En vanlig fråga

Jag fick en fråga på bloggsvar som jag hört några gånger, därför tänkte jag att jag lägger upp den här så fler kan få svar på den.

Fråga: Jag vill köpa en systemkamera men jag känner inte för att lägga hur mycket pengar som helst på den, jag har tänkt att lägga dryga 6000:- grejen är bara den att jag har ingen koll på systemkameror så jag vet inte vilken man ska välja. Jag vill alltså ha en prisvärd kamera som tar mycket bra bilder, en fördel är också om den är lätt använd eftersom jag inte kan så jätte mycket om fotografering men jag vill utvecklas så jag vill ha en kamera jag kan växa med. Har du någon kamera att rekomendera mig? :)

Svar: Jag skulle rekommendera Canons 500D, 550D eller 600D alla är nybörjarkameror som man kan utvecklas med och ligger runt 6000:- klassen. Jag tror inte det är någon jättestor skillnad på de förutom att någon kan filma och att greppen är lite olika. En del kan även kännas lite plastigare än andra. Om jag var du skulle jag åka till något ställe där du kan få känna på kamerorna, t.ex. media market. Det brukar alltid bli lättare om man får känna lite på kamerorna så man vet hur det är.

Jag slänger med ett litet objektiv tips också:
Objektiven som följer med (kallas kitobjektiv) brukar inte alltid vara superbra utan det är oftast bättre att bara köpa ett kamerahus och sedan ett löst objektiv till. Ett objektiv jag isåfall kan rekommendera är Canons 50mm 1.8 II som bara kostar en tusen lapp men är trots att det är så billigt grymt bra och sitter i stort sett alltid på min kamera. Men ja du gör ju som du vill.

Jag önskar dig lycka till med ditt kameraköp. Undrar du något mer är det bara att fråga :)

Det finns ju även en massa bra nikon kameror men det är bara canon jag har koll på så det är därför jag bara nämner canon kameror. Jag själv föredrar dock canon, eftersom jag har det haha.

Kommentera här:
Postat av: L.I.N.N.E.A ♥ Photography

SV: Det är ganska bra här.Vad gör du??:D

KRAM

2011-10-11 @ 17:59:01
URL: http://nexttotheblueeyes.blogg.se/
Postat av: - M a r i a

sv; härliigt:)allt bra idag då?

2011-10-13 @ 11:06:18
URL: http://maariabodin.blogg.se/
Postat av: Siri

Jättefin blogg & grymt fina foton! :)Har en veckans blogg tävling pågång, kul om du ville vara med! http://siriclara.blogg.se/category/veckans-blogg.html

2011-10-14 @ 13:32:35
URL: http://siriclara.blogg.se/

Att kommentera:
Om du gillar min blogg och vill följa den på ett smidigt sätt
så är bloglovin ett bra alternativ bloglovin
Vill du att jag följer dig är det bara att du klickar iväg en kommentar :)

Är det något du undrar över som inte har med inlägget att
göra hänvisar jag till blogresponse
Ni får ett snabbare svar och det underlättar mycket för mig!Det är helt okej att kommentera anonymt men glöm inte att jag alltid ser din IP-adress.
Vill du ha svar på kommentaren måste du skriva en mailadress eller hemsida/blogg så jag kan svara.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0