappar. Livet är allmänt härligt nu bara!

Imorgon tänkte jag fota mina julklappar. Troligtvis med mitt nya objektiv hihi. Förutom det har jag inget planerat. Jag vill bara ta en låååång sovmorgon och göra ingenting och det är ju så det brukar bli dagen efter julafton. Iallafall för min del.

Vi hörs imorgon istället, har nog lite bilder att bjuda på också det här är ju trots allt en fotoblogg även om det inte syns i dom senaste inläggen haha.

God Jul

God jul på er allihoppa!
Uppdateringen idag kommer inte vara på topp idag tyvärr jag har alldeles för mycket att göra. Fast jag hoppas innerligt att ni har annat att göra en att kolla min blogg!

Jag ska snart iväg till mormor, det blir inte så länge men någon timme eller så. Lite senare på förmiddagen ska jag, syster, elsa och elsas syrra ha julklappsbyte. I eftermiddag blir det kalle och sen kommer farmor, farfar och pappas systrar hit :D.

En fullspäckad dag alltså. Jag tänker använda kameran i högsta hugg sen, så får vi väll hoppas jag har några bilder att visa imorgon.

Men ett stort god jul på er, ät mycket mat och må allmänt bra. Det ska jag göra :D

23 December

Godmorgon läsare! Igår hade vi julavslutning i skolan, kören sjöng, vi fikade och fick våra betyg. Riktigt mysigt faktiskt. I betygen fick jag ett mvg, ett g och resten vgn. Mycket bra alltså framförallt med tanke på att mina lärare(förutom min spanskalärare där jag ju faktiskt fick mvg) inte ger ut mvgn nu till första betyget.

Efter skolan igår drog jag upp på stan med massa kompisar, riktigt kul trots dom -25 graderna. Idag ska jag bara hjälpa till och julpynta hemma, klä granen, städa mitt rum och allt sånt där haha :D. Jag hör därför av mig lite senare istället.

Hiss och diss


Hiss
Idag fick jag tillbaka min hälsouppsats, jag fick -MVG och jag måste säga att jag är oerhört nöjd. Häromdagen fick jag också veta mitt betyg i spanska, där jag förvånat nog fick MVG. Mycket glad tjej här alltså. Efter månader med slit, energi och kraft är det inga mer lektioner. Idag var sista dagen med riktiga lektioner och det känns otroligt skönt. Nu tänker jag koppla bort allt som har med skola i några veckor. En stor hiss till ett välbehövligt lov alltså.

Diss
Nu i vintertider är det otroligt kallt ute. Jag är extremt trött på det eviga frysandet vid väntan på bussar. Det vorre väl endå ganska skönt om det inte måste vara -15 om inte mer hela tiden. Lite varmare tack!(inte så snön försvinner då)

Julstämmning


Jag måste säga att det gott skumt fort nu till jul. Nyss var det ju liksom halloween och löv på marken. Julstämmningen är inte riktigt på plats än, men jag jobbar på det. Julmusik spelas på hög volym, lite julpynt ska in i mitt rum, några julklappar ska slåss in och kanske en eller annan julfilm kollas på. Lagom mys sådär!

Vad jag sysselsatt mig med


Min helg var vad jag skulle kalla den fullspäckad.

I fredags kväll var jag hemma hos Elsa och hade en såkallad myskväll. Vi chillade, åt godis och kollade film. Dagen därpå bakade jag julgodis med mammii.

På eftermiddagen åkte jag hem till min kompis Elin, vi åkte och köpte godis och tog det lungt lite sådär. När klockan slog åtta for vi till Alva där jag och massa tjejer hade tjejkväll eller så som jag skulle säga det tjejnatt. Mycket roligt var det. Vi slocknade någon gång vid femtiden och vaknde vid nio. Jag kom vid tolv tiden då jag, Elsa och våra kära systrar bakde pepparkakor. Julstämning! Tyvärr var jag bara oootroligt trött efter natten hehe så jag somnade nästan vid köksbordet. Det förklarar också varför jag inte uppdaterade igår, var hemskt trött och spåren av tröttheten sitter också kvar i idag.

Ja här kom en liten redogörelse om vad jag har sysselsatt mig med. Inte överdrivet intressant kanske men ni får stå ut haha...

