Välkommen hit

Det är väll bara att säga välkommen hit till min sida!

På den här sidan samlar jag, Sofia Hjort mina bästa bilder. Min såkallade portfolio. Så här är det fritt fram att kolla på de bilder jag tagit och är lite extra nöjd med. Förutom det kan du läsa lite om min blogg, vad jag använder för utrustning, få veta lite mer om mig och kommentera mina bilder.

Nej du får helt enkelt klicka dig runt lite här själv.
Enjoy it.

Stora kramar Sofia :)

Porträtt

Måste ses i fullskärm. Det är musik till, men den går att stänga av om du vill.

Djur

Klicka på bilderna för att se dom i större format
Sport

Måste ses i fullskärm.

Övrigt

Måste ses i fullskärm.

Blogg

Kommer inom kort...

Utrustning

Kommer inom kort...

Portfolio

Här kommer ni hitta mina bästa bilder.

Om mig

Foto: Ebba Blomdahl

”Mitt i denna värld vi lever i finns det så mycket ögonblick som försvinner, saker och detaljer som glöms bort och blir en i mängden. Att förmedla och fånga just detta har blivit en passion för mig. Jag älskar att fotografera, att fånga ögonblicken och att försöka förmedla känslan, de kommer ju trots allt inte tillbaka”

 

Mitt namn är Sofia Hjort, jag född, uppvuxen och bor i Örebro. Jag fyller 17 år i år och läser samhällsvetenskap med inriktning beteende på Risbergskaskolan. När jag inte går i skolan eller pluggar är det mina nära och kära, fotografering och träning som tar upp min tid. Annars beskrivs jag ofta som positiv, glad, ambitös och engagerad. När jag går in för saker gör jag det alltid ordenligt och det med hjärta. Förutom det har jag en stor craving för choklad och är en serienörd utan dess like. Dessutom bloggar jag på lionhearted.se om bland annat personlig utveckling med en kompis.

 

Mitt fotointresse har alltid funnits på ett eller annat sätt under stora delar mitt liv. Jag minns mycket väl när jag fick min första engångskamera som jag var otroligt fascinerad över. Engångskameran byttes sedan ut mot en digitalkamera som jag fotograferade med konstant, det var däremot inte förrän 2009 mitt fotointresse började på riktigt. Min pappa köpte en systemkamera, en Canon 50D. Min första tanke var bara att den var tung och opraktiskt. Efter några månader började jag trots allt fotografera med den och vad ska man säga, jag blev fast. Inte hade väl jag kunnat tro att en sådan klumpdums kunde skapa otroliga bilder. Efter det har det bara rullat på, jag har fotograferat mer och mer och utvecklats otroligt mycket genom åren.  Kameran har fått sällskap utav en Canon 5D Mark II och mitt intresse fortsätter växa. I framtiden är jag säker på att fotografering kommer vara en del av mitt liv på ett eller annat sätt.