Canon Bloggpanel


Canons bloggpanel är en nyskapad panel där fyra fotobloggar kommer få prova olika canon objektiv och ge åsikter/omdömen om dom. Bloggarna som ingår i panelen är Isabella Johansson, Elin Kero, Emelie Ohlsson och Ann-Louise Sjöström. Ni kommer kunna hitta testerna på deras egna bloggar och själva Canon bloggpanel hemsidan. Länken dit hittar ni här.

Jag själv kommer följa dom olika testerna, jag måste säga att jag tycker det är ett bra sett att få reda på vilka objetiv som är bra och inte.

Önskelista


En liten sammanfattning av min önskelista:
Canon 50 1,8 II , presentkort (kläder, skor m.m.), cashh, smycken framförallt ringarr, kläder, reflexskärm och en digital fotoram.

Det kanske dyker upp en del 2 någon annan dag. Finns mycket mer jag önskar mig, men det här är en ganska bra kortfattad lista av allt iallafall.

Förlåt


Min uppdatering dom senaste dagarna har varit sämst, om det överhuvudtaget räcker att säga så. Den tråkiga sanningen är att jag haft så otroligt mycket dom senaste dagarna. När jag inte går i skolan så pluggar jag, tränar och är med mina vänner. Eftersom det varit väldigt mycket med egentligen allt har jag inte haft tid med bloggen. Vilket ni säkert har märkt.

Men jag hoppas ni förstår att det här bara är tillfälligt. Nu är nästan allt i skolan slut så nu tänker jag lägga allt krut på bloggen. Något som glädjer mig är att folk fortsätter kolla och att statistiken nästan inte gått ner det minsta, trots att jag inte skrivet ett inlägg på mer än en vecka.

Nu ska jag slänga in mig lite mat så hörs vi senare, min önskelista kommer nog upp också :)

Sorrryyy


Jag skulle ju till skolan, men nej jag lyckades missa bussen
. Nu är det alltså ingen idé att åka dit... Det var iallafall ingen viktig lektion jag missade och jag får mycket mer gjort hemma än vad jag skulle fått i skolan.

Nu far jag iväg till Elsa, där det blir pluggning med mina också. Kanon, jag har alldeles för mycket att göra. Efter det bär det iväg mot träning. Kanon dag asså!

Vi hörs ikväll är jag ledsen, puuuuss!

6 December


Min sjukt fina vän Elin från en fotosenssion i sommras.

En mycket skön och slapp dag i skolan må jag säga. Började 10 över 10 och slutade 13.40. Jag väntade in min kompis Elin sen for vi hem till mig. Lite snack om allt och inget och även lite plugg hanns med. En trevlig eftermiddag sådär.

En tråkig sak med kameran hände. Jag lyckades sätta minenskortet fel och några piggar vart böjda. Lyckligtvis lyckades pappa fixa det, som tur är må jag säga!

Jag har en lektion imorgon. Jag börjar 12.05 så vi hörs imorgon istället, shooo!


Var jag hållit hus?


Jag är mycket ledsen för min dåliga uppdatering i helgen.

Hela fredagseftermiddagen höll jag på med en present till mamma som förövrigt fyllde 50 igår. Grattis mammii!
Presenten var ett album, en saga om henne från då hon föddes till nu. Den innehöll bilder och så.

Halva lördagen tillbringade jag med att få färdigt min present. Andra halvan till att fira mamma.

Idag har jag mest jobbat på min redovisning i svenskan. Den ska handla om kameror och foto, ovanligt javet!
Jag har maaassor att göra så jag får nog tillbringa några till med den och sedan ta mig ann allt mitt andra plugg. Usch för sånt här!

Vi hörs sen!

Winter Feelings


Nu tänkte jag avsluta den här kvällen med lite glögg och pepparkakor.Det är ju faktiskt dags att skapa sig lite julstämning, bara 24 dagara kvar till julafton. Året har gått extremt snabbt måste jag säga. Det var ju nyss julafton, eller ja nästan iallfall.

Imorgon drar jag direkt upp på stan efter skolan. Tänkte försöka hinna med och köpa lite julklappar och så innan träningen. The christmas is on their waaay!

Äntligen uppe!


Nu är två stycken utav dom här ramarna uppe och klara på väggen. Riktigt bra blev det. När den tredje och sista bilden är upphängd tänkte jag fota och visa er hur det blev.

Som ett brev på posten


Pappa hade vid mitt ovetande beställt ett nytt kulhuvud till stativet och ett 4GB minneskort. En liten ny uppdatering i kameraväskan nu alltså, något som alltid sitter lika fint.

RSS 2.